Archives Липень 2016

Склад Для Бізнесу: Який Він повинен Бути

Потреба в оренді складу рано чи пізно виникає у кожної великої фірми. Саме тому сьогодні така популярна дана послуга. Оренда складу може знадобитися для зберігання готової продукції, напівфабрикатів, сировини. Від того, яку продукцію ви зберігатимете в приміщенні, залежать вимоги при пошуку оренди складу. У цій справі Вам можуть допомогти компанії з нерухомості.

При оренді складу необхідно враховувати, що для кожного продукту необхідні свої умови зберігання, знаючи про всі нюанси, ви можете значно прискорити пошук приміщення. Наприклад, для харчових продуктів потрібна особлива температура, клімат, повинні дотримуватися санітарних умов, а для медичних препаратів приміщення повинні обов’язково сертифікуватися.

При оренді складу для промислових товарів, майте на увазі, що в ньому має бути вантажопідйомне обладнання, тельфер, кран-балка. Обов’язковими є «силові» підлоги. Оренда складу можлива в тому випадку, коли висота стель та ворота ідеально підходять для товару, який буде в ньому зберігається. Певні умови потрібні також для автохімії, шин, автокосметики, якщо зберігати продукцію на палетах, це також важливо при оренді складу .

Сьогодні вигідно орендувати склади найновіших розробок з додатковими послугами. У них може входити логістика, облік та контроль, вантажно-розвантажувальні роботи.

Основні вимоги при оренді складу: прямокутна будівля, одні ворота на 500 квадратних метрів, стелі не менше 7 метрів, підлога з покриттям, вентиляція та система пожежогасіння. Для середнього та великого бізнесу, як правило, вистачає тисячі та півтори тисячі квадратних метрів. Найчастіше це одноповерхова будівля, підлога в якій можуть витримувати великі навантаження. При оренді складу Ви можете вільно вимагати наявність під’їзних шляхів для транспорту, наявність залізничної гілки, місткість автотранспорту та ін. Орендодавець зобов’язаний надати повну характеристику приміщення. Розглядаючи цінові пропозиції, враховуйте, що входить до комплексу послуг.

Виробництво та вкладання Штучної Трави

Зараз важко сказати, хто саме винайшов штучну траву та запропонував використовувати її як покриття для відкритих та закритих стадіонів, тенісних кортів та спортзалів. Ясно одне: мешкала ця людина не в тих широтах земної кулі, де вічне літо. І ще: спорт він, безперечно, любив і з неминучими неприємностями тренувань у міжсезоння та матчів у погану погоду на відкритих майданчиках був знайомий не з чуток.
У свою чергу існує безліч систем штучних трав’яних покриттів різних типів. В основному вони поділяються на поля для гри у футбол, хокей на траві, теніс, регбі та ін. Штучна трава також використовується для декоративного озеленення.
Існують також штучні трав’яні покриття, які застосовуються для кількох видів спорту та тренувань спортсменів. Офіційних змагань на таких полях практично не проводять.
Штучна трава – це найкраща альтернатива футбольним полям із натуральною травою. На відміну від натуральної трави, штучні поля з цим покриттям не потребують періоду відновлення та ретельного догляду. Штучне покриття не витоптується та не вибивається в процесі експлуатації. Штучна трава має високий ступінь стабілізації кольору, що дозволяє покриттю завжди виглядати найкращим чином і не змінювати колір протягом ряду років.
Штучна трава – це рулонне покриття, морозо- та світлостійке, яке пропускає воду і не допускає утворення застійних зон. Виготовляється за технологією тафтинг-метода: об’ємні волокна, що імітують стебла трави, вплітаються у високоеластичну основу, яка потім покривається латексом. Ворс виготовляється з поліпропілену, поліетилену або їх поєднання, що визначає довговічність та вартість покриття.
Штучна трава має низку серйозних переваг перед натуральною травою. Наприклад, якщо натуральний трав’яний газон рекомендується експлуатувати не більше двох годин на день, то штучний – 24 години. Ігровий сезон може тривати цілий рік (якщо зчищати сніг). Для ігрових видів спорту (футболу, хокею, тенісу, регбі тощо) використовуються трав’яні поля з натуральним або штучним трав’яним покриттям.
За своїм складом штучна трава ділиться переважно на три групи. Волокна першої групи складаються із поліпропілену. Використання на футбольних полях даного типу трав супроводжувалося опіками спортсменів. Згодом технології виробництва волокон штучної трави розвивалися. До складу волокон було введено новий матеріал – поліамід. Проте використання такого волокна у країнах зі подібним кліматом важко, т.к. Для розм’якшення такого волокна необхідно часто поливати синтетичний газон водою, що в умовах різкої зміни температур важко і може спричинити руйнування волокон. Останнім досягненням у галузі складу волокон синтетичних газонів став поліетилен. Його відмінними властивостями є міцність та безпека.
Система укладання та дренажу дозволяє експлуатувати ігрове поле під час дощу. Залежно від способу монтажу штучні трав’яні майданчики поділяються на засипні (з шаром кварцового піску та гумового грануляту) та незасипні. Засипка дозволяє регулювати висоту «стебел» та щільність покриття залежно від виду спорту, для занять яким призначений конкретний майданчик.
Завдяки засипці штучної трави каучуковим гранулятом вдається уникнути опіку шкіри спортсмена при падінні на штучний газон. На незасипній траві має застосовуватися система зрошення водою. Колірна гама штучної трави складається в основному з 2-х кольорів: зеленого і червоного, але існує також колекція, що включає різноманітну колірну гаму – жовтий, синій, коричневий та інші кольори.
За штучною травою доглядати набагато простіше, ніж за натуральною. Не випадково 2001 року Міжнародна футбольна федерація (FIFA) дозволила проведення офіційних матчів на полях зі штучною травою.
Догляд за штучною травою, на відміну від натуральної, зводиться до збирання сторонніх предметів. На такому майданчику можна грати, в принципі, 24 години на день 365 днів на рік у всіх кліматичних зонах.
Штучна трава складається зі 100% штучних матеріалів: кополімеру, поліетилену, тіалону, поліпропілену, синтетичного нетканого полотна, дисперсії ПВА, гумового грануляту.
Експлуатація штучної трави.
1. У період експлуатації штучний газон необхідно періодично зволожувати для покращення експлуатаційних якостей та зменшення пилу.
2. Забороняється використовувати на газоні відкритий вогонь і легкозаймисті рідини, т.к. матеріали, що використовуються при виробництві, відносяться до пальних.
3. Температурний режим інтенсивної експлуатації: від -10 до +50 градусів С, щоб уникнути передчасного псування та зменшення терміну експлуатації газону.

Яким чином підбирати житло, або хто є хто на ринку нерухомості

Ви вирішили купити нове житло. Що робити? З чого починати? До кого і куди йти? Спробуймо розібратися разом.

Є два основні варіанти, як здійснюється підбір квартири (будинку).

Варіант – 1-й. Житло шукаємо самостійно;

Варіант – 2-й. Звертаємось до ріелторів. Але тут знову два варіанти: 1-й – це агентства нерухомості, а 2-й ріелтори, які практикують приватним чином.

Але про все це по порядку.

Варіант перший – самостійний.

Цей варіант здається найвигіднішим у економічному плані, тобто. ви не платите ріелтору за послуги, зате приймаєте на себе весь тягар клопоту. А туди входить щоденна купівля газет, перегляд та подальший обдзвон оголошення, активний пошук в Інтернет, переговори з продавцями та «бодання» за зниження ціни. Потім належить вносити завдаток (аванс) і контролювати, щоб усі необхідні умови були прописані в цьому договорі. Коли розпочнеться підготовка до угоди, вам необхідно буде тримати руку на пульсі, щоб усі документи, довідки та виписки виходили та передавалися вам вчасно. Тобто. Практично самому належить тимчасово стати ріелтором. Є ймовірність, що ваш роботодавець не оцінить такого ентузіазму в робочий час і ви наживете собі проблеми.

Варіант другий – агентство нерухомості.

Наразі агентства нерухомості знаходяться чи не кожному кутку. Тому вибір ускладнюється кількістю. Адже не секрет, що вибирати із дуже великого списку досить складно. До кого звернутись? У велике відоме агентство з розкрученим ім’ям, де можливо вся робота поставлена на потік, або в маленьке невідоме, в якому клієнтів не дуже багато і вам будуть раді, як найближчій людині, а отже, і підхід буде індивідуальний?

Великими агентствами культивується думка, що вони працюють одні професіонали, і саме тому вони такі великі і відомі. Це правда частково. З особистого досвіду знаю, що велике агентство – це гарантія професіоналізму співробітників. Мені зустрічалися повні кретини, що працюють у величезних ріелторських холдингах та професіонали вищої категорії із глухого агентства, що складається з 3 осіб. Вибираючи агентство на ім’я або за розміром, ви граєте в лотерею – пощастить – не пощастить. Найкраще скористатися рекомендаціями. Поспілкуйтеся зі знайомими, друзями, друзями друзів, колегами, напевно, хтось відносно недавно стикався з ріелторами, і може когось порекомендувати. Поспілкуйтеся зі співробітниками банку, де плануєте брати кредит – хай вони вам підкажуть. Адже саме їм готувати та проводити вашу угоду. І від того, як спрацює ріелтор, залежить, наскільки легко та швидко пройде весь процес купівлі квартири та видачі кредиту. Тому вони насамперед зацікавлені у добрій рекомендації. Просіть, щоб вам порадили не агентство, а конкретну людину.

Варіант третій – приватні ріелтори (маклери).

Ходить дуже багато чуток та історій про приватних (чорних) маклерів, які «кидають» своїх клієнтів. Але в переважній більшості – це лише чутки, причому найчастіше розповсюджувані агентствами нерухомості. Чому? Та тому, що приватник бере зазвичай комісію менше, ніж агенція, і тим самим створює серйозну конкуренцію.

Найчастіше у приватні ріелтори йдуть люди, які досить довго пропрацювали на ринку нерухомості в агентстві та вирішили піти на власні хліби. Багато хто з них професіонали високого рівня. Мінус роботи з такими людьми в тому, що якщо вас «підставить» чи «кине» агентство, ви зможете вирішити питання через суд, т.к. ваші відносини з агентством прописані на папері (договори), а з приватником зазвичай домовляються усно, і довести в суді вашу правоту набагато складніше.

Резюмуємо. Якщо ви відчуваєте сили, у вас є час і бажання, то ви можете почати пошуки самостійно. У крайньому випадку, якщо щось не вийде, то до ріелторів звернеться ніколи не пізно.

Якщо ви розумієте, що без ріелторів не обійтися, то намагайтеся знайти спеціаліста з рекомендацій. Інакше може статися, що основну роботу замість найнятого ріелтора робитимете ви, та ще й за свої гроші. Повірте, я з цим стикався досить часто. При оформленні відносин, не важливо, чи це агентство чи приватник, укладайте договори про надання послуг. Прописуйте всі реквізити сторін, а також весь обсяг робіт, який має виконати ріелтор. Якщо вам відмовляють у укладанні такого договору, посилаючись на затверджену типову форму, в якій все дуже розмито, каламутно і незрозуміло, краще відмовитися від такого агентства. Після виконання робіт складайте акт про виконані роботи та давайте свою характеристику якості. Постарайтеся у договорі оплату відстрочити на останній момент, а також прописати, що у разі незадовільного виконання робіт, якась сума має бути вам повернена.

Де придбати проект будинку. Нестандартність Вашого Дому

На сьогодні зводити власний котедж – це означає не лише здобути покрівлю над головою, а й здійснити всі свої мрії. Все більше і більше особистостей приходять до думки, що побудувати слід не аби що, а такого рівня котедж, в якому проживати буде приємно і комфортно не одному поколінню сімейства. Проте, зрозуміло, що талантами для придумування інтер’єру та створення ескізу житла володіють не всі люди. У всіх індивідуальні таланти хтось співає, хтось танцює, хтось інший робить математичні підрахунки. Є персони, які обдаровані талантом дизайнера, вони бачать у голому фундаменті будинку чи нещодавно закінченій порожній квартирі майбутнє приємне житло з унікальними індивідуальними характеристиками. Саме до таких професіоналів і варто прийти, щоб вам створили проект будинку. Котеджні поселення навколо великих мегаполісів зростають на очах. Свої будиночки споруджують чимало людей. І все частіше у людей виникає прагнення звести такий котедж, щоб він уже на відстані бачився оригінальним, але затишним і правильно спланованим.

У ситуації, якщо ви звертаєтеся до дизайнерського бюро, перед вами відкриваються широкі шанси. Наприклад, готові проекти будинків. Ви купуєте план, повністю підготовлений для залучення на практиці. З конкретними проектами будь-яка команда майстрів зможе побудувати котедж вашої мрії. При цьому вам не треба переживати, що ті, що живуть по сусідству, потім збудують такий же будинок. Ваш ескіз буде унікальним та виключно персональним, ніхто не отримає можливості придбати його для себе. Не думайте про традиційні квадратні зруби. Усі сучасні течії архітектури знайшли собі залучення у творах сучасних архітекторів.

Однак мало банально збудувати незвичайний котедж. Якщо ви не стали довіряти собі у створенні незвичайного проекту безпосередньо котеджу, то варто піти до кінця. У оригінальному котеджі і дизайн інтер’єру повинен створюватися майстром. Ось тоді ваш котедж буде відчуватися як одне ціле, із загальними стильовими рішеннями та напрямками.

Абсолютно не потрібно будувати окремий будинок, щоб впиватись індивідуальністю власного житла. Будь-яка квартира може стати унікальною в результаті роботи досвідчених дизайнерів. Несподівані поєднання класики та модерну виявляться до вподоби стежать за модою та сучасним власникам.

Забудьте старі упередження. Сьогодні будинок – це прикраса власного господаря. Побудуйте його настільки прекрасним, щоб впиватись і радіти. Вам допоможуть у цьому дизайнери, здатні оформити приміщення безпосередньо за вашим бажанням. Проживати потрібно в такому будинку, щоб кожен наступний день ставав насолодою і приємною несподіванкою.

Піднімаючи Планку

Іноді просто необхідно зустріти когось, хто вже давненько не був у Паттайї, щоб зрозуміти, як усе змінилося, а правильніше сказати – покращало. Мені, який дихає цим повітрям уже десять років і весь цей час займається ріелторським бізнесом, зараз важко пригадати, як все починалося далекого 2001 року.

Будівництво набирає темпи, матеріали та якість роботи покращилися кардинально, чудово працюють системи спостереження, персонал і платіжний сервіс, а деякі з недавно запущених кондо вже змагаються зі світовими зразками з дизайну, якості будівництва та навіть маркетингу.

Не ідеалізуватиму — інфраструктура тут, безсумнівно, ще далека від досконалості. Я думаю, ви вкотре побачили це на власні очі кілька тижнів тому, коли майже всі будівлі міста пішли під воду під час тропічної зливи. Непросто забути й кілька років реконструкції Таппраї — вони були дуже гнітючими. Але й Москва не одразу будувалася! Чесно кажучи, якби структура Паттайї була такою ж, як у старої доброї Оттави, мого рідного міста, мене б тут не було.

Будівництво та оздоблення вілл та кондомініумів стрімко набирають темпи. Звичайно ж, пошарпані крихітні студії, які всім так полюбилися, все ще можна зняти за гроші, але в цілому як матеріали, так і сама якість роботи покращилися кардинально. І не тільки це – ми бачимо, наскільки добре працюють системи спостереження, персонал і платіжний сервіс. Втішно, що деякі з недавно запущених кондо змагаються зі світовими зразками з дизайну, якості будівництва та навіть маркетингу. Напевно, це все фактор демографічного зсуву, який ми можемо спостерігати тут.

Кілька років тому я був впевнений, що ринок нерухомості тут близький до насичення.

Щомісяця запускався новий проект, але за кілька років більшість із них зазнавала краху. Минув деякий час і девелопери відзначили пожвавлення продажів по всіх рівнях. Якщо поспілкуватися з ними, то можна побачити вельми обнадійливу річ – більшість покупок йде не від спекулятивних замовників, які беруть цілі блоки квартир для перепродажу або оренди, а від тих, кого я вважаю «справжніми» покупцями – людей, які шукають житло після виходу на пенсію , будинок, щоб проводити там вихідні або просто жити тут, на цій прекрасній землі, насолоджуючись своїм життям.

Чоловіки, як і раніше, складають основне населення цього міста, але ми все частіше бачимо тут літні пари та працюючі сім’ї — і це чудово! Також більше стало забезпечених власників закордонної нерухомості та покупців-інвесторів. Адже це дійсно важливо, щоб населення цього регіону було різноманітним і певною мірою строкатим. Пам’ятайте, як довгі роки справжніми паттайцями вважалися досить розв’язні хлопці, які постійно грають у гольф і розважаються з жінками, вибачте мені мою відвертість. Тому мені так приємно бачити, як ці сноби поступово вичавлюються звідси. На це впливає і сам тайський ринок, і горезвісний російський бум, і індустріальні райони, що постійно ростуть. Власне, саме це і є причиною появи нових і нових проектів.

Негативний друк, який ще недавно лежав на Паттайї, поступово розсмоктується, і це чудово, адже ми працюємо не шкодуючи сил для того, щоб перейти на наступний рівень. Такий стан речей зміцнює мене у моєму оптимістичному баченні стану ринку нерухомості у нашому регіоні. Знаєте, я щодня спостерігаю спілкування орендарів та покупців. Кожен випадок індивідуальний, але всіх об’єднує щось спільне — міські кондо, такі як The Avenue and The Urban, доводять свою неймовірну популярність, а нещодавно запущені проекти Park Plaza Waterfront і Centara Avenue безперечно користуються попитом, залучаючи людей із глибин Східної Паттайї.

Тут все ще, на жаль, багато демагогів, що застерігають людей від покупки власності, але це все ті ж зануди, що тягнуть ту саму тужливу пісню ось уже десять років. Не вірте! Паттайя і Джомтьєн все ще прекрасне місце для інвестицій у своє життя.

Прибутковий спосіб оцінювання нерухомості

Головна перевага прибуткового методу, коли здійснюється оцінка бізнесу, оцінка котеджів, оцінка квартир, оцінка цінних паперів та оцінка всіх видів нерухомості, загалом якісна оцінка будь-якого призначення по відношенню до ринкових або витратних полягає в тому, що цей метод головним чином відображає думку покупця про Проект як про статтю доходу, інакше кажучи, ця властивість об’єкта оцінюється як головний фактор ціни. Цей спосіб оцінювання має зв’язок із ринковим, а також витратним варіантами. Наприклад, ставки доходу, які застосовуються у нашому методі, зазвичай беруть початок із зважування порівнянних вкладень; витрати на відновлення беруться під час розрахунку фінансового потоку як додаткові інвестиції; Методи капіталізації застосовуються під час аналізу відмінностей витратного та ринкового методів. Найголовнішим недоліком такого способу завжди буде те, що він, на відміну від інших технологій незалежної оцінки, заснований на ймовірних відомостях.
Складові прибуткового способу
У першу чергу при використанні такого способу складається припущення про величину наступних прибутків від передачі об’єктів нерухомості, що розглядаються, в оренду за деякий проміжок часу, тобто за час, протягом якого інвестор планує зберігати своє право особистої власності на майно. Орендні платежі обчислюють незалежно від усіх податкових і комунальних регулярних капіталовкладень, необхідних з метою підтримки майна у певному ліквідному вигляді та для управління ним, після чого обчислюється капіталізація об’єкта наприкінці періоду власності в абсолютному щодо первісної вартості значенні – визначається як сума реверсії. На останньому етапі імовірна реверсія, доходи перераховуються в поточну ціну з використанням методики дисконтованого грошового потоку. Підбір варіанта капіталізації слід за характером та якістю майбутніх прибутків. За тим же принципом відбувається
практична оцінка акцій будь-яких видів.
Така капіталізація використовується, якщо передбачають стабільні або несуттєво змінюються з невеликим темпом прибутку. Якщо динаміка корекції прибутку значна чи такі мінімуми і максимуми мають імовірнісний характер, використовують дисконтування грошового потоку.
Саме з цієї причини, коли проводиться професійна оцінка нерухомого майна сучасними способами передбачуваного офісного центру, що розвивається, в до кінця побудованому центрі величезного міста, бюро оцінок легко може з упевненістю зробити висновок, що доходи від здачі в оренду за конкретний відрізок часу не стануть значно змінюватись. Але, припустимо, істотну нестабільність доходів логічно припустити, наприклад, при оцінці недобудованого, але близького до здачі котеджного населеного пункту в непопулярному районі, що обживається, який ще не зміг заслужити певного визнання.
Якщо найближчим часом передбачається складна динаміка щодо ймовірних доходів, то доцільно застосовувати той самий метод прямої капіталізації, покладаючись на ретроспективні і нові відомості з угод купівлі-продажу та оренди стосовно схожих об’єктів.

Керуюча Компанія Або Самоврядування?

На сьогодні, майже на 12 тисяч багатоквартирних будинків у столиці створено близько 600 ОСББ, що становить близько 16% від загальної площі усього житлового фонду. Але відповідно до Програми економічних реформ України на 2010 – 2014 роки, прийнятої Президентом України, з початку 2013 року до кінця 2014 року ОСББ буде впроваджуватись на обов’язковій основі.

Цього не треба лякатись. Я не визнаю безальтернативності, але і міжнародний і наш історичний досвід, і практика, і здоровий глузд показують нам, що ОСББ – це, мабуть, хай і не єдиний, але найкращий шлях для України. І ось чому.

Створення ОСББ не означає, що ви повинні відмовитись від послуг ЖЕКів та перейти на самообслуговування. За вашим рішенням ОСББ може прийняти одну з альтернатив: самостійно забезпечувати утримання і ремонт вашого будинку; залишити будинок на обслуговуванні ЖЕКу; передати його на обслуговування до будь-якої приватної керуючої компанії.

Ви самостійно станете визначати розмір витрат, необхідних для утримання вашого будинку і прибудинкової території. Крім того, після створення ОСББ для вас зберігається встановлений законодавством порядок надання пільг на житлово-комунальні послуги та житлових субсидій.

Ви станете самостійно розподіляти кошти, що вносяться у якості квартплати, визначати порядок здійснення ремонтних робіт, черговість придбання матеріалів та обладнання, необхідного для утримання будинку. А правління ОСББ буде зобов’язано звітувати перед вами про кожну витрачену копійку.

ОСББ створюється виключно з метою задоволення ваших потреб і не отримує прав ані на ваші квартири, ані на інше ваше особисте майно.

Крім того, орган місцевого самоврядування, на балансі якого перебував багатоквартирний будинок до передачі на баланс об’єднанню, бере участь в організації та фінансуванні першого після передачі на баланс капітального ремонту будинку відповідно до законодавства (ч.1 ст.24 Закону України “Про об’єднання співвласників багатоквартирного будинку»). Ви визначаєте види та обсяги ремонтних робіт в будинку та контролюєте їх якість.

ОСББ – це як реєстрація шлюбу. Без створення ОСББ ви – жителі багатоквартирного будинку – живете немов цивільним шлюбом: обов’язки маєте ті ж самі, що і у шлюбі, а ось прав – аж ніяких.

З чого треба почати, щоб створити ОСББ? Створити ініціативну групу зі створення ОСББ (така група повинна складатися не менш як з трьох власників квартир чи нежитлових приміщень у Вашому будинку), та повідомити про це державну адміністрацію Вашого району.

Тепер, коли ви знаєте, що таке ОСББ, погляньте на свій будинок, на свою власність по-новому. Це все – ваше. Ось же воно: і клумба з неполитими квітами біля будинку, і вибиті вікна, розбиті ліхтарики в рідному парадному, і двері, що покосилися. Все це – лише ваше. І більше нічиє. Воно потребує вашої турботи.

Олександр Скубченко, Київський центр сприяння розвитку ОСББ

Оренда квартир Подобово: Прибутковий Бізнес?

Подобова оренда: прибутковий бізнес?

Відомо, що квартира – давно не розкіш, а засіб для існування: отримати прибуток можна не тільки від його продажу, а й від надання в довгострокову оренду або подобову оренду. Здача квартири в оренду взагалі стала звичною статтею доходу, що не дивно за невеликих зарплат і європейського рівня цін на товари в Києві.

Однак досягти максимальної вигоди при мінімальних вкладеннях в оренду квартир сучасним рантьє вдається не завжди. Найчастіше орендарі оцінюють квартиру нижче, ніж господарі. І це пояснюється аж ніяк не різницею смаків. Важливо знати, як підготувати квартиру до оренди подобово.

Бізнес по оренді подобово у таких містах, як Київ, процвітає. Про це говорить поява все більшої кількості агентств, що працюють у цьому сегменті і готові надати послуги у підборі квартир подобово будь-якої цінової категорії. За словами учасників ринку, на частку сегменту квартири подобово в Києві доводиться до 40% всього ринку оренди квартир.

Бажання ріелторів надавати послуги по оренді квартири подобово приїжджим туристам і бізнесменам цілком зрозуміле. Попит на квартири подобово дуже високий. Вартість оренди подобово у Києві переважно знаходиться у ціновій категорії від 200 (зі стандартним ремонтом та обов’язковою технічною комплектацією) до 500 (євроремонт, обов’язкова технічна комплектація плюс кондиціонер) гривень за квартири подобово . На півдня квартира подобово обійдуться наймачеві 150-250 гривень.

Так, мінімальна ціна пропозиції для однокімнатної квартири подобово в Києві, розташованої у віддаленому від центру районі не з найкращим ремонтом і з мінімумом побутової техніки коштує $35 на добу. Однак, частка таких дешевих пропозицій квартир подобовов базах даних агентств вкрай мала, хоча подібні квартири подобово в Києві мають підвищений попит, – зазначають брокери.

У поле зору ріелторів потрапляють, як правило, дорогі комфортабельні квартири подобово в центрі Києва. Не говорячи вже про те, що деякі компанії спочатку працюють лише з вишуканими квартирами, розташованими в самому серці Києва. Середня ціна більшості “центральних” квартир подобово – $50-55.

Найбільш вишукані варіанти квартир подобово, напхані всілякою електротехнікою, з авторським дизайном потягнуть усі $150. При цьому за такою ціною пропонують навіть однокімнатні квартири, оформлені під студіо. Цікаві пропозиції щодо двокімнатних квартир подобово починаються з позначки $90 і досягають, як правило, $150 на добу.

Незважаючи на те, що ціни на квартири подобово в Києві на перший погляд “кусаються”, це все одно на порядок дешевше за розміщення в готелях.

Самостійно здати квартиру, навіть якщо це добре мебльована квартира з євроремонтом у центрі Києва на тривалий термін не так просто. Якщо її вартість перевищує $700 на місяць, то на пошуки орендаря може піти від трьох місяців і більше. А більшість апартаментів, розташованих у серці столиці України в безпосередній близькості від історичних місць, посольств, бізнес-центрів однозначно зашкалюють за цю цінову позначку.

До речі, з метою отримання максимального прибутку більшість агенцій воліє не зв’язуватися з квартирами, розташованими на околицях столиці, а робить ставку на центральні райони Києва.

Безуспішні спроби знайти гідного орендаря власними силами “штовхає” господаря квартири на угоду з агентством, яке може запропонувати кілька варіантів співробітництва. Перше – безкоштовно розмістити заявку з детальним описом квартири. Друге – укласти ексклюзивний договір з компанією, що допоможе уникнути всіх проблем, пов’язаних із складнощами процесу здачі квартири в оренду.

Крім цього, господаря убезпечать від контактів із уявними орендарями. За це власник квартири повинен буде заплатити комісійні агентству в розмірі 40% від ціни оренди за один місяць. Третє – укласти договір довірчого управління, що змусить власника квартири поділитися із посередницькою структурою своїм доходом у розмірі 15% від суми орендної плати.

Подобова оренда квартир в Києві України прибутковий бізнес на протязі чотирнадцяти років. Так як попит на квартири подобово перевищує пропозицію, а рекламні бюджети власників квартир не дуже великі, посередники – це природний компонент подобового бізнесу.

Посередники в оренді подобово як і в інших видах бізнесу бувають двох видів: добрі та погані. Головним недоліком роботи через посередника є момент зіпсованого телефону. А робота через поганого посередника – це зіпсований телефон + зіпсований настрій або неймовірно високі ціни на квартири подобово.

Віддаючи в руки своє власне житло в оренду подобово, господарі, як правило, залишаються задоволені. По-перше, стабільно раз на місяць виплачується орендна плата. По-друге, за бездоганним порядком щодня стежить покоївка. Так що переживати за естетичний стан квартири подобово просто не доводиться. У вигоді залишаються і агентства, які отримують на руки непогані дивіденди. Адже найчастіше вони можуть досягти рівня зафіксованої у договорі орендної ставки.

Новобудова: Новосілля Або Ремонт У Квартирі?

Кожна людина у своєму житті має заповітну мрію придбати квартиру і у будь-який спосіб прагне її виконати. Сьогодні, купуючи довгоочікувану нерухомість відразу виникає велика проблема (стелі та підлога нерівні, шпалери поклеєні на криві стіни прямо по бетону, розетки та вимикачі встановлені абияк) – необхідність проведення якісного ремонту квартири під ключ, тільки так можна створити комфорт і затишок у вашій новій квартири. У таких випадках мимоволі виникає питання: навіщо купувати квартиру з оздобленням, якщо у найближчому майбутньому доводиться рівняти, міняти та переклеювати? Питання ремонту квартири в новобудовах тривалий час обговорюється експертами ринку житлової нерухомості. Забудовники запевняють, що нерухомість завжди готується під побажання клієнтів і здійснюють три варіанти оздоблення чорнове, часткове та фінішне (квартира з оздобленням під ключ). Чорнова обробка включає нерівну підлогу, а стіни і стелі необхідно обшити, підшпаклювати і т.д., підключення до електричного щитка, проведення опалення, каналізації, гарячої та холодної води, всі комунікації при цьому не розведені по остаточних точках. Таке оздоблення надає повну свободу планування приміщення, вибору матеріалів, приладів і т.д., але знадобляться значні витрати часу, сил і фінансових коштів. Часткова обробка – найпоширеніший варіант, але не передбачуваний – може включати всілякі комбінації тих чи інших елементів житла. Зазвичай на цій стадії підлоги підготовлені, стіни і стелі вимагають остаточної шпаклівки, електрика тільки розведена по кімнатах, всі труби проведені в санвузли, але відсутня сама сантехніка (змішувачі, раковини, унітази) і т. д. – підлога підготовлена для укладання покриття, стіни відшпатльовані та загрунтовані, вся електрика проведена, в туалеті та ванній покладена плитка, встановлені та підключені раковини, змішувачі, унітази та ін. За вами залишається оздоблення підлоги та стелі, поклеїти шпалери, вибрати вмикачі, але вже не буде можливості нічого змінити на свій розсуд, на відміну від стадії чорнового оздоблення, плюс у недалекому майбутньому приховані дефекти житла та недоробки будівельників виллються в додаткову, дуже відчутну, статтю витрат. Тільки покупець вирішує, що йому потрібно – голі стіни та свобода при плануванні чи готове житло без можливості щось змінити.

Переїзд. Або Як переїхати, щоб не шкодувати про те, що трапилося.

У народі кажуть, що два переїзди можна прирівняти до однієї пожежі. Речі губляться, псуються, посуд б’ється, меблі ламаються і на довершення всього безладдя, в якому нічого неможливо знайти.

Чи так це насправді, і чи можна переїхати, зберігши сили та нерви в цілості та безпеці?

Спочатку давайте визначимося, що й куди перевозиться. Необхідно визначити обсяг перевезень у тому, щоб оптимально підібрати транспорт. Якщо машина виявиться меншою, ніж необхідно, доведеться робити два рейси, що призведе до подорожчання переїзду і втрати часу. Якщо автомобіль буде набагато більше необхідного, то це також негативно вплине на ваш гаманець.

Потім має сенс оглянути та проміряти ліфти, сходи, дверні отвори там, звідки Ви виїжджаєте та там, куди перевозите речі. Це необхідно для того, щоб розуміти, які складності можуть виникнути при переміщенні великогабаритних вантажів. Погодьтеся, приємного мало, якщо Ви застрягнете з улюбленим піаніно між сходовими прольотами або за всього Вашого бажання холодильник не влізе в ліфт або не пройде сходами.

Як тара для пакування речей, на мій погляд, найкраще підходять картонні коробки. Причому підбирати їх краще за середній розмір (приблизно як з-під бананів), тому що, якщо забити речами коробку з-під великого телевізора, то вона буде дуже важкою і не транспортабельною. Коробки можна купити у торговців у наметах, на ринку чи магазині.

Перед упаковкою розсортуйте речі. На коробки з тендітними речами, що б’ються, наклейте етикетки з написом «Обережно скло» і «Не кидати».

Дуже полегшує пошуки список речей, упакованих у коробку. Тому витратите трохи часу на складання такого списку, надалі Ви виграєте набагато більше.

Посуд бажано загорнути у тканину, папір або засипати полістироловими кульками. Вільний простір також необхідно заповнити, наприклад зім’ятими газетами. Це убереже посуд від трясіння та ударів під час транспортування. Дзеркала, скляні полиці та двері бажано загорнути в пухирчасту плівку. В ідеалі такі предмети повинні перевозитися в дерев’яних контейнерах.

Легкого переїзду.