Category Нерухомість

Пригоди орендаря або економія повинна бути економною!

Якось один з наших провідних експертів з оренди житла задався питанням – а як же знімають квартири без послуг агентства ?! Це питання так зацікавив його, що вдалося залучити до обговорення цього питання практично весь колектив департаменту оренди житла «Мир Вашому власності». В результаті до цього обговорення приєднався і ваш покірний слуга – менеджер прес-центру агентства. Звичайно, все прекрасно уявляють собі як це відбувається. Але нас хвилював інше питання, скажімо так, чисто професійний – питання надійності і гарантій при самостійному наймі житла. У підсумку ми розклали все по поличках, а я поділюся з вами нашими висновками. Що б вам було зручно читати цей матеріал, я описав його в хронологічному порядку і сподіваюся, що моя праця надасть вам неоціненну допомогу і допоможе зробити правильний вибір, а також чуть-чуть відкриє деякі таємниці роботи агентства.

пригоди починаються

Відкриваємо інтернет. Перед очима величезна кількість пропозицій квартир від їх власників. Навіть є з фотографіями, дивлячись на які часом і недосвідчена в оренді житла засумнівається в їх реальності через низьку вартості. Однак, сумніви це одне, а те, що перед очима зовсім інше, тим більше, що так хочеться зняти розкішну квартиру за ціною убитої однушки в хрущовці. Рука сама тягнеться до телефону і швиденько набираємо номер, розглядаючи приголомшливі фотографії обстановки квартири. Голос на іншому кінці трубки переконливо підтверджує все опис квартири і запрошує приїхати. Ми радіємо! Продзвонивши ще десяток номерів, складаємо маршрут для огляду квартир і відпрошуватися з роботи, обіцяючи начальнику завтра ж надолужити все упущене. І ось, нарешті, цей хвилюючий момент настав. Ми стоїмо перед дверима першої в нашому списку квартири. Почалося! «Це помилка!» – вигукуємо ми, дивлячись на обшарпані стіни і ледве стоїть меблі 60-их років. Мало того, що квартира практично вбита, так ще й у господаря якісь проблеми з документами і мабуть із зором. Але той твердо стоїть на своєму: «Фотографії відповідають!» Але ми не втрачаємо присутності духу і, стискаючи заповітний листок зі списком квартир, мчимо дивитися наступну. І тут «О, слава Богам!», Нам щастить. П’ята переглянута нами квартира – більш-менш відповідає нашим вимогам. Фотографії та опис, звичайно ж, натягнуті за вуха до бажаного рівня, кремлівських стін за вікнами виявляється не видно, але жити можна і ціна – що найголовніше, просто супер. Не біда, що в квартирі два власника і один з них у від’їзді. Присутній власник готовий позичити свій телефон для дзвінка другому власнику, який підтвердить те, що він не проти здачі квартири. “Усе! Нарешті – то! »- вигукуємо ми і готуємося до оплати. Але тут, в самий кульмінаційний момент лунає дзвінок у двері і в квартиру ввалюється ще кілька таких же як і ми бажаючих зняти житло. До нашого великого здивування господар, нітрохи не бентежачись і відкидаючи всі наші міркування про те, хто перший – того і тапки, пропонує влаштувати аукціон. Хто запропонує більшу ціну, той і буде жити. Перше ж речення ціни валить нас в шок, а дама в норковому пальто добиває всі наші надії, оголошуючи свою, і як вже зрозуміло остаточну ціну. До нас втрачено будь-який інтерес, сторони вже в сусідній кімнаті жваво обговорюють оплату комунальних платежів і ми тихенько вислизала з квартири, добро поглядаючи в бік господаря. О десятій годині вечора, стоячи біля під’їзду останньої в нашому сьогоднішньому списку квартири, ми остаточно «добреем», слухаючи у відповідь на набраний номер монотонний голос автовідповідача про недоступність господаря цієї квартири. Ще через півгодини, перейнявшись великою любов’ю до всього людства, ми пасемо додому.

Наступив день згладжує всі наші емоції, а пропозиції в інтернеті і рекламації про легкість зняття житла без зайвих витрат на послуги агентства знову налаштовують нас на бойовий лад. Шеф, неласкаво поглядаючи на нас, проціджує крізь зуби щось про вчорашній обіцянку і тоскно махає рукою: «Іди!».

Чому так не щастить тільки нам? Всі обіцянки про легкість зняття житла знову починають випаровуватися. Так, ми набралися досвіду. Перепитувати про реальність опису квартири, її остаточної вартості і відразу ж запитуємо про документи на неї. Але це тільки лише скорочує наш список переглядів. О дванадцятій годині ночі відкриваємо двері своєї квартири і каменем падаємо в ліжко. За вечір переглянули шість квартир: дві з них явний бомжатник, одна з господарем – алкоголіком, бурмотіли щось невиразне з під кухонного столу, дві так і не побачили через дивно раптово зниклих за півгодини до перегляду господарів, і останню з піднятою на п’ять тисяч і ціною – кажуть, що не розчули ми по телефону ціну, а в оголошенні знаєте помилка …

Бос гнівно відправляє нас в останній раз дивитися квартиру, і ми під посміхається погляди колег вислизає з офісу. О десятій годині вечора, після перегляду ще трьох квартир ми, нарешті, знаходимо потрібну нам. Сідаємо за стіл з господарем, і нервово прислухаючись до звуків за вхідними дверима, обговорюємо всі деталі оплати.

Договір найму житла? Які можуть бути проблеми! Включаємо інтернет, набираємо у пошуковій системі відповідну фразу і ось вони. Вибирай будь-! І нехай рвуть на собі волосся представники агентств нерухомості, які оплачують дорогі послуги юристів складали їх договору. Марна трата грошей – економія повинна бути економною!

Договір підписаний. Ми радіємо, мнучи в руці в’язку ключів і діловито оглядаючи свої нові володіння. Шеф на роботі радий до божевілля і дарує на честь новосілля завдання з терміном виконання «вчора!». Життя, здавалося, налагодилася, поки в одну з субот, з раннього ранку, в нашу квартиру не ввалився піддатий рис і до божевілля налякав колегу з бухгалтерії. Це наш новий сусід! Згадуючи всіх святих і апостолів, ми кидаємося до телефону і намагаємося зв’язатися з господарем. Але той, мабуть, зовсім уморився на дачі. Новоспечений сусід розкладається на кухні і, випиваючи чергові сто грам і смачно запиваючи їх пивом, з поважним виглядом простягає нам паспорт з пропискою за даною адресою. Вихідні пройшли під знаком зеленого змія в різних з новим сусідом і його численними друзями кімнатах. Дбайливо очищена після довгих умовлянь колеги-бухгалтера ванна кімната в понеділок вранці постає перед нашими червоними від безтурботної ночі очима в своєму самому поганому вигляді. Переступаючи через тіло племінника нового сусіда, ми залишаємо квартиру і йдемо на роботу. У вівторок ввечері ми, нарешті, чуємо на іншому кінці дроту голос господаря квартири: «У нас в договорі прописано, що ви будете жити одні? Ні! Так що жити заважає? Не подобається? Іди, а грошей не поверну – сам захотів договір розірвати, ось і розривати! »

Економія повинна бути економною! Ми набралися нових сил і енергії.

Шеф демонстративно повернув монітор комп’ютера до нас і з напущені серйозністю вивчає сайт агентства нерухомості з пропозиціями квартир в оренду: «Іди!». Ми радісно кидаємося бігти в бухгалтерію і, пояснюючи словами «Ти ж сама все бачила!», Займаємо грошей до получки.

Ура! Ми вже досвідчені! Не минуло й тижня як ми можемо забирати речі у одного і під радісний погляд його дружини переселятися в свою обитель. Але вже перебуваючи на поверсі, перед дверима ми виявляємо на ній папірець з печаткою правоохоронного органу. Хоч би грошей за два місяці вперед, що ми заплатили, під килимком залишили … Заведений в той же вечір в ранг знайомих місцевий дільничний за чаркою чаю (між іншим 560 ре за півлітра напою) повідає нам про те, що за цей тиждень ми вже ..цатие орендарі цього житла і те, що взагалі розшук аферистів сильно навантажує і без того перевантажений робочий графік його колег.

«Бухгалтерія» грошей більше не дає! Шеф поїхав у відрядження, а без нього відпускати нас на пошуки житла не велено! Дружина одного похмуро ходить вечорами по квартирі і кидає недобрі погляди на нас. Ми перераховуємо витрачені гроші і розуміємо, що могли б прожити на них цілих п’ять місяців.

Шеф повернувся! Відмовити йому неможливо! Змушені зателефонувати в агентство. «Світ Вашої власності» – звучить-то як! Боже мій, та скільки ж вони беруть за свою роботу!

Тепер все не так цікаво. Які там шість – вісім переглядів за вечір! Немає драйву! Ключі від другої переглянутої квартири вже лежать в кишені. Все пройшло якось нудно і монотонно. Важко розлучаюся з винагородою для агентства. Все незвично тихо, чинно, мирно і спокійно.

Економія повинна бути економною! Твердим ми про себе і сідаємо тихим зимовим вечором за комп’ютер і перечитуємо статті про легкість зняття квартир без послуг посередників і значної економії грошей і часу.

Економічне зростання в умовах фінансової кризи?

Світова фінансова криза, змусив багато компаній переглянути свої погляди на бізнес; комерційна нерухомість – це один з основних показників економічної ситуації на ринку. Багато бізнесменів не знають, чого чекати в майбутньому, як зміняться ціни на комерційну нерухомість? Багато хто віддає перевагу почекати якийсь час, деякі повністю зупиняють роботу компаній.

Ринок комерційної нерухомості переживає зараз важкий і нестабільний період. Звичайно, багато учасників ринку комерційної нерухомості шукають вихід з кризової ситуації. Не всім це вдається, тому багатьом фірмам доводиться буквально виживати в конкурентній боротьбі за ринок.

Криза надав серйозний вплив і на девелоперів. Зараз вони повністю залежать від постачальників товарів і послуг, які продовжують з усіх сил утримувати ціни на будівельні матеріали і послуги організацій-підрядників, не даючи цінам опуститися. Тому девелопери не можуть випускати на ринок продукти, доступні населенню з низьким рівнем платоспроможності.

Деякі компанії в світлі поточних подій припиняють економічно активну діяльність або припиняють її до слушного часу. Однак досвідчені девелопери, можуть і зараз стабільно заробляти, перш за все, за рахунок надання консультацій. Є люди, які мають гроші, але не мають досвіду. Цей факт сприяє появі попиту на послуги грамотних фахівців.

Світова фінансова криза змушує багато фірм тугіше “затягнути паски”, скоротити до мінімуму свої витрати. Це стосується всіх аспектів фінансової діяльності. У тому числі і орендної плати. Однак ця обставина не лякає досвідчених девелоперів. Звичайно, відтік числа орендарів комерційної нерухомості скоротиться, так як деякі компанії закривають офіси, скорочують персонал. Але і нові офіси в найближчим часом будувати ніхто не буде. Без сумнівів, в новому орендна плата зросте, що викликано інфляцією, але і ціни на продукти і послуги орендує офіс компанії також виростуть.

У будь-яких умовах людина знаходить кошти для виживання. І в сьогоднішніх умовах фінансової кризи багато хто не тільки знайшли спосіб для виживання, але і забезпечують зростання власного бізнесу.

Глобальне зниження цін на житло

Згідно з даними, оприлюдненими компанією Knight Frank в її регулярному Global House Price Index, щорічний світовий ріст цін на житло, за винятком Дубаї скоротився до 3,8% в третьому кварталі поточного року, в той час як у другому він становив 4,8%.

Середньоквартальні ціни втратили 0,3%, це фактично перше квартальне падіння цін.

Зниження середньоквартальних цін було зафіксовано більш ніж для половини країн представлених в індексі, для однієї третини країн було також зафіксовано падіння річних цін.

Інвестори можуть бути знову близькі до активних придбань.

На думку глави міжнародних досліджень Knight Frank Ніколаса Барнса зараз стає очевидним, що жодної з частин світу не вдасться уникнути кредитної кризи, нерухомість втрачає в ціні в багатьох куточках земної кулі. Не дивлячись на впевнене зростання в 2007 році, ціни на житло в більш ніж половині країн, представлених в дослідженні, знизилися в третьому кварталі 2008 року. Очікується збереження цієї тенденції для переважної більшості регіонів зі збереженням нульового або негативного щоквартального показника до кінця цього року.

Дубаї, який є новачком в даному списку, схоже, буде протистояти загальним тенденціям, однак останні дані за другий квартал року не відобразили раптових зміщень в балансі попиту і пропозиції, В майбутньому цифри, ймовірно, засвідчать значне уповільнення зростання цін ..

Росія і жменька східно-європейських країн в третьому кварталі виглядають досить непогано, зафіксовано незначне підвищення зростання середньорічних цін в Чеській Республіці. Однак відзначаються і ознаки того, що деякі з найсильніших представників даного кола починають слабшати. Так, ціни в Болгарії в третьому кварталі зросли лише на 3%, що становить всього половину від показників попереднього кварталу.

Литва, Канада, Норвегія і Великобританія побачили найбільше цінове падіння, близько 5% всього за три місяці. Щоквартальне падіння цін на житло в штатах знаходиться на позначці в 2,8%, втрати склали близько 21% в порівнянні з ціновими показниками, зафіксованими на піку.

Хоча власники нерухомості можуть не погодитися з подібним твердженням, але масштаби і швидкість зниження цін носять також і позитивний характер, так як інвестори здатні купувати сьогодні виявляють, що деякі ринки пропонують придбання на умовах порівнянних з докризовими.

На тлі розчарувань викликаних станом фондового ринку і болісних сумнівів щодо сегментів банківського сектора, нерухомість видається їм досить безпечним і досить відчутним будинком для інвестицій.

Нерухомість: Купуємо квартиру без ремонту та втілюємо власний інтер’єр

Нарешті збулася заповітна мрія – Ви стали володарем власної квартири і основне бажання – швидше почати ремонт. Наприклад, змінити проводку, оновити сантехніку, об’єднати або розбити кімнату, встановити двері та вікна. Але раптом виявляється, що всі намічені витрати можуть бути набагато менше і плюс до всього іншого юридичні та будівельні норми виявилися порушеними.

Сучасні ріелтори стверджують, що житло треба підбирати так, щоб в ньому Ви і Ваша сім’я відчувала себе зручно і комфортно. Безумовно, найоптимальніший варіант: це невелика квартира в місті і просторий заміський будинок. Міська квартира зазвичай отримується виключно для робочого тижня, а в заміському котеджі зручно провести вихідні в оточенні родини і близьких людей.

Квартира, яка була придбана без внутрішньої обробки, є досить вигідним придбанням, тому що дозволяє здешевити покупку нового житла на 30% від його ринкової вартості. Безумовно, оздоблювальні роботи будуть, але в їх процесі Ви здійсніть всі Ваші задуми і бажання.

Дамо безцінний рада: хочете убезпечити себе від непотрібних проблем в перші рік-два, не купуйте житло на верхніх поверхах. Тільки уявіть собі таку картину: Багатоповерхові будинки славляться величезною кількістю сусідів. І якщо Ваші сусіди одночасно з Вами будуть займатися ремонтом, а також перевозити в ліфтах будматеріали і меблеву начиння і т.д., то, щонайменше, буде дуже незручно, як для Вас, так і для них.

У тому випадку, якщо Ви вже можете називатися власником нової квартири і у Вас є шалене бажання провести перепланування, то підіть наступних порад. По-перше, проект буде правильно замовити у фахівців своєї справи, таким чином, Ви застрахуєте себе від можливих негативних наслідків. Найсуворіше забороняється зносити несучі стіни, мене зовнішній вигляд фасаду. Якщо Ви збираєтеся вносити свої корективи в план квартири, то Вам буде потрібен дозвіл. Весь спектр інстанцій, які дають таке право, Ви можете отримати в Міжвідомчої комісії. Слабкі місця допускаються під час переробки систем опалення, вентиляції, водопостачання. У подібних ситуаціях будете страждати не тільки Ви, але і Ваші сусіди, а також наступити кримінальна відповідальність. Отже, щоб уникнути непорозумінь і судових розборок, правильним рішенням буде заздалегідь замовити дизайн-проект, скласти кошторис і вибрати надійного підрядника.

І на завершення дозвольте дати Вам ще один цінний порада: не бійтеся купувати квартиру без обробки і потім проектувати її, орієнтуючи на власні побажання і погляди.

Угоди по нерухомості без посередників і без комісій

В основі угод по нерухомості без посередників і без комісійних лежить концепція For Sale By Owner “Для продажу власником” послуга за прямими операціями з нерухомістю. Основна ідея даної послуги полягає в тому, щоб забезпечити прямий контакт між власником і покупцем, дуже поширений метод в Америці, Східній Європі, яка нещодавно була введена на ринок нерухомості в Молдові.

Це нововведення прийшло на зміну неякісного посередництва і представлено на сайті TRANZACT.md, де “власник має можливість у всіх деталях уявити свою пропозицію, а покупець зможе побачити багато пропозицій по нерухомості за короткий проміжок часу.

Нововведення полягає в тому, що ця послуга відрізняється від інших подібних відсутністю посередників, тобто агентів з нерухомості, а угоди укладаються безпосередньо між покупцями і продавцями без оплати комісійних.

TRANZACT.md – послуга online, розроблена Euroefect SRL. Це реальне рішення, за допомогою якого власник продає своє житло, не будучи змушеним платити комісійні якомусь агентству з нерухомості.

“Послуга гарантує зняття обмежень в галузі, в якій встановилися ненормальні правила, нав’язані непрофесійними агентствами з нерухомості за допомогою захоплення всіх загальноприйнятих способів просування, які займають місце, призначене оголошеннях з цієї області, роблячи, таким чином, неможливим здійснення прямого контакту між двома сторонами, залученими в угоду. Вважаю природним той факт, що продавець повинен мати можливість отримати за власну нерухомість стільки, скільки вона коштує, і так само по купатель нерухомості не буде зобов’язаний платити більше.

які переваги цієї послуги?

До кого звертатися?

– До тих, хто може надати список об’єктів, бажано, щоб він включав в себе повну інформацію про пропозиції на ринку нерухомості.
– До тих, хто може не тільки акумулювати інформацію, а й гарантувати її достовірність.
– До тих, хто допоможе полегшити операцію з нерухомістю і не візьме комісійних за це.

За словами головного менеджера Euroefect SRL Раду Думбраве, у даної послуги кілька важливих переваг.

“Ви платите один раз, послуги, запропоновані TRANZACT.md, дійсні до моменту продажу. А той факт, що ми поєднуємо два компонента online і off-line є важливим моментом для покупця, враховуючи, що ми гарантуємо, що власність реальна”, – коментує керівник
TRANZACT.md.

Гарантія достовірності інформації забезпечується представниками компанії, які надходять на адресу, де розташована нерухомість, роблять відповідні знімки, збирають дані, необхідні покупцеві для того, щоб він зміг мав докладне уявлення про нерухомість, зниження кількості непотрібних візитів і дзвінків.

TRANZACT.md не є простим гідом по домівках, але пропонує клієнтам всю інформацію, необхідну для укладення угоди. Так само як існують друковані видання, які здійснюють те ж саме на папері, повинні існувати і ті, які роблять те ж саме on-line, але містять більше інформації, фотографії і не тільки, а реальні пропозиції, які не вводять в оману потенційних покупців – якісна послуга.

Але абсолютно виключений той факт, що зникнуть агентства по нерухомості, тому що “якісна послуга з нерухомості припускає непросту діяльність, з різних галузей”.

Агентства нерухомості

Агентства Нерухомості

На сьогоднішній день ситуація на ринку нерухомості не дивує той факт, що більшість операцій відбувається з вторинною нерухомістю. Агентства нерухомості радять бути уважнішими при проведенні операцій з нерухомістю. Уважно перевіряйте всі документи на нерухомість у всіх інстанціях. Існує процедура, за якою видають усі довідки. Скористайтеся нею. Якщо ви хочете купити квартиру в новому будинку, тоді як продавець виступають агентства нерухомості або забудовник. Перевірте права на володіння квартирою, бажано відстежити послідовність документів. Наприкінці ланцюжка послідовність має закінчитися договором, у якому описується передача власності нерухомість іншій особі. Перевірте документи співробітника агентства нерухомості, це не буде зайвим. Він повинен мати ліцензію на проведення операцій з нерухомістю. Якщо ви вирішили купувати вторинний об’єкт нерухомості. Тут простежити послідовність документів буде складніше. Найкраще звертатися до агентств нерухомості. Часто ми бачимо оголошення про терміновий продаж житла. У багатьох це викликає асоціацію зі знижками. Але, як стверджують агентства нерухомості, це зовсім не так. Якщо навіть знизити ціну на нерухомість, це не буде гарантією швидкого продажу. Прискорити процес реалізації житла можна іншими способами. Великий ефект може дати активні пошуки покупців. Є два способи пошуку покупців. Перший – самостійний. Другий – агентства нерухомості. Самостійний пошук майбутніх мешканців може полягати у розклеюванні оголошень, розміщенні реклами в друкованих виданнях, а також оголошення в інтернеті. Також продавцю варто переглядати оголошення від покупців, які планують придбати квартиру. Таким чином, ймовірність знайти покупця є досить високою, особливо тоді, коли продавець готовий до компромісу в тому, що стосується умов проведення угоди. Також пошук покупця через знайомих також може дати інші результати. Можливо, що в цьому випадку нерухомість вдасться реалізувати за досить вигідних умов.

Як вигідно продати житло. Продаж нерухомості

Як Вигідно Продати Житло. Продаж Нерухомості

Ринок нерухомості постійно дає нам сюрпризи. На даний момент можна сказати, що більшість операцій з нерухомістю відбувається з вторинними квартирами. При проведенні операцій варто бути пильним та уважним. Обов’язково перевіряйте усі документи. Простежити послідовність документів із вторинною нерухомістю набагато складніше. Найкраще звертатися до агентств нерухомості. А якщо Ви вирішили купити квартиру в новому будинку, тут вам буде простіше. Продавцями зазвичай виступають забудовник чи агенції нерухомості. Намагайтеся відстежити всю послідовність документів. Сам ланцюжок документів закінчується на договорі. Не пропустіть момент і перевірте документи у представника агентства нерухомості. Якщо ви продавець і бажаєте якнайшвидше продати нерухомість, вам варто знати деякі моменти. Швидко продати житло дуже складно. Парою ми бачимо купу оголошень про купівлю та продаж нерухомості. І навіть якщо навіть знизити ціну на нерухомість, це не буде гарантією швидкого продажу. Так, є кілька способів, за допомогою яких ви можете збільшити шанс успішного продажу нерухомості. Ви завжди можете звернутися до агентств нерухомості. Досвідчені фахівці зможуть вигідно продати квартиру, будинок, землю. Інший варіант, це самостійний продаж. Поговоримо про це докладніше. Так що вам варто робити. Існує багато порталів нерухомості, куди ви абсолютно безкоштовно можете подавати оголошення про продаж нерухомості. Такий спосіб дуже ефективний, враховуючи, як швидко розвивається інтернет. Також ви можете розвішувати оголошення на всіляких дошках. Але цей спосіб уже давно пережив себе. Ви можете розпочати пошуки продавців. Перегляньте оголошення людей, які хочуть купити нерухомість. Виберете ті, які максимально підходять під опис вашої нерухомості. Обдзвоніть всіх, розкажіть та опишете нерухомість. Хочеться відзначити, що таким чином збільшиться можливість знайти покупця. Не варто забувати про знайомих та друзів. Вони можуть вам дуже допомогти. Розкажіть усім, що ви продаєте житло. Хтось та зацікавиться. Саме в такий спосіб можна продати нерухомості на вигідних умовах.

Українські Експерти з Нерухомості – Хто Вони?

Українські Експерти з Нерухомості – Хто Вони?

Українські Інтернет-портали про нерухомість заробляють великі дивіденди на публікаціях прогнозів експертів з нерухомості всіх мастей та квітів. Прогнози, часто абсолютно протилежні та неаргументовані, не дають спокою потенційним покупцям «американської мрії українською».

Хто в Україні робить прогнози щодо розвитку ринку нерухомості?

Read More

Ринок нерухомості. Чому повільно впроваджуються Інтернет-технології?

Ринок Нерухомості. Чому Повільно впроваджуються Інтернет-технології?

В останні роки Інтернет розвивається дуже бурхливо. Швидко зростає кількість інтернет-користувачів. Все більша частина торгівлі йде у мережу. Слідом в Інтернет йде реклама та маркетинг. Роблячи простим доступом до величезних обсягів інформації, Інтернет дозволяє користувачам заощаджувати значну кількість часу та грошей. Але покупки нерухомості через мережу Росії поки не популярні, навіть у Москві, де проникнення Інтернету дуже високо. Чому це відбувається?

Сучасні технології дозволяють організувати віртуальну прогулянку квартирою або заміським будинком, провести через Інтернет всі необхідні платежі. І всі ці сучасні технології залишаються незатребуваними! Причини такої поведінки покупців та продавців нерухомості криються у психології.

В Інтернеті добре продаються стандартні продукти та послуги, властивості яких споживачам відомі, такі як побутова техніка та електроніка, книги, програми, квитки. Усі об’єкти нерухомості вкрай індивідуальні. Навіть якщо йдеться про типовий проект квартири чи будинку, на споживчі властивості впливає безліч факторів, які часто можна оцінити лише на місці на власні очі. Це і вид із вікон, і сусіди по будинку чи ділянці, і транспортні можливості, і багато іншого. Тільки якщо нерухомість використовується для вкладення вільних коштів, ці фактори стають менш значущими, але їх вплив на можливість продажу та ціну в майбутньому все одно залишається.

Ще однією причиною відсутності продажів нерухомості через Інтернет, ймовірно найістотнішою, є надзвичайно висока вартість квартир і будинків. Для угод на ринку нерухомості використовуються багаторічні накопичення сімей та іпотечні кредити, взяті на багато років вперед, тому дуже важливим фактором, набагато важливішим за швидкість і зручність, є в даному випадку надійність. Поки що в громадській думці панує уявлення, що покупки через Інтернет набагато менш надійні та безпечні, ніж звичайні. Технології дозволяють проводити безпечні угоди через Інтернет, але поки що недостатньо опрацьовано юридичні формальності оформлення таких угод, а головне — люди ще не звикли до нових технологій. Тільки час здатний вплинути на психологію учасників угод з нерухомості та в майбутньому призвести до більшого використання можливостей Інтернету.

Незважаючи на практично повну відсутність продажу нерухомості через Інтернет, мережа у сфері нерухомості використовується дуже активно. Агентства нерухомості створюють свої сайти, щоб із найменшими витратами знайти клієнтів. Продавці та покупці, оскільки угода з нерухомістю є дуже серйозним заходом, проводять дослідження поточного стану ринку нерухомості в Інтернет, щоб визначитися з ціною. У цьому їм допомагають як сайти агентств нерухомості, так і сайти рекламних ЗМІ та електронні дошки оголошень, такі як Дошка безкоштовних оголошень Москви. Під час кризи, коли багато хто хоче заощадити, зробити це можна, подавши безкоштовне оголошення у розділ «Нерухомість» електронної дошки безкоштовних оголошень вашого регіону. Для тих людей, які хочуть доручити оформлення своєї угоди одному з агентств нерухомості, безсумнівно, дуже важливо буде ознайомитися з відгуками людей, які вже скористалися послугами обраної фірми. Ці відгуки також легко знайти в Інтернеті.

Сьогодні психологія людей перешкоджає здійсненню операцій з нерухомістю через Інтернет, не відриваючись від комп’ютера. З часом довіра до нових технологій збільшуватиметься, в рамках роботи з реалізації програми «Електронна Росія» законодавча база пристосовується до сучасних інтернет-технологій. Все це спричинить зміну психології людей і зростання кількості угод з нерухомістю в Інтернеті. Зараз Інтернет дозволяє швидко підібрати відповідний варіант, відсіяти свідомо непридатні варіанти та ненадійні агенції нерухомості, а далі здійснювати угоду традиційним способом.

Професійне Управління Нерухомістю Дозволяє Збільшити Дохід

Професійне Управління Нерухомістю Дозволяє Збільшити Дохід

Нерухомість сьогодні може бути постійним джерелом доходу, а може й стати проблемою, якщо не вживати спеціальних заходів щодо її обслуговування та позиціонування на ринку.

Щоб точніше розібратися, що таке управління нерухомістю, ми звернулися до фахівців київської компанії URP group, яка з 1995 року працюємо на цьому цікавому та перспективному ринку.

Управління нерухомістю: поняття, цілі та завдання

Управління нерухомістю – це комплекс заходів, орієнтованих (з урахуванням цілей і завдань власника) ефективне використання об’єкта нерухомості, що передбачає зрештою отримання прибуток від його використання. Управління нерухомістю включає чотири поняття (відповідно до західної класифікації):

– Facility management;

– Property management;

– Building management;

– Asset management.

Зупинимося докладніше кожному з них.

Facility management має на увазі під собою заходи, спрямовані на ефективне обслуговування об’єкта нерухомості та збільшення терміну його життєвого циклу: