Archives Травень 2016

Що таке іпотека?

Що таке іпотека? Років 10-15 тому це слово знали лише професіонали ринку нерухомості, а на сьогоднішній день воно міцно засіло в нашій побутовій мові. Але, незважаючи на те, що слово на слуху, багато хто не зовсім чітко розуміє його сенс, що ж таке іпотека та іпотечний кредит. Знайшовши відповідь це питання, людина зробить перший крок до свого власного житла.

Трохи історії

Сам термін «Іпотека» йде витоками до слова «Hypotheke», що в перекладі з грецької означає заставу. Вперше цей термін був узвичаєний близько VI-VII століть до н.е. У Греції. Тоді так називали стовп, що встановлюється на ділянці землі позичальника коштів, на якому було вказано ім’я кредитора та суму позики. Якщо позичальник було погасити борг, виходячи з «іпотеки» кредитор мав право забрати застовблену частину ділянки.

На сьогоднішній день «іпотека» – це застава нерухомості під кредит, що видається, коли застава, що служить підставою цього кредиту, не передається кредитору, а залишається у власності боржника. На закладене під іпотеку майно накладається заборона продаж або переоформлення його на іншу особу до повного погашення кредиту та всіх відсотків.

Іпотечний кредит – це довгострокова позичка під заставу нерухомого майна на купівлю житла: Як нерухоме майно можуть виступати квартира, житловий будинок із землею, виробничі приміщення із землею, сама земля. Терміни, на які оформляється іпотека, значно варіюють і залежать від банку-кредитора, виду кредитної програми, суми запитуваного кредиту та вашої власної платоспроможності, для якої, до речі, придумана ретельна перевірка платоспроможності – андеррайтинг. У середньому терміни іпотечного кредитування варіюють від 3 – 5 років, до 15 – 30 років.

Основні умови, на яких надаються кредити:

термін від 6 місяців до 30 років;

• сума кредиту становить до 95% від вартості нерухомості, що купується;

• відсоткова ставка за іпотечними кредитами у рублях – від 15% річних, у валюті – від 10% (визначається індивідуально);

• предмет застави – квартира, що переходить у власність позичальника;

• позичальник повинен сплатити з власних коштів від 5% до 40% від вартості квартири, що купується (первісний грошовий внесок);

• при визначенні розміру кредиту як доход позичальника можуть братися до уваги зарплата за основним місцем роботи, дохід від роботи за сумісництвом, дохід у вигляді відсотків за вкладами, дохід від здачі в оренду наявної нерухомості та ін. за останні 2 роки;

• позичальник повинен надати документи, що дозволяють оцінити його платоспроможність (довідки про доходи, склад сім’ї, документи про освіту, трудовий стаж, копію паспорта тощо)

Основні плюси іпотеки:

• можливість у досить короткий термін стати повноправним власником квартири та заселитися в неї відразу;

• кредиту дається на тривалий термін, протягом якого розмір щомісячних платежів не змінюється у разі зростання вартості квартири;

• можливість платити за СВОЮ власну квартиру, а не ЗНІМАТИ чужу, тоді як відсотки за кредитом цілком можна порівняти з місячною орендною платою за аналогічну квартиру;

• можливість зареєструватися (прописатися) у квартирі, придбаній за іпотечним кредитом, позичальнику та членам його сім’ї;

• вигідне вкладення коштів (ціни нерухомість постійно зростають на 15-30% на рік);

• отримання податкової пільги на весь термін іпотеки, з суми в межах 1 млн. рублів податкове відрахування, а також із суми, що виплачується за відсотками на термін виплати кредиту.

Іпотечні кредити видаються банками іпотечного кредитування, комерційними банками, кредитними агентствами. Будь-який комерційний банк, як правило, пропонує на вибір кілька програм іпотеки з різноманітними умовами та процентними ставками. Але в будь-якому випадку, якщо ви оформляєте кредит, то відразу стаєте власником купленої вами нерухомості, а кредит та відсотки погашаєте вже за своє особисте, а не орендоване житло. Якщо ви оформляєте іпотеку під майбутнє будівництво, то власником житла ви станете лише після оформлення всіх документів на введення в експлуатацію.

А тепер парочка корисних порад:

1. На сайтах практично всіх організацій, які займаються іпотечним кредитуванням, зазвичай є іпотечний калькулятор для розрахунку суми іпотечного кредиту. Для того, щоб достовірніше розрахувати можливість використання того чи іншого виду іпотечного кредитування, відштовхуючись від ваших конкретних фінансових здібностей, варто взяти в бухгалтерії організації, в якій ви працевлаштовані, розрахунок розміру ваших доходів. Тільки після цього варто скористатися таким калькулятором.

2. Для того, щоб підібрати найкращий варіант іпотечного кредиту, варто проаналізувати пропозиції декількох кредитних організацій. На всі питання ви можете проконсультуватися у фахівців «гарячих лінії» цих банків (як правило вони в них є). Після чого порівнюйте запропоновані варіанти, вибирайте найкращий і ВПЕРЕД, ДО НОВОЇ КВАРТИРИ!

На чому варто зосередитися перед придбанням ділянки для будівництва

Купуючи ділянки землі, потрібно знати, що є багато “підводних каменів”, про які і йтиметься у цій статті. Для початку добре мати уявлення про те, який саме будинок Ви хочете, і яких розмірів ділянка Вам для цього потрібна. Можливо, деяким хотілося б мати маєток. Але для більшості потрібне місце під будинок і для відпочинку, щоб був зручний під’їзд і перспектива підведення комунікацій. Бажано будувати такі будинки в зонах, що знаходяться поблизу джерел, що поставляють воду та електрику. Існування в районі будівництва газопроводу допоможе заощадити витрачається кількість енергії.

Спочатку Вам необхідно вивчити аж до конкретних деталей такі характеристики майбутнього придбання, як географічне розташування, точні розміри та, звичайно, ціну. І тільки тоді Ви можете підписати договір. При огляді майбутньої ділянки особливо ретельно переконайтеся в тому, що поблизу не розташовані цвинтарі, інші поховання, звалища побутових та промислових відходів. Слід звернути увагу і те, що є ділянки, під якими проходять підземні комунікації, що з одного боку добре, т.к. проблем із підключенням до комунікаційної системи не буде. Однак це і зменшить кількість варіантів тих ділянок землі, на яких Ви зможете побудувати своє майбутнє володіння. Добре було б дізнатися все про перспективи розвитку місцевості: чи будуватимуться великі автомагістралі, об’єкти промисловості, склади та ін. Це можна зробити, наприклад, зайшовши на бізнес-форум. Важливу роль у забезпеченні комфортного та зручного життя Вас та Ваших дітей відіграє та розвинена інфраструктура місцевості, в якій знаходиться Ваше володіння. Також важливо, чи Ви зможете вчасно приїжджати на роботу. Не спокушайтеся і дешевизною землі – майже напевно його покупка потім влетить вам у копійчину, т.к. багато коштів піде підведення під’їзних шляхів і комунікацій, і навіть на узгодження. Необхідно, наскільки це можливо, точно уявляти, скільки коштів Вам доведеться витратити, який час знадобиться на вирішення всіх проблем. Як правило, це триває близько півроку. Також визначте пропорційність ділянки Вашим можливостям та планам. Людям з обмеженими фінансовими можливостями вистачить і шістьох соток для того, щоб чудово провести літо у своєму будиночку. Тим же, хто має дещо більші кошти, рекомендується звернути увагу на земельні ділянки від п’ятнадцяти соток і більше. Більша земельна ділянка вимагатиме від Вас і великих фінансових витрат. Серед них – більший податок на землю. З нашого боку, можемо порадити звернути увагу на Бородянський район.

Якщо ви вирішили продати квартиру, поради, як збільшити її цінність

Для початку, введемо такі поняття як ціна та цінність квартири та розділимо їх.

Ціна – це сума, яку ви хочете отримати за свою нерухомість, цінність – це сприйняття покупцем відповідності вашої пропозиції його перевагам, уявленням та очікуванням про майбутнє житло. Це особисте сприйняття впливає безліч чинників, як-от місце розташування, якісь особливі переваги, технічне оснащення, загальний стан квартири, порівняння коїться з іншими пропозиціями. Наприклад, для одних перевагою буде середній поверх, а для інших – нижній або, навпаки, високий. Хтось воліє “сталінки”, інший – цегляні будинки чи тільки новобудови. Комусь важливий зелений та екологічний район, а іншому – близькість метро чи школи.

Щоб значно збільшити свої шанси отримати бажану вами суму, розглянемо кілька деталей, які позитивно вплинуть на цінність вашої квартири в очах потенційних покупців:

* Розмір квартири, що сприймається на око, впливає на цінність, навіть більше, ніж реальний розмір у квадратних метрах. Відкриті планування змушують відчути вільний простір, складають враження, що кімнати більше, ніж дійсно великі площі розділені на окремі кімнати. Краще показувати квартиру без меблів, зайвих свідків та метушні, це сприяє тому, що квартира виглядає просторіше та виграшніше.

* Краще продавати незайняту квартиру. Якщо ви здаєте свою квартиру або там живуть родичі, подумайте про те, що вам простіше показувати і продавати квартиру, якщо там ніхто не живе і у потенційних покупців швидше виникне бажання стати власником, якщо вона вільна. Ви уникнете необхідності узгоджувати час вашого відвідування з мешканцями. Вам не потрібно буде бігти перед кожним візитом потенційних покупців туди, щоб привести житло до пристойного вигляду.

* Свіжий зовнішній вигляд та косметичний ремонт дуже важливі.

* Свіжопофарбовані стіни або шпалери додають більше цінності, ніж коштує їхня заміна.

* Чисте та сучасне покриття на підлозі (ковролін або ламінат) додають більше цінності, ніж коштує їхня заміна.

* Подбайте про очевидне!Плями на стелі або непрацюючий кран зменшать на тисячі суму, яку ви можете очікувати від продажу квартири. Покупець завжди може просити знижку, мотивуючи тим, що необхідні кошти усунення дефектів.

* Якщо є така можливість, поновіть кухню та ванну кімнату. Це два дуже важливі приміщення у квартирі, які впливають на ухвалення рішення про купівлю.

* Серйозна реконструкція не тільки збільшує цінність, а й, значно, підсумкову ціну квартири. Тому не витрачайте на ремонт більше коштів, ніж можете отримати за рахунок підвищення цінності квартири.

Як висновок, знайдіть баланс між вашими витратами на приведення квартири в порядок та максимально можливою очікуваною сумою від продажу, тобто між її ціною та цінністю.

Вдалого продажу!

Фактори Пошуку Квартири Без Посередників

При пошуку квартири варто враховувати багато факторів, таких як розташування квартири, ціна, квартира (облаштування).

Не варто шукати квартиру через ріелторів, тому що по-перше ви переплачуєте велику суму і при цьому не застраховані від сваволі ріелторського.

Звичайно, перед пошуком ви напевно визначилися з місцем розташуванням майбутньої квартири або кімнати, а також вартістю бажаного.

Що робить просто обиватель, який шукає квартиру, він читає оголошення на зупинкових стовпах та зупинках у пошуках житла. Найцікавіше те, що всі оголошення пробиті через офісний ксерокс. Причому нині агентства не скуповуватись на фарбу, а написавши оголошення руками, прямо запускають у ксерокс, з усіма помилками і помилками. Причому кольорові ксерокси не високої якості мають недолік, на валиках залишається фарба, яка крапельками розкидається по всіх оголошеннях. У результаті виходить так, що на всіх оголошеннях залишаються крапки від фарби, які не видно збройним оком. Це стосується оголошень, які написані руками, а ті оголошення, які написані не руками і так зрозуміло, що вони від агентства або посередника.

Один із способів, це написати самому оголошення без жодного ксероксу, тобто ручками. Важко, зате ефективно та перевірено. Відповідно доведеться все самому і розклеювати.
Не варто, звичайно, розписувати дрібним начерком і з усіма подробицями. Ну і, відповідно, не варто брехати в оголошеннях, щоб надалі не склалося погане враження про вас. Розклеювати, звісно, краще на під’їздах чи простіше сказати у житлових районах. За статистикою на 100 оголошень, дзвонять 3 особи, які реально є власниками житлових приміщень (перевірено). Так само найкраще придбати для таких випадків окрему сім-карту, на яку вам будуть дзвонити за оголошенням.
Це вас убереже від нічних і незрозумілих дзвінків надалі, а при знаходженні квартири, звичайно ж, ви дасте свій основний телефон господареві, щоб той у свою чергу дзвонив вам безпосередньо.

Ще один із способів, це звичайно ж газети. Звичайно ж, газети безкоштовного характеру. На даний момент є видання, де спеціально займаються нерухомістю без ріелторів, так само вони обдзвонюють потенційних клієнтів з метою виявлення агентів або ріелторів. У такому разі тут варіант такий, набрати масу газет і сидіти ввечері обдзвонювати та обдзвонювати. Перше ваше запитання має бути приблизно таким ”Ви є посередником чи господарем квартири? ” За посередника я зазвичай навіть не прощаючись ложу трубку, чисто внутрішньо.

Ще один з ефективних способів, це звичайно ж бабусі, які вечорами пліткують на лавці. Тут потрібний особливий підхід. Можна прямо не соромлячись підходити і спілкуватися з ними. Вони вже про свій район дуже багато знають. Навіть дільничні стільки не знають скільки вони ). Буває навіть, що у стареньких родичів здають або продають квартиру або вони самі є господарями приміщення.
Ще один варіант, це інтернет. Правда в даний момент він настільки насичений і переповнений, що дуже складно знайти господарів квартир чи кімнат серед такої великої кількості інформації. Є з десяток сайтів, де ще можна знайти господарів які публікують свої оголошення. Я не буду їх писати, тому що це буде рекламою та піаром тих ресурсів. Можу ще запропонувати такий варіант як міські чи районні форуми, де люди переважно постояльці форуму знаходяться постійно. Я зазвичай одразу переглядаю ті форуми та кидаю своє оголошення туди, так само переглядаю і чужі оголошення.

Як Недорого Зняти Квартиру У Центрі Дніпропетровська подобово без будь-яких Проблем

Про те, що подобова оренда квартир у Дніпропетровську – набагато вигідніше та зручніше, ніж проживання у готельному номері, знають усі відрядження. Питання в тому – де знайти цю квартиру, адже ринок подобової оренди, як і раніше, стихійний і непередбачуваний. В результаті цього, квартири подобово в Дніпропетровську пропонуються не лише з боку сумлінних власників, а й за оголошеннями справжніх шахраїв, які прагнуть нажитися на довірі громадян. Для того, щоб уникнути обману, дуже уважно прочитайте цю статтю. У ній ми розповімо саме про те, яка оренда квартир у Дніпропетровську подобово є найвигіднішою та найбезпечнішою.

Варіант 1: знайти бабусю на вокзалі

Не найгірший вибір, але вся проблема в тому, що в цьому випадку орендар абсолютно законодавчо не захищений. Заради справедливості хочеться відзначити, що в переважному випадку така оренда квартир у Дніпропетровську закінчується мирно. Орендар та орендодавець один одним задоволені та обмінюються координатами для подальшої співпраці. З іншого боку, ми не раз були свідками ситуацій, коли у орендаря виникали проблеми. Його може вигнати родич, що раптово з’явився, або бабуся вирішить, що їй необхідно стежити за своїм майном і ночуватиме в коридорі на розкладачку. У цих випадках отримати гроші тому вам навряд чи вдасться, адже ніде не йдеться про те, що ви їх взагалі віддавали комусь.

Варіант 2: інформаційне агентство

Не плутайте цю “організацію” з компанією, що управляє, або спеціалізованим агентством. Інформаційні послуги підірвали довіру орендарів до ринку подобової оренди, оскільки багато хто з них – це підставні фірми-одноденки. Обчислити таку компанію досить просто:

– за квартири у Дніпропетровську подобово просять заплатити досить невелику суму, але з неодмінним підписанням договору, в якому таки прописані всі умови надання інформаційних послуг без будь-яких зобов’язань перед орендарем;

– Вам пропонують на вибір всього одну-дві квартири, причому наполегливо радять їх навіть тоді, коли вони абсолютно вас не влаштовують;

– найчастіше, вам просто перепродають номери телефонів, які знайдені за оголошеннями на кшталт “здам квартиру на добу” або “здам квартиру подобово в Дніпропетровську в центрі”. Тобто агент просто не хоче організовувати зустріч із власником квартири та, природно, його ніяк не турбує юридична чистота житла та інші нюанси.

В принципі ми радимо взагалі не співпрацювати з подібними інформаційними агентствами. Звичайно, серед них трапляються чесні та відповідальні компанії, але їх дуже мало, і вони не змінюють загальної негативної картини.

Варіант 3: співпраця зі спеціалізованою агенцією

найкращий з усіх доступних варіантів. По-перше, через таку спеціалізовану агенцію ви можете зняти квартиру в Дніпропетровську подобово взагалі без участі господарів (вони давно передали права на керування квартирою), а по-друге, крім самої квартири постояльцям пропонують і додаткові послуги: прибирання, допомога у вирішенні різних господарських проблем, трансфер, зміну постелі. При цьому орендарям надають грамотний правильно оформлений договір, пропонують розширений список житла, швидке заселення та повний комплект всіх необхідних документів для бухгалтерії.

Таким чином, орендувати квартиру в Дніпропетровську подобово найкраще за допомогою офіційно зареєстрованого агентства нерухомості. Звичайно, за ці послуги ви заплатите деяку суму, але вона цілком виправдана, особливо з огляду на набір послуг та сервісів для клієнта.

Вибираємо квартиру для оренди

В черговий раз можна було б торкнутися проблеми оренди квартир. Фактично всі іногородні зіткнулися із вимушеністю пошуку квартири чи кімнати для житла. Більшість приїжджих студентів мешкає в гуртожитку досить довго, але потім починається цілком реальне доросле життя, на горизонті маячить робота і необхідно винаймати квартиру. У цій статті наводяться хороші рекомендації про те, як правильно зняти собі житло, не переплатити та.

Зараз скрізь (на дверях під’їздів, ліхтарних стовпах) можна побачити оголошення такі як «здам квартиру недорого», «здам квартиру в центрі», «оренда кімнати» і так далі. Однак крім пошуку кімнати за оголошеннями (а непогано і самостійно повісити оголошення: наприклад, наступні, «дівчина, без шкідливих звичок зніме…» або «молода сім’я… гарантія порядності та чесності») існує ще кілька широко відомих методик: використовуючи знайомих та при співпраці з агентством нерухомості. Саме на останньому варіанті і хотілося б зупинитися.

Які саме труднощі можуть виникнути? По-перше, це шахраї. Бувають так звані «інформаційні агенції», які надають перелік адрес або телефонів господарів квартир, що здаються в оренду, за умови передоплати. Але варто Вам почати дзвонити, відвідувати ці квартири, виявляється, що вона або вже не здається, або Ваш поїзд пішов і вона вже зайнята, або вона взагалі ніколи не здавалася (і таке трапляється). Загалом адреси виявляються застарілими, а в агентстві Ви вже не можете пред’явити нічого — у договорі зазначено, що Вам надавали інформативні послуги. Найчастіше юридично ця фірма взагалі не є ріелторською компанією.

Надійні агенції ніколи не вимагатимуть передоплати, певну суму Вам потрібно буде заплатити «за фактом». Скільки коштує оренда квартири у хорошому агентстві? Сума, звичайно, різна, але є певна закономірність — вартість послуг компаній якраз дорівнює вартості оренди квартири за один місяць.

Та й останнє. Для того, щоб не бути ошуканим, дуже важливо «запобігти» і укласти договір оренди (який має бути підписаний з обох боків) із власником житла. У самому договорі важливо вказати час оренди, сума орендної плати, хто саме оплачуватиме комунальні платежі, можна відобразити «дефекти» квартири (наприклад, не працює плита). Слід перевірити відсутність боргів за телефон, Internet, квартплату.

Архітектурне проектування будівель

Будівництво будівель стартує задовго до придбання будматеріалів, перше – це архітектурне проектування споруд. Проект будівель допомагає створити вигляд наміченої будівлі за бажанням замовника та норм будівельників.
Проект будівель включає план розташування приміщень, розмову із замовником, план електропроводки, створення ескізів тощо.

Компанія розробляє ескіз, замовник його схвалює, підписом клієнта на папері закінчується етап проектування.
Проектування будівель – це не просто креслення на папері, а й детальна робота над запланованою будівлею. Тому компанії, що займаються проектуванням споруд, надають різні послуги: узгодження та заповнення проектної документації; планування; придбання схвалень на перепланування; дизайн інтер’єрів; обстеження об’єктів під час проектування; технічний нагляд; виконання будівельно-монтажних та оздоблювальних робіт; експертиза якості проектно-будівельної документації; здійснення функцій генпроектувальника; здавання споруд в експлуатацію.

Також можна замовити послугу фотомонтажу для більшої наочності.
У проектувальному бюро можна замовити робочий та ескізовий проект будь-якого виду будівель: торгові, офісні, освітні, житлові, промислові. Але найзатребуванішим є проектування житлових споруд, а саме проектування котеджів. Люди, стомлені від життя у типових забудовах, бажають мати сучасний та комфортний, але й індивідуальний проект котеджу.

Мета проектувальника – поєднати побажання клієнта з ресурсами будівництва та забезпечити функціональність, безпеку, зручність нової будівлі. Найчастіше вже узгоджений на папері проект зазнає значних змін при втіленні: клієнт хоче змінити розташування електропостачання, матеріал дверей та вікон, форму даху і так далі. Не менш важливим моментом при проектуванні котеджів є узгодження котеджу із дворовою територією та додатковими об’єктами. Неможливо уявити сучасний котедж без паркану, місця для відпочинку, паркування, воріт, лазні або сауни, доріжок, зелених насаджень, клумб тощо.

Проектування котеджів зможе перетворити ці об’єкти зі списку на складену структуру.

Як Зняти Офіс Для Фірми

Практично перед кожним підприємцем або компанією одного разу постає питання про оренду приміщення, що відповідає вимогам та завданням фірми. У сфері послуг таким приміщенням зазвичай є офіс. Офіс буває також потрібний будь-якій компанії для розміщення відокремленого відділу. Окремо може розташовуватися представництво, бухгалтерія, відділ зв’язків із громадськістю тощо.

Для того, щоб орендувати офіс, який найкраще задовольняє потреби фірми, треба відповісти на кілька питань і зробити деякі розрахунки.

1. Визначте, яку функцію виконуватиме офіс: представницьку чи службову, тобто, чи буде він місцем залучення клієнтів, місцем продажів, чи буде відкритий лише для співробітників компанії. Від цього залежать вимоги, які вам слід пред’являти до територіального розташування офісу, розташування всередині будівлі, до внутрішнього облаштування, площі, обробки, оформлення та зручності приміщення.

2. Визначте, скільки людей одночасно працюватимуть в офісі. Порахуйте, скільки простору займе робоче місце кожного співробітника, а також вільний простір між робочими місцями.

3. Які меблі, техніка та обладнання розташовуватимуться в офісі, порахуйте, площу.

4. Підрахуйте загальну мінімальну площу приміщення, необхідну для зручного розташування меблів техніки, обладнання, для комфортної роботи співробітників та, якщо потрібно, для торговельного обладнання та відвідувачів офісу.

5. Де та в якому районі найкраще орендувати офіс. Якщо потрібно відкрити офіс продажу, то при пошуку приміщення слід звертати увагу на зручність розташування ваших потенційних клієнтів та відвідувачів. Якщо офіс виконуватиме функцію службового приміщення, то вибирати місце розташування краще виходячи з міркувань зручності для співробітників відділу та економії коштів.

Коли чітко сформульовані вимоги до приміщення, можна приступати до пошуку пропозицій. Ми з вами живемо в 21 столітті, тому найкращим засобом для пошуку, безумовно, є Інтернет.

Переглядайте найпопулярніші портали нерухомості, шукайте пропозиції про здачу в оренду офісних приміщень на тематичних форумах. Якщо ви збираєтеся орендувати офіс у місті із відносно малим населенням, то найкраще заглянути на міські портали. Звичайно ж, якщо в населеному пункті, що розглядається, Інтернет не досить поширений, то варто вдатися до допомоги місцевих ділових друкованих видань.

У малих містах комерційна нерухомість – не такий ліквідний актив, як у Москві чи обласних центрах. Вся комерційна нерухомість зазвичай вже розподілена, тому термін пошуку може затягтися. Тут чималу роль можуть зіграти зв’язки. Можна також звернутися за допомогою до місцевих агентств нерухомості.

У будь-якому разі пошук займе якийсь час. Навіть якщо ви відразу не знайшли відповідні пропозиції, це не означає, що їх не буде. Постійно повторюйте спроби. Публікуйте своє оголошення про оренду в Інтернеті та місцеві ділові видання, через якийсь час обов’язково хтось запропонує відповідний варіант.

Вибравши кілька пропозицій орендодавців, що влаштовують вас, відзначте ті з них, які найбільшою мірою відповідають вимогам вашого бізнесу, телефонуйте і домовляйтеся про зустріч.

Дізнайтеся якнайбільше інформації про потенційного орендодавця. З’ясуйте, чи він власник об’єкта нерухомості чи сам орендує приміщення.

За необхідності варто скористатися допомогою юриста, щоб перевірити можливість укладання цього договору, а також отримати рекомендації щодо правових питань оренди.

Обов’язково вивчіть стан об’єкта, що здається в оренду, і при знаходженні недоліків вимагайте їх усунення, відшкодування ваших витрат, пов’язаних з їх усуненням або зниження орендної ставки.

Укладання договору – відповідальний крок. Зазвичай договір оренди складає орендодавець, найбільше підлаштовуючи його під свої інтереси. Тому приділіть особливу увагу детальному вивченню цього документа, і у разі незгоди з будь-якими умовами добивайтесь коригування договору. Це дозволить застрахуватись від можливих фінансових втрат у майбутньому. Якщо орендодавець не згоден змінювати умови, варто розглянути інші пропозиції.

Насамкінець хочемо сказати, не варто хапатися за єдину пропозицію, якщо вас не влаштовують умови. Завжди є інша можливість. Її треба тільки почекати.

Критерії класифікації житла у новобудовах

Критерії класифікації житла у новобудовах

На сьогоднішній день житло в новобудовах з деякою часткою умовності можна поділити на три типи – економ, економія і бізнес еліт-клас. Вартість квартири не визначає клас житла, до якого належить об’єкт, а навпаки, ціна на житло залежить від класу (параметрів будинку). Класифікація орієнтована насамперед на споживача, щоб правильно оцінити квартиру за співвідношенням ціна-якість. Основними критеріями віднесення об’єктів-новобудов до тієї чи іншої категорії класності є:

1. Розташування. Близькість чи віддаленість від центру, відмінні риси району, транспортна доступність, вид з вікон, перспективи містобудівного розвитку району тощо.

2. Архітектурно-планувальне рішення. Кількість під’їздів, кількість квартир у будинку, можливості щодо вибору планування з числа пропонованих або за індивідуальним замовленням, площа та параметри окремих приміщень квартири, кількість лоджій та балконів, розташування квартири в секції – кутова, внутрішня.

3. Якість будівництва, конструктивні особливості житлового будинку . Технології будівництва – фундамент, матеріали фасаду, стін, можливість вільного планування, варіант обробки житла – чорновий, чистовий.

4. Якість інженерії, обладнання та обладнання квартир. Особливості вирішення систем опалення, водопостачання (автономне або центральне), електрики, наявність циркуляційних насосів, систем пожежогасіння, вентиляції та кондиціювання, якість ліфтового обладнання, наявність системи «розумний дім» та ін.

5. Наявність інфраструктури. Магазини, школи, дитячі садки, об’єкти побутового обслуговування та інші об’єкти, наявні та передбачувані до будівництва в процесі зведення житлового будинку (житлового комплексу).

6. Організація прибудинкової території, експлуатація та обслуговування житлового будинку. Наявність паркувань, зеленої зони, майданчиків для відпочинку дітей та дорослих, огородження території, наявність власної обслуговуючої організації, служби охорони, домофонів та ін.

7. Репутація, що склалася. Соціальна складова, соціальна однорідність мешканців, близькість специфічних об’єктів, які впливають споживчу привабливість житлового будинку (житлового комплексу).

Виходячи з перерахованих критеріїв, найістотнішими з яких є місце розташування, архітектурно-планувальні рішення, конструктивні особливості житлового будинку та якість інженерії, всі об’єкти – житлові будинки – новобудови можна поділити на три основні класи:

«А» – житлові будинки еліт-класу

«В» – житлові будинки бізнес-класу

«С» – житлові будинки економ-класу

Рекомендації та поради щодо оренди Квартири В Одесі

Плануючи романтичну чи ділову поїздку, постає закономірне питання проживання. Кімната, готель чи орендована квартира? Знайти квартири в Одесі подобово не складає жодних труднощів – інформації в глобальній мережі Інтернет достатньо. Ви можете вибрати будь-який район міста, що сподобався, і відчувати себе в нових апартаментах, як вдома – незалежно і вільно. Максимум зручності та спокою, ніяких настирливих сусідів та нав’язливого сервісу. Важливе значення відіграє і вартість проживання – оренда квартир в Одесі подобово коштує помітно дешевше за номери в готелі. Наявність побутової техніки, швидкісного Інтернету, кухонного посуду є незаперечними перевагами, що позначаються на виборі житла. Насичене життя міста, славетні у всьому світі визначні пам’ятки, тепле море, привітні люди – все це приваблює до Одеси тисячі відпочиваючих. Розмістившись в окремій квартирі, в центрі міста, ви станете господарями свого часу та квадратних метрів, вносячи оплату за житло подобово, причому незалежно від кількості осіб, які проживають, у той час як у готелі плата стягується з кожного туриста. Цілком і повністю мебльовані квартири, наявність тілі, а також відеоапаратури, білизна постільна білизна і столові прилади – облаштування орендованих квартир розраховане на те, щоб відпочиваючи, у вас не виникало почуття дискомфорту.

Наявність окремої квартири в місті-курорті має цілу низку позитивних сторін, головною з яких можна назвати усамітнення – ви можете бавити час з тими, з ким бажаєте, у будь-який час дня та ночі та в будь-якій кількості. Якщо ж ви відвідали Одесу по роботі, то орендована, подобово оплачувана квартира, заощадить ваші гроші, і, звичайно, забезпечить вам спокій, який вам буде потрібен безпосередньо після вирішення робочих питань. Набагато приємніше повернутися після робочого дня або активного відпочинку в квартиру, де ви зможете повністю розслабитися, зробити улюблену страву, не замислюючись про те, куди піти перехопити, у комфортній обстановці зайнятися своїми справами, скласти плани на завтра.

Часто одесити жартують, стверджуючи, що походять від тих відпочиваючих, у яких просто не вистачило коштів на дорогу назад додому. Але, зрозуміло, на той час квартири подобово в Одесі не здавалися.