Archives Грудень 2015

Вибір житла, квартири

Вибір житла – тема дуже важлива. Кожна людина та кожна сім’я рано чи пізно з цим стикається. Відразу виникає питання – будинок чи квартира. У мегаполісі це питання найчастіше сумнівів не викликає. Залишається вирішити два питання. Перший – це, звичайно ж, іпотека, а другий – власні нагромадження. Квартира по іпотеці дається не кожному бажаючому, а лише тим, хто має матеріальну можливість. Щодо особистих накопичень на нове житло, то не кожному це по кишені. Зібрати кілька десятків тисяч доларів на нове житло можна, якщо заздалегідь продати старе. Брати велику суму грошей у банку під відсотки – квартира обійдеться надто дорого.

Будинок у приватному секторі або будинок у мікрорайоні новобудов – вибір, безумовно, ідеальний. Зараз на околицях мегаполісів проектується безліч котеджів різного рівня. Ціна такого будинку коливатиметься від кількох сотень тисяч рублів до кількох десятків мільйонів залежно від площі будинку, площі ділянки та кількості поверхів. Таке житло можна взяти в кредит по іпотеці або якщо взяти значний кредит у банку. Виплата за таке житло може тривати до 30 років. Кожна виплата коливатиметься від 10 до 30 тисяч рублів щомісяця. Це залежить від іміджу району та від іміджу житла.

Новобудова – справа дуже серйозна і клопітна. Перевага в тому, що будинок можна збудувати такою, якою сам спроектуєш. У цьому можуть допомогти дизайнери та архітектори, запропонувавши ексклюзивні проекти, за які треба буде викласти кругленьку суму. Все це, безумовно, з часом окупиться, тому що Ви житимете в такому будинку, який створили собі самі. Єдина незручність полягає в тому, що на це йде багато часу (внутрішнє та зовнішнє оздоблення, сам процес будівництва будинку, оформлення проекту та процес оформлення ділянки навколо будинку).

Перевага полягає в тому, що виходить набагато дешевше, так як будматеріали Ви купуєте самі і, якщо хочете, частину робіт Ви також можете зробити самостійно. До того ж Ви можете найняти за адекватною ціною робочу силу. Весь процес будівництва нового будинку Ви також можете контролювати самостійно, виправляти по ходу будівництва всі недоробки, що з’явилися.

Махінації З Нерухомістю. Ворога Треба Знати В Обличчя!

Цей вид шахрайства є найвигіднішим для злочинців, оскільки пов’язаний з найменшим ризиком і при грамотних діях може бути обставлений як добровільна дія громадян, і, отже, довести наявність складу злочину та покарати шахрая часом буває дуже складно, а то й неможливо. Квартирний ринок має на увазі наявність значної кількості фінансових ресурсів, що дуже приваблює ошуканців. Крім того, практично всі наші громадяни абсолютно безграмотні щодо юридичних питань і не можуть самостійно проконтролювати та забезпечити безпеку процесу продажу чи купівлі квартири. І порада тут тільки одна – будьте пильні, уважні та обережні, не довіряйте свої кошти сумнівним особам.
Головна проблема постраждалих від обману громадян – безпідставна довіра до шахрая, що часом межує не лише з дитячою наївністю, але й дурістю. Саме воно сприяє процвітанню всіх видів афер, які дорого обходяться як добропорядним громадянам, так і їхнім сім’ям.
Другим важливим фактором є жадібність та бажання заощадити на податкових виплатах, що неминуче при зверненні до солідних агентств нерухомості. Результатом є повна втрата коштів, точно відповідно до прислів’я «Скупий платить двічі».
Треба віддати належне шахраям: усі, хто досягає успіху на цій ниві – люди з гарною освітою, які досконало знають законодавчу базу даного регіону. Вони – чудові психологи зі знанням нейролінгвістичного програмування, та й просто привабливі люди, які мають здатність переконання, вміють правильно і грамотно вести розмову.
Шахрайство у сфері продажу квартир багатолике. Бувають випадки, що ошуканцям не потрібно навіть ускладнювати себе: неуважні клієнти добровільно дають змогу нажитися на їхніх грошах. Візьмемо для прикладу такий випадок. Ви укладаєте договір з ріелторською конторою, не зібравши про неї жодної інформації, не спромігшись перевірити ні її ліцензію, ні інші документи. Вас приваблюють лише райдужні обіцянки усміхнених співробітників та супернизькі ціни на послуги. А досконально вивчати умови договору у нас, на жаль, не заведено.

Вибрані Вами ріелтори справно, раз на тиждень, надають на Ваш розгляд варіанти, які є абсолютно далекими від зазначених при укладенні договору. Нарешті, Ви втрачаєте терпіння і приходьте до офісу з метою забрати документи на квартиру та знайти іншого посередника. Але співробітники вказують на пункт підписаного особисто Вами договору, за яким Ви не маєте права продавати свою квартиру без участі даної фірми протягом певного терміну. Тут також присутній і інший пункт, який говорить, що при достроковому розірванні договору за Вашою ініціативою, Ви зобов’язуєтесь виплатити фірмі піввідсотка від продажу квартири як компенсацію. Тепер зрозуміло, що Ви стали жертвою шахраїв, але погрози залучити до цієї справи прокуратуру, на жаль, жодних результатів не призведуть. Причин тут кілька. По-перше, термін договору не минув, а дана фірма, хоч і рідко, але все ж таки знаходить потенційних покупців. Підтвердити факт шахрайства неможливо. Та й адвокат компанії може прозоро натякнути, що при загостренні ситуації можлива втрата документів на Вашу квартиру. Будь-яке, адже, буває… І найголовніше, що жодних законодавчих порушень тут немає, адже двосторонньо підписаний договір є основою цивільних взаємин. І навіть суд, якщо до нього дійде справа, тут безсилий. Потенційний продавець загнав сам себе в глухий кут, а все через те, що не ознайомився зі змістом паперу, який так необачно підписав. А фірма обманним шляхом отримає просто так від 500 до 700 доларів. Щоб не стати жертвою таких злочинців, треба дотримуватися нехитрих правил:
• ніколи не віддавати оригінали документів, лише копії. Якщо ж фірма наполягає – це одразу має насторожити.
• не підписувати жодних паперів доти, доки зміст кожної пропозиції не буде зрозумілим. В ідеалі треба порадитись із незалежним юристом. Якщо компанія не в змозі внести визначеність абсолютно по всіх пунктах, що Вас цікавлять, тобто небезпека стати жертвою аферистів.
Квартирні шахраї використовують у своїй діяльності та найновіші цифрові технології. Існують посередники, які винаймають квартири за підробленими документами, а потім змінюють фотографію в документах, що підтверджують особу господаря. Фактично квартира отримує нового власника. За фальшивими паперами злочинці отримують у центрі нерухомості всі необхідні дозволи на продаж квартири. Покупці знаходяться швидко, тому що ціна на квартиру набагато нижча за ринкову. Щоб не стати жертвою подібної махінації, ніколи не віддавайте свої документи жодним представникам жодних компаній ні в якому разі, особисто присутні при всіх абсолютно угодах. А якщо купуєте хорошу квартиру за рекордно низькою ціною, задумайтеся: можливо, на додачу Ви отримаєте цілу купу судових розборок з ошуканими власниками, масу витрачених нервів, грошей і часу. І не факт, що квартира залишиться у Вас.

Працююча істина и продажу комерційної нерухомості

– Ви, я бачу, безкорисливо любите гроші. Скажіть, яка сума вам подобається?
– П’ять тисяч.
– У місяць?
– На рік.
– Нам з вами не по дорозі. Мені потрібно п’ятсот тисяч, і по можливості відразу, а не частинами.

– Остап і Балаганов.
“Золоте теля”
Глава II – Тридцять синів лейтенанта Шмідта
Ілля Ільф і Євген Петров.

А скільки потрібно вам?
Для повного, гм-м, щастя …

А – для куражу ??
Дуже хотілося б вірити, що слово це ще не поховано вами під курними буднями «ділової плинності», і не вимагає від вас болісного напруги пам’яті …
Або, не дай Господи (зовсім вже клінічний випадок) – звернення до словника за роз’ясненням самого поняття «кураж», дефініції слова.

А пам’ятаєте може:

«Мій« Фантом », стрілою білої,
на розпластаному крилі,
з ревом набирає висоту … »

Це народна вже пісенька – «Фантом» – класика дворового жанру часів моєї юності, як і знамениті «16 тонн». І «Мій чемодан …», і інші ще інші-всякі, які ми кричали хором навіть в автобусі по дорозі з піонерського табору. До панічного жаху наших «піонерзажатих», ги …! Вибачте. Приємні спогади…
У моїй біографії – це літо, кажись, 1975-го року.
Да-а … Фольклор. Вже …
Молодь на цю справу кліпи знімає, теж – вже.
Незнищенна, ні ким і ні чим. Ні тоді, і ні зараз!
І, тим більше, – зараз …

Що-що, а куражу нам тоді хва-а-тало! Думаю що і у товариша Бендера було, цілком порівнянне з нашим тоді, стан завзятого ентузіазму …
Судячи зі стилю його і результату. Так-с ..

Чому ж, питається, дорослі дядьки (або тітки) вважають, що для досягнення їх власних цілей, задумів та ідей в бізнесі вкрай необхідно щось інше? Такий собі боягузливе, обережне, нарочито стримане і навіть кілька показушно обмежене – як би це м’якше-то? – стан, чи що? Таке собі за-ме-чтательно невпевнене в перемозі своєї і успіху (по «дрес-коду», хе-хе …), ставлення, типу: «Дай боже нашому теляті вовка з’істи …» *

Секрет, для мене …
Таємниця. Ну майже…
«No easy way …» * – фраза стара, вірна, але навіщо ж так буквально-то ??
Господи!
Я згадав під цю справу статтю радянського ще, Військового Статуту, в якому є шикарна фраза: «Солдат зобов’язаний стійко долати всі труднощі і труднощі військової служби …» І реальний підтекст на практиці тієї військової служби – «тяготи і труднощі», які тобі з успіхом і ретельністю створять командири і старослужащие!

Я просто і не бачу іншого місця, «звідки ноги ростуть» і через що в тій же самій бізнес-нерухомості часто-густо зустрічаються (стрункими рядами, навіть немає – штабелями!) Дивні, і не мають нічого спільного з елементарним здоровим глуздом , ситуації. Ситуації, які ніяк не чекаєш зустріти в такій, здавалося б, серйозної і грунтовної сфері як комерційна нерухомість …
Ситуації цілком співвідносні – наприклад скажімо – з образом того ж Кіси Вороб’янінова.
Сітуёвіни, як мовляє один мій приятель в мережі …
Конкретного типажу.
Веселенькі такі … Забавні, хе-хе ..

Про те, і не тільки, тут і мова …. Виявляється, існують і інші крайнощі. Та які!

І, оскільки це комерційна нерухомість, продаж нерухомості і таке інше, то і труднощі особливі …, спісфіческіе. І крайності – теж.
Спочатку про дивну і неприємне.
Але, блін, такому ж звичайному!
(Чого тільки не зробить НАША людина, аби тільки нічого не робити !!)
Ставлення до комерційної нерухомості, і до продажу цієї нерухомості в цілому, навіть кілька, ха! – «цікаве», наскільки я можу бачити і спостерігати, використовуючи переваги свого становища. Пікантне, я б сказав, ставлення. Це м’яко кажучи. І навіть ніжно …

Для початку, і частіше за все, рішення про продаж комерційної нерухомості приймається занадто пізно – тоді, коли вже немає ніяких резервів ні часу, ні грошей, а часто і сил просто, для оптимального, планомірного старту і ведення продажу нерухомості як такої. Це – норма, це – злість дня. На звичайний моє запитання власнику про те, коли ж потрібно буде йому продати його комерційну нерухомість – в переважній більшості випадків я чую звичайний же і відповідь: «Вчора !!» Тобто: смажений півень проклевал відому, м’яку зазвичай, частина тіла вже до куприка … здрастє, Іполит Матвійович!
Треба буде запитати при наступному такому випадку: «А що було« Сегодня »??»
Правда, це вже удар нижче пояса …

Варіантів подібного е-е …, нехлюйства, багато.

Тут і надія (без будь-яких об’єктивних на те підстав!) На те, що комерційна нерухомість продається так само легко і швидко, як і картопля на ринку. І в таких же кількостях. І тим же способом.

Наприклад, свіженьке – «Так, ми хочемо вже через півтора місяці продати наше аграрне господарство як бізнес, ми переїжджаємо і нам потрібні гроші на переїзд. Ви нам можете це гарантувати ?? »
Премило, треба сказати. «So nice ..» *
Досить нахабно навіть для Франції, Голландії, або там – Арізони який-небудь.
Але для України ?? Восени 2010 року ?!
Це навіть і не …, ні … – немає, епітети на розум йдуть все нецензурні. Припустимо.

І стереотип про те, що для продажу комерційної нерухомості не потрібні вкладення грошей, часу і навичок. Ось тут і приклади зайві – це просто часто-густо зустрічається.
І що розміщення двох-трьох десятків «ого» на посередницьких сайтах і пари-другой в місцевих газетах кілька (!) Разів – це просто межа мрій для успішного продажу.
Про наявність будь-якої нормальної системи в цих діях я просто тихо промовчу …. Це дуже вже сумно і печально.
І банально до жаху …
І теж – на кожному кроці.

Якщо навіть повісити елементарний банер з телефоном, навіть так звані «фахівці-посередники», не кажучи вже про самих власників, спромагаються далеко не відразу, а то і просто не вважають за потрібне! А якщо і вішають, то це вважається найбільшим з того, що взагалі для продажу нерухомості зробити можна – комерційної нерухомості! Героїзм, практично, г-мм …
«Я Вас люблю – чи не доволі …»

Про те, що необхідність роздобути навіть мінімально необхідну суму для фінансування результативною продажу і просування виявляється раптом (!) Дуже несподіваною ідеєю. Це для бізнесменів !!
Новою ідеєю, ідеєю революційної і навіть просто непідйомною для них.
Навіть і для власників, іноді, і багатомільйонної комерційної нерухомості або бізнесу, що виставляються на продаж. Хлопці вже давно при комунізмі живуть, напевно, – навіщо їм гроші-то … ?!

Перераховувати подібне можна довго, дуже.
Чи варто??
Висновок мій і так досить простий.
Традиційний слов’янський розрахунок на АВОСЬ, типу: «По щучому велінню …», превалює. На жаль.

Коли справа доходить до переведення активів «комерційна нерухомість» в стан «кеш» *, у власників часто настає якесь лібідоізірованное чи що, і вкрай наївне умонастрій. Дивно подібне за якістю з істеричним очікуванням неодмінно величезного оргазму, неодмінно в першому ж випадку «справжнього сексу» (в сусідньому під’їзді) – у юної німфетки, надивившись серіалів і реаліті-шоу по ящику.

Я не хочу оцінювати тут складності характерні для пубертатного періоду і якось дивно спливаючі в нашому контексті – все їх проходили, і по всякому бувало – але це не саме розумне стан для дорослих людей, бізнесменів і т.д., та ще й в ситуації, коли на порядку денному стоїть комерційна нерухомість на продаж. Або, понад сподівання, і того більше, – бізнес.
Погодьтеся.

Якщо все вищесказане підсумувати, то в поле зору з’являється дивовижна за ступенем дебілів …, е-е, сорі – неосудності ідея, котирую я назвав «Блакитна Мрія Ідіота». Я навіть так і хотів озаглавити цю статтю …. Ось же чорт! Чорт – тому як ця «фішка», як чортик з табакерки, несподівано вискакує в спілкуванні з питання сприяння продажу нерухомості нами – клієнтові, у цього самого клієнта. Треба поставити лапки – «клієнта», тому як, природно, клієнтом таке, звичайно, бути і не може, і не стане …

Для нас – так точно, не стане.

Це потенційна жертва «посередників-передасть».
Виглядає це так.
В один прекрасний момент, коли точні дані і суворі реалії технології продажів комерційної нерухомості починають доходити до такого «Вані-на-печі-типу-клієнта-власника», він злегка прокидається і, щось у себе почухавши, видає на-гора цю саму мрію фразою, яка слово в слово однаково у всіх таких хлопців і звучить:

«А давайте ви продасте мені мій об’єкт, а я вам потім і заплачу?»

Мене це колись бентежило, я не розумів цього ступеня примітивізму (це щоб культурно позначити, ввічливо) і тупості (а це – щоб конкретно і чесно) часто-густо зустрічається в такому і так званому «бізнесі нерухомості».

Зараз в подібній ситуації я, після позіхання, мило кажу: «Зрозуміло …» і спокійно видаляю номер з довідника телефону, відразу ж. Предметна розмова тут можливий хіба що на тему погоди …, а краще – Золотої Рибки або Конька-Горбунка …
Чи ні! Політика, баби, спорт і похмільний синдром – буде саме те. Але – не справа, але – не продажу комерційної або бізнес-нерухомості.
У моєму рідному Миколаєві, у місцевих «пацанів», є дуже ємне і ідеально для цього випадку відповідне слівце – «голяк».

Я сам ніколи б такого не повірив, ніколи – сотні тисяч і мільйони доларів на кону! – якби особисто про таке не поцілувався, не один раз.
Дитячий сад – ні! – ясельна група, право слово … Фу-ух!
Не завжди, правда – і не у всіх (слава богу!) Таке спостерігалося. Не перевелися ще богатирі …
Можна і про хороше, і навіть пізнавальному.
Тепер уже.

Люди то – різні …

Мені доводилося бачити, і досить часто, як створювалося фінансування програми продажів своїх об’єктів у деяких з моїх клієнтів. І я помітив, що у всіх успішних з них була одна спільна риса.

Таке створювалося:

– Виключно вольовим зусиллям!

Так ось і з’являвся цей самий «дитина до листопада» *, н-да, гроші для забезпечення продажу.
Це і у кращих з моїх клієнтів навіть бувало. У тих, хто зміг і ознайомитися, і зрозуміти, і навіть і прийняти до керівництва компетентну методику і технологію продажів комерційної нерухомості, яку я і застосовую для вирішення таких питань. Давно і з успіхом. І не створювати мені, своєму повіреному, додаткових (куди вже більше і так!) Проблем з дикими ідеями про вирішення питання «потім» або «може, без грошей», а дійсно забезпечували таке фінансування.

Те, що деякі з них демонстрували при цьому, інакше як екстремальної економічної екзотикою і не назвеш!
Це просто бізнес-еквілібристика. На межі фолу. Чого тільки не …, немає – з богатирями у нас повний порядок, я вже говорив …

Один з моїх клієнтів, власник великої пром-бази – і по території, і по наявності безлічі будівель в ній – продавав під цю справу один зі своїх «шестисотих». По-іншому – просто ніяк було. Платежі по кредитах давно задавили, фондів резерву немає, орендарі згасли, кредитну реструктуризацію «добрі» банкіри успішно гальмували і прочая, і прочая і прочая … «Мерс» свій він так і не продав, жаба задавила – за ті копійки, що йому тоді давали ( «передасть-посередники» є скрізь). Так він просто продав сусідам – ​​до чинного успішніше на той момент підприємству – частину свого, до них прилягає, території. Дешево, звичайно, продав – але зате на все потрібне цього вистачило, ура …
І можна було, набагато успішніше комерційно, вирішувати питання з рештою його нерухомим майном.

А інший …, теж розумниця, в подібній ситуації швидко перерив все банки області, в центрі якої у нього був не малий майновий комплекс, тільки частина якого використовувалася під виробництво. А решта, можна сказати, – про запас було. Старий центр міста, треба сказати.
Знайшов можливість і пробив (в держбанку !!) реструктуризацію своїх кредитів. Позамежні на той період речі. Новий йому вже там не дали (тоді і з цим дюже туго було), так він під свій будинок в центрі міста у приватника і взяв. Позику. Було за що продавати. А після і віддавати, включаючи всі минулі кредити …

Ой, чого тільки люди не робили! І співвласників залагоджували (щоб не заважали), і різко закінчували оздоблення фасаду (до цього пару років незавершену), і сімейні справи до підсумку приводили (аж до офіційного розлучення в однієї бізнес-леді з її, давно вже колишнім, гальмом-чоловіком), і ціну піднімали (хоча і за меншу щось роками до цього не могли продати), і багато ще чого, включаючи абсолютно неможливі для публікації інтимні деталі. Здавалося б, що і не здатні в принципі мати якийсь стосунок до продажу комерційної нерухомості …

Але ж ні. У ключовий момент все вилазить на поверхню. Чого і не хотілося, а доводиться. До порозуміння і осудної станом приводити і доводиться. Суцільне – «через терни до зірок …» і «шило в мішку …»

У будь-якій справі, в житті взагалі, існують всілякі думки, авторитети, мислезаключенія і – різного ступеня реальності та обгрунтованості – надії і мрії …. Я і проти навіть нічого не маю. Особливо мрій і сподівань. Але! На противагу цьому є ще й вкрай важлива, і ніяк не обходимо в питанні реального ВИРОБНИЦТВА продукту (а продаж – це продукт, і ще й який!), Поняття «Працюючій Істини».

Проясню. Якщо вам потрібно побудувати працюючий конвеєр або діючий апарат, механізм якої-небудь корисний і на практиці застосовується в живому справі, розумну організацію і подібне, то всі ті «способи і принципи», які безсоромно і нахабно зараз використовуються в т.зв. «Гуманітарній сфері», вам не допоможуть, ніяк, – зашкодять тільки.
Авторитарні думки, домисли і гіпотези «в законі» хороші зазвичай при захисті дисертацій (іноді і не скрізь) і політиці (завжди і скрізь, хе …). А в сьогоденні і відповідальному виробництві потрібно інше. Те, що перевірено, що надійно, що дає результат завжди – при відповідних обставинах. Ось що потрібно. Як ваш головний інструмент.

Працюючі істини потрібні, такого порядку: «При ста градусах нагріву – вода, при звичайному на Землі тиску, закипає» і т.д. і т.п. При прокладанні тунелю розрахунок на що-небудь інше, а не на працюючі істини (піддаються прогнозу, перевірені і гарантують результат), призводять до фіаско. Тунель не сходиться. І крокодил не ловиться. І кокос – не росте, на жаль і ах.

Підхід «Хотіли як краще …» годиться для політики, та й то – для «наших», гм-м, діячів, … ля.

І в продажах комерційної та / або бізнес-нерухомості та ж сама петрушка. «Не помажеш – не поїдеш» – ось що працює істина в цій сфері. Нехай і як ідіома *. Зате точно і стисло
Будеш продовжувати вкладати знання, технологію, дії, час, енергію, сили і ГРОШІ – продаси.

А не будеш …

Як там у нас звучить ця сама Мрія Ідіота? Блакитна. У всіх відомих мені сенсах …

Ну і право вибору ще ніхто не відміняв.
Ваше.

Так і взагалі!
Чого заради і для кого, питається, я пишу ці статті ???

– Послухайте, – сказав раптом великий комбінатор, – як вас звали в дитинстві?
– А навіщо вам?
– Та так! Не знаю; як вас називати. Вороб’яніновим кликати вас набридло, а Іполитом Матвійовичем занадто кисло. Як же вас звали? Іпа?
– Киця, – відповів Іполит Матвійович, посміхаючись.
– Конгеніальність * !!

Для Вас і з повагою –
Віктор Гудзон, керівник
Бюро “Vector Realization”
– підприємець, аналітик, публіцист.

* Кеш – (англ. Cash), Платіж, оплата, що проводяться відразу, повністю, зазвичай готівкою. Просто – готівкові.

* Дитина до листопада – повість Леоніда Жуховицкого і однойменна кінокомедія 1992 року, знята на Одеській кіностудії за мотивами цієї повісті. (Я не проти фільму, він навіть і нічого, але сама повість – для людини, що має свою особисту реальність того, «застійного», часу – це щось! На мене враження справила, тоді. Чи не слабка річ. Читав в «Аврорі» перший раз, був такий Пітерський журнал, я виписував. В кінці вісімдесятих ..)

* Дай боже нашому теляті вовка з’істи … – українська транслітерації фрази-приповідки в перекладі і за змістом означає «Дай боже нашому теляті вовка з’їсти!»

* No easy way – англ. (Ноу ізі вей – транслит.) «Ні легких шляхів»,
старовинна шотландська приказка.

* So nice – англ. (Зі найс – транслит.) «Як мило»

* Ідіома – Оборот мови, значення якого не визначається окремими значеннями входять до нього слів, наприклад «бити байдики», «точити ляси» і т.д.

* Конгеніальність, Конгеніальність – (від лат. Con – разом і genius – дух) – подібність за духом, способом мислення, художній манері і т.п.

Бути чи ні податку на нерухомість?

У ЗМІ України було багато публікацій і інтерв’ю представників нової влади про необхідність введення “податку на розкіш”. Зокрема прем’єр-міністр Микола Азаров неодноразово висловлювався за доцільність введення податку на нерухомість, яка знаходиться в приватній власності. І в новому Проекті Податкового кодексу дійсно ввели норми, в результаті прийняття яких, з 01.01.2012р обкладалася податком житлова нерухомість, квартири площею більше 300 кв.м., будинки – понад 500 кв.м., а через рік і комерційна нерухомість. Але зареєстрований у ВР України Проект Податкового кодексу підніс сюрприз.

За повідомленням з офіційного сайту Парламенту України, Микола Томенко звернув увагу, що 15 червня в пояснювальній записці, яка була зареєстрована в парламенті разом з прект НК, містилася норма про “введення податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (з 1 січня 2012 року – на житлову нерухомість площею понад 300 кв.м, з 1 січня 2014 – на нежитлову нерухомість) “. Але на наступний день текст пояснювальної записки був змінений, і про вищевказаному податок немає і згадки. “Отже, сьогодні, в день розгляду документа, в його остаточній версії взагалі немає норми про введення податку на розкіш”, – підсумував М.Томенко.

Віце-спікер зазначив, що попередній уряд два рази вносило пропозицію до ВР про введення податку на нерухомість (в березні і червні 2009р.), Але в обох голосуваннях за них проголосували лише фракція БЮТ та частина фракції НУ-НС, і необхідної кількості голосів не було набрано.

“Цілком очевидно, що влада перш подумала про себе і вирішила не поспішати платити збільшені податки, тому розрекламована модель країни від Азарова-Януковича, в якій люди багаті поділилися б з бідними, з тріском провалилася.” Це черговий приклад того, що новою владою активно реалізується виборча програма Президента, але з уточненням “Україна для” своїх “людей”, – додав М.Томенко.

Купити квартиру без ріелтора можна, але чи варто ризикувати?

Плануєте купити квартиру і ставайте перед вибором, шукати самостійно квартиру, не переважаючи для цього ріелтора або звернутися до професіонала.

Але якщо самостійно, то це ризик залишитися без квартири і без грошей, а якщо звертатися в агентство нерухомості, то йому платити за послуги треба і чимало, а розлучатися з “кровними” ох як не хочеться…

Це загальноприйнята думка, хіба ні?

Але насправді все по-іншому. У хороше агентство нерухомості стікається інформація про квартири, що продаються з різних джерел, у тому числі і про квартири в терміновому продажу. Чи здогадуєтеся про що я? У них у перших з’являються відомості про нові квартири і кому вони їх запропонують? Правильно, покупцям – своїм клієнтам.

А на квартири у терміновому продажу ціни знижено, просто тому що терміново. Чи вигідно? Вигідно і ще як… Тепер далі… Квартиру знайшли, а хто її перевірить, Ви? А вмієте? Не помилитеся, нічого не забудете, не проґавте? Серйозні агенції нерухомості своїх ріелторів роками вчать, постійно на курси підвищення кваліфікації відправляють. Документи та довідки до операції перевіряє спочатку ріелтор, потім брист, потім по квартирі проводить перевірку служба безпеки агентства і лише потім квартиру “пропускають” на угоду. Чи зможете перевірити так само?

А на самій угоді, на передачі грошей, Ви все зможете самі організувати? Думаю що ні…

То що Ви заощадите, займаючись покупкою квартири самостійно? та нічого, тільки зазнайте ризику залишитися і без квартири і без грошей, так що подумайте, а чи треба Вам ризикувати?

Як здати квартиру в оренду

Іноді пошуки бувають досить затяжними, бо знайомі та родичі не мають стільки «хороших людей», яким потрібна квартира і за яких вони зможуть поручитися. Та й родичі самі теж не мають особливої потреби у житлі, їм не здаси, а от чужих людей з вулиці пускати щось страшнувато. Все-таки не зовсім приємно пустити у своє чесно зароблене житло людини з вулиці, про яке зовсім відомо тільки те, що він хоче дах над головою!

Варіантів як упіймати того, хто хоче у вас пожити достатньо. Квартира – і хороша, і недорога – це великий дефіцит, ось тільки потрібно визначити для себе, яким чином її здати в оренду: скористатися послугами агентства або власними зусиллями.

Здати квартиру самому. Варіант перший.

Якщо все ж таки цей варіант вас набагато більше «гріє», необхідно стати компетентним маркетологом і рекламістом на той час, поки Ви шукатимете клієнта на вашу квартиру. Потрібно обов’язково промоніторити ціни ринку оренди житла, щоб не здати задешево або не заламати таку ціну, за яку навіть король Монако її не зніматиме. Звичайно ж, обов’язково зрозуміти, звідки потенційні орендарі беруть інформацію про пропозиції, щоб грамотно подати своє. Але починати, перш за все, потрібно з того, що уважно і з користю вивчити попит на оренду житла, що існує.

Це можна зробити правильно, якщо переглянути ті ж джерела подачі оголошень, обчислити подібні за метражем та зручностями квартири, зробити орієнтацію на район міста і ваша ціна буде сформована максимально швидко. Якщо ж, звичайно, у вашій квартирі є величезні помітні плюси, такі як чудова сантехніка, багато пухнастих тапок, променисті рушники та найрозумніша техніка, то ціни можна сміливо підвищувати, але в межах розумного. Далі слідуючи шляхом пошуків, потрібно зробити собі піар – тобто рекламу. Рекламну кампанію можна розпочинати прямо у своєму під’їзді, плавно переходити на стовпи та закінчувати привабливими газетами. І не забувайте стежити за телефоном – клієнтів треба ловити на гарячому!

Однак крім клієнтів, вам можуть зателефонувати і ті, хто дуже хоче заробити на здачі вашої квартири – це посередники, вони шукають житло для своїх клієнтів (часто вони представники агентств нерухомості), їх не обов’язково боятися, у рамках співробітництва з ними ви ніяких збитків не понесете. Повірте, вони дуже швидко знайдуть вам клієнтів, ось тільки зустріч з орендарем все ж таки необхідно провести особисто і не один раз. Ви повинні бачити, кому ви довіряєте своє добро. Під час зустрічі можна і документики подивитися, і договір підписати, щоб потім не було жодних зайвих питань.

І з приводу правил користування житлом, теж поради дати право маєте, не хочеться все-таки після закінчення терміну оренди отримати стелю та підлогу з обдертими стінами! А якщо орендар раптом упиратися почне отеосительно письмового договору, то йому просто слід м’яко натякнути про те, що цей папір єдине, що може вирішити питання на законних підставах.

Ну от, ваші муки і переговори закінчені, тепер можна спокійно дивитися, як заселилися мешканці і чекати коли вони почнуть справно платити гроші після першого місяця. А не тут було! Про дати постійно потрібно нагадувати, зауваження від сусідів про гучну музику слухати, що вже може віщувати багато бонусів після від’їзду, які можуть являти собою величезні рахунки за телефон або поламані предмети декору. А найвдаліший «сюрприз», це коли ваші улюблені орендарі з’їхали дуже несподівано, а от заплатити якось забули. То, можливо, варто заручитися підтримкою фахівців – агентством нерухомості?

Звернутися до агентства нерухомості. Варіант два.

Звичайно, як відомо, агентства нерухомості можуть бути добрими помічниками лише у пошуку клієнтів на оренду житла. Також, допомога полягає в тому, що агентство саме дає оголошення куди потрібно, приймає дзвінки, проводить покази і, як правило, вже має якусь базу сформованих клієнтських запитів. Приємний і той факт, що оплачувати послуги агентства доведеться не вам, а стороні, що орендує. Агентство також і договір правильно оформити допомагає, ось тільки за порушення його агентство відповідати не може. Для того, щоб повністю зняти з плечей турботи, є нова послуга – договір персонального обслуговування.

Шляхом укладання такого договору та агенція та господар квартири вступають у рівноправні відносини з питань щодо житла, що виставляється на оренду. Тобто, щоб позбавити себе всіх питань, можна передати квартиру в користування агенції та отримувати щорічну виручку, знявши з себе при цьому весь непотрібний головний біль. Розмір доходу встановлюють за взаємною згодою, а далі агенція сама займається пошуком та вселенням квартирантів, наглядом за квартирою та дотриманням пунктів договору (своєчасна оплата комуналок, виплата оренди, цивільний порядок). Для квартиронаймача цей варіант також зручний, йому не потрібно платити жодних комісійних при оренді житла, тому що в орендній платі вже міститься та сума, яку отримує агентство нерухомості під час укладання договору на професійне обслуговування.

Кожен сам коваль свого щастя і іноді, можливо, варто поступитися трохи свого прибутку, позбавивши себе тим самим безлічі марних переживань і скандалів, а також отримати впевненість у тому, що після чергових поселенців ваше житло все ще можна буде назвати квартирою.

Аналітика Ринку Нерухомості Харкова

Інформація щодо можливості перегріву ринку нерухомості в Україні з’явилася досить давно. Сьогодні на українському ринку нерухомості спостерігається уповільнення ділової активності. Розглянемо ситуацію на ринку нерухомості Харкова.

Зростання цін на нерухомість у червні сповільнилося, у багатьох районах (особливо віддалених від центральної частини міста) ціни повернулися на рівень квітня цього року, з огляду на те, що курс долара значно знизився. Більшість фахівців пов’язує таку тенденцію з подолання порога фінансових можливостей населення і посиленням політики банків щодо іпотечних кредитів. Надалі прогнозують зниження цін на нерухомість загалом на 10-20% від існуючого рівня. Зниження цін на нерухомість обумовлюється факторами співвідношенням попиту та пропозиції на різні типи нерухомості на ринку нерухомості Харкова.

Міська структура ринку нерухомості.

Квартири в Харкові. Масова забудова Харкова проводилася в 50-60-ті, 70-80-ті та 90-ті роки. У 50-60-ті роки в основному в навколоцентральних районах будували “сталінки”, з’явилися спальні райони та “хрущовки”, у 70-80-х роках з’явилися панельні будинки – “чешки” та “польки” та квартири покращеного планування у шістнадцятиповерхівках. Наступна хвиля панельних будинків наприкінці 80-х на початку 90-х була лише “покращенками”. На даний момент вторинна нерухомість складає більшу частину пропозицій на ринку. Проте високі ціни на квартири в Харкові формують попит на інші сегменти ринку – новобудови, будинки та ділянки. У перспективі ціни на вторинну нерухомість можуть знизитись, особливо на будинки економ-класу.

Новобудови Харкова . Останніми роками збільшилася активність ринку новобудови Харкова. За показником введеного в експлуатацію житла у 2007 році Харків міцно посів друге місце серед українських міст-мільйонників, обійшовши традиційних лідерів минулих років Одесу та Дніпропетровськ. Насамперед це новобудови економ-класу (44%), об’єкти бізнес-класу склали 34%, еліт-класу – 23%. Зараз у Харкові на різних стадіях будівництва перебуває 81 об’єкт. Новобудови є привабливою альтернативою вторинній нерухомості для представників середнього класу, і тому можна прогнозувати перевищення попиту над пропозицією, отже, утримання цін на колишньому рівні або навіть підвищення цін.

Будинки та ділянки Харкова за результатами 2007 року були найбільш ліквідним вкладенням коштів. Історично склалося так, що Харків забудовувався хаотично, не маючи чіткого плану забудови міста. Саме тому у місті в престижних та близьких до центру районах нерідко можна зустріти старі будинки, приватний сектор та навіть дачні кооперативи. Найдорожчі ділянки у місті в центральних та прилеглих до центру районах, які традиційно найпрестижніші у місті, виділяються розвиненою інфраструктурою, комунікаціями, під’їзними шляхами та близькістю до історичного та ділового центру міста. Однак найбільш перспективними є все ж таки ділянки в ближньому передмісті, де зростання вартості перевищило 116% за рік, повторюючи ситуацію на київському ринку землі. На сьогоднішній день земельні ділянки, що особливо знаходяться в районі з розвиненою інфраструктурою, залишаються на тих же цінових позиціях, і коригують свою ціну відповідно до зміни курсу долара та інфляції.

На вартість приватного будинку також впливають як район розташування, наявність розвиненої інфраструктури. Домовласництво в Харкові представлене в основному об’єктами точкової забудови, але кілька компаній вже заявили про будівництво котеджних селищ. Зараз у стадії будівництва знаходиться один такий комплекс, і на сьогоднішній день усі котеджі в ньому вже розкуплені. У перспективі попит та високі ціни на котеджі зберігатимуться, переважно через брак достатнього обсягу реалізованих пропозицій. Експерти прогнозують зниження цін лише на будинки економ-класу.

Висновок.

Таким чином, зниження цін на нерухомість у Харкові пов’язане з обмеженням фінансових кредитних ресурсів. Але пропозиція всіх видів нерухомості залишається затребуваною і тому можна прогнозувати стабілізацію ринку нерухомості та повернення обсягу продажів після ринкового коригування цін. Експерти агентства нерухомості Харкова прогнозують зниження попиту, а слідом і цін на житло економ-класу, де можливість кредитування є важливим фактором для покупки нерухомості.

Історія Розвитку Подобової Оренди У Києві

Ринок подобової оренди квартир, в принципі, досить давно вже став на ноги і, в даний момент, він цілком успішно і впевнено розвивається, приймаючи, насправді, цивілізовані форми. І це природно. Адже з’являється все більше пропозицій від солідних компаній, таких як CenterKiev apartments, що надають сервіс подобової оренди своїм постояльцям, маючи в портфоліо величезний вибір апартаментів. А цей факт означає, що настав час підвищених вимог та покращеного, гідного сервісу.

Однак, так було не завжди. Були часи, коли попит набагато перевищував можливі пропозиції. Це був час хаосу у всьому – у політиці, економіці, бізнесі, усюди. Ось тоді й з’являлися варіанти пропозицій у всіх галузях бізнесу, схожі часом, швидше, на марення божевільного, ніж на те, що дійсно могло б називатися пропозицією. Тим більше це важко було сприймати незміцнілому в нашій дійсності, розбещеному західними стандартами і сервісами, мозку людини, яка вперше приїхала до нашої країни тих років. Це, звичайно, був непередбачуваний час – наша держава здобула незалежність, до нас кинулися туристи та бізнесмени, і при цьому, київські готелі перебували на ремонтах, а ті, що діяли, надавали ще той «дореволюційний» сервіс із твердими та незручними ліжечками. холодними номерами та відсутністю гарячої води. Розуміючи цю реальність на ринку почала швидко і з усіх боків заповнюватися ніша під назвою «Квартири подобово у Києві». Пропозиції були найрізноманітніші: від кімнат у комуналці і до підселення в однокімнатну квартиру. Сміх та гріх. Однак що ж треба було робити, адже зупиниться у ті далекі часи туристу, а тим більше бізнесменові, було справді ніде. Ні internet, ні реклама в іноземних виданнях ще не прижилися на землі нашій на той час. Тому всіх гостей столиці з ближнього і далекого зарубіжжя, з розкритими обіймами і «гарячими» пропозиціями, зустрічали мінібізнесмени та мінібізнесвумани на вокзалах, а також повним арсеналом варіантів подобової оренди мали таксисти, готові «не дорого» » квартирі…

Так, це були часи авантюристів та повної відсутності смаку та сервісу. Слава Богу, що вони канули в лету. Нарешті з’явилися готелі, що відповідають світовим нормам і надають хороший сервіс, у номерах яких тепло, і красиво, і дорого. Причому дорого і за виглядом і ціною, як правило. Однак здорово ще й те, що зараз у тих, хто приїжджає до столиці, є вибір – крім дорожнечі готелів  присутня альтернатива гідного рівня – квартири подобово. Причому зручніше в цьому випадку те, що у компаній, що орендують подобові квартири, є пропозиції різних рівнів. Це можуть бути і квартири економ класу, і квартири для ділових відряджень, і статусне житло з авторським дизайном, і романтичні апартаменти для зустрічей. Причому і в тому, і в іншому, і в третьому, і в четвертому випадку це коштуватиме набагато менше, ніж у готелі. Тож вибір завжди за Клієнтом, а він, вибір, справді величезний і насамперед якісний. Адже так здорово, що тепер будь-яка людина, яка розмовляє будь-якою мовою, може вибрати відповідну квартиру в будь-якому, зручному для неї місці, і бути впевненою в тому, що її обслужать, надаючи найкращий сервіс.
Це наш час, час підвищених вимог та гідного сервісу.

Продаж землі – геодезія і земельний кадастр. Земельне право. Кадастрова топографія. Робота

Земельний кадастр України в геодезії і топографії. Кадастрові роботи, межування.
Геодезія
Завдання геодезії і топографії – створення земельного кадастру. Земельне право
Геодезія – наука про варіанти вимірювань, зображень земель на картах і планах ділянок. Геодезія та топографія – дисципліни про межування землі. Зараз геодезія – одна з Хай Тек сфер виробництва. Існування геодезії корисно так само, як і знання всіх особливостей свого житла. У послугах геодезії і топографії нуждаються будівельники, кадастрові фахівці, картографи. Серед безлічі завдань геодезії виділяють стратегічні і тактичні завдання. Зокрема створення державного земельного кадастру України.

Топографія

Топографія дає уявлення про методи топографічної зйомки земель із завданням накреслення її на картах і планах ділянок.

Інженерна геодезія специализируеться на проведенні геодезичних робіт при інженерних вишукуваннях і ін.

Підземна геодезія відповідає за проведення геодезичних робіт під землею, в шахтах, в горах.

Топографія складається з елементів картографії та вищої геодезії, інженерна ж геодезія перебувати на стик всіх інших геодезичних дисциплін.

Геодезія вивчає Землю разом із суміжними науками. Але серед них геодезія займає особливе місце.

Відкриття лазера привело до створення лазерних геодезичних приладів, а розвиток ЕОМ викликали в сучасній геодезії справжній переворот.

Зараз будівництво особливих інженерних споруд вимагає геодезії незвичайного підвищення правльіності вимірювань.

Державний земельний кадастр України

Державний земельний кадастр України обирається як одноосібна система кадастрових робіт. Призначення земельного кадастру – це надання необхідної інформації, в тому числі про землі сільськогосподарського призначення. Серед іншого завданням державного земельного кадастру України є запровадження єдиної системи істинної кадастрової інформації.
Складовими земельного кадастру є кадастрові зйомки і зонування. Останнє означає межування кадастрових кварталів і зон,
призначення номерів. Система ж робіт, що встановлюють і підтримують межі земельних ділянок являеться кадастрової зйомкою. Йдеться про геодезичному межування земельної ділянки, створенні кадастрового плану ділянки. Дані позначають умовними знаками на плані ділянки. При оформлення продажу землі подаеться план ділянки. Оцінка ділянок землі і земель сільськогосподарського призначення ведеться в умовних кадастрових га або в грошах.
Державний земельний кадастр України має опівночі від влади в сфері земельних ресурсів. Земельний кадастр осблужіваеться держапаратом, які забезпечують безпеку, достовірність і своєчасність оновлення даних кадастру України. Згідно із законом “земельний кадастр” определяеться як – “державний земельний кадастр”.
Земельний кадастр України складається з земельного кадастру (Київ, Севастополь та області), регіонального та місцевого.
Документи державного земельного кадастру поділяється на основні, допоміжні і довільні.
До документів основного рівня земельного кадастру належать реєстр землі, кадастрові справи і плани ділянок, подучетним об’єкти і кадастрових карти (плани).
Земельний кадастр України основиваеться на загальності охоплення території України.

При продажу землі сільськогосподарського призначення необхідна оцінка земельних ділянок.
межування
Серед послуг геодезичних фірм – межування об’єктів землеустрою. Власне межування – це геодезичні роботи по встановленню на місцевості меж.
Геодезичні роботи проводяться також у разі наявності в державного земельного кадастру відомостей, що дають можливість розмежувати положення на місцевості. Завдання на виконання робіт готуватися на основі відомостей земельного кадастру України про земельну ділянку та землях сільськогосподарського призначення, що надаються у вигляді виписок в формі плану ділянки.

Межування об’єктів землеустрою включає в себе наступні роботи:
1. підготовчі роботи (збір і вивчення відомостей державного земельного кадастру про земельну ділянках; адрес осіб, права яких можуть бути порушені при проведенні межування; та ін.)
2. повідомлення осіб, права яких можуть бути порушені при проведенні межування землі сільськогосподарського призначення та ін.

Геодезичні роботи

Для регламентування діяльності щодо геодезичних робот
існують інструкція з інженерних вишукувань, топографічних зйомках і геодезичних робіт, геодезичних робіт при інженерних вишукуваннях.

План ділянки можна отримати в результаті топографічної зйомки та інженерних вишукувань.
Зазвичай інженерні вишукування – наріжний камінь будь-якого будівництва. Геодезичні фірми, які проводять інженерні вишукування несуть відповідальність згідно із законом за матеріали проведених ними робіт.
Загалом вартість інженерних вишукувань складає 3-5% від бюджету будівництво.
Геодезичні фірми має в своєму розпорядженні сучасні геодезичні прилади та обладнання для якісної топографічної зйомки.

Як вибрати правильний розмір задатку?

Одні із ключових питань при оформленні договору задатку коштує «Скільки?» Яким має бути розмір задатку? Як не дивно, але точного правила ще ніхто не придумав, скільки саме відсотків братиме від суми майбутньої угоди. Обидві сторони можуть бути зацікавлені як у більшому, так і меншому завдатку. Щоб визначитися, давайте розберемося, кого що цікавить. За яких умов продавця чи покупця цікавить малий та великий завдаток?

Продавець може бути зацікавлений у більшому завдатку, коли майбутня угода є особливо вигідною для нього. Наприклад, коли об’єкт йде за максимально можливу ринкову ціну. Варто зазначити, що у разі скасування угоди з боку покупця, у продавця залишається сплачена сума, і він може знизити її розмір ціну свого об’єкта. Якщо завдаток був понад 10%, то, швидше за все, так впавши в ціні, об’єкт продасться дуже швидко.

У меншому завдатку продавець зацікавлений, коли є надія під час підготовки документів, необхідні проведення договору купівлі-продажу, знайти покупця пощедрее, інакше кажучи, тоді, коли майбутня угода не здається йому архивыгодной. У зв’язку з тим, що завдаток доведеться повертати у подвійному розмірі, продавцю необхідно вкласти у нову ціну витрати і на це не дуже приємна дія. Отже, якщо завдаток 1-2%, то зробити це буде не важко.

Покупець, у свою чергу, дає великий завдаток у тому, щоб уникнути ситуації, коли його ціну хтось перебиває. Припустимо, завдаток становив 10%. А, щоб перебити цей завдаток, новий покупець має запропонувати ціну більш як 110% від початкової, т.к. 110% – зовсім не цікавлять продавця, адже він втрачає ці 10% зверху. Насправді, продавець погоджується взяти новий завдаток, коли його вигода становить 2% від суми угоди і більше. Нижче 2% не завжди буває достатньо, щоб умовити продавця змінити свого першого покупця.

У малому завдатку покупець зацікавлений, коли зовсім впевнений у цьому, що майбутня угода відбудеться. Наприклад, якщо він сумнівається у своїй платоспроможності завтра, або коли ринок перегрітий і за всіма ознаками ось-ось настане падіння ринку. Так само покупець може бути не впевненим, що це найкращий варіант і при знаходженні чогось вигіднішого йому простіше відмовитися від вже даного завдатку, якщо той був невеликим.

Виходять такі висновки: що більше розмір задатку, то більше вписувалося ймовірність проведення угоди надалі, то більше вписувалося зацікавленість сторін. Чим менший розмір задатку, тим менша ймовірність проведення майбутньої угоди. Оптимально говорити про завдаток у районі 10%. Можна говорити і про менший завдаток, але якщо будь-яка сторона угоди пропонує провести договір задатку із сумою менше 5%, то варто задуматися і відразу ж почати робити дії щодо пошуку можливої заміни контрагента. Завдаток, що нічого не зобов’язує, на тлі угоди – це завдаток менш ніж у 2%. Таке буває хіба чисто формально, коли договір купівлі-продажу проводиться протягом тижня-півтора від дати задатку.

Зрозуміло, що третя сторона угоди – ріелтор – завжди буде зацікавлена максимально можливому завдатку, оскільки це гарантує проведення угоди. Так само ріелтор часто вимагає частину своєї винагороди після проведення задатку – ще одна з причин не завжди обґрунтовано наполягати на великому задатку.