Archives Червень 2016

Короткострокова Оренда – Альтернатива Проживання У Готелях

Завжди, коли людина відправляється з візитом в інше місто або країну на деякий час, насамперед виникає питання про розміщення та проживання. Відповідь на запитання – де зупинитися? – для більшості з нас є очевидним – звичайно, в готелі або готелі! Здавалося б – іншої альтернативи немає.

Короткострокова оренда квартир та заміських будинків – ось, що сьогодні є гарною альтернативою проживання в готелях та хостелах. Ця послуга з’явилася на ринку нерухомості не так давно, однак, швидко і міцно завоювала популярність серед гостей столиці і сьогодні вже однаково затребувана у туристів і відряджених, одиноких і сімейних, бізнесменів і студентів – словом, у всіх, хто цінує комфорт, домашній затишок і можливість почуватися у чужому місті, як удома.

На відміну від традиційного розміщення в готелях, оренда квартир та заміських будинків на нетривалий період, безперечно, має ряд переваг, не останнє місце в якому займає відчуття свободи та відсутність зобов’язань перед адміністрацією готелів та готелів. Вибравши потрібне Вам житло, Ви маєте унікальну можливість не бути обмеженим казенними рамками і вільно вести звичний для себе спосіб життя, поєднуючи мету поїздки з домашнім затишком. Будь то ділове відрядження або бажання всією сім’єю приїхати до Москви з метою відвідування історичних місць – оренда будинку чи квартири в центрі Москви – те, що може стати для Вас оптимальним варіантом.

Ділові зустрічі та тривалі переговори іноді дійсно зручніше вести десь на нейтральній території. Таким місцем може стати простора вітальня з круглим столом у заміському будинку. До того ж, погодьтеся – прийняти ділових партнерів у шикарному заміському будинку або квартирі, розташованій в одному з найкрасивіших районів у центрі Москви, і призначити зустріч за столиком у готельному ресторані – це далеко не одне й те саме.

Як правило, квартири і будинки, що здаються в короткострокову оренду, знаходяться в відмінному стані і оснащені всім необхідним для нормального життя, починаючи від побутової техніки та посуду, і закінчуючи телефоном та Інтернетом. Деякі пропозиції включають у вартість оренди послуги покоївки та садівника, а також особистої охорони.

Ще однією перевагою короткострокової оренди квартир і будинків є їхнє розташування. Орендувати квартиру можна в будь-якому районі міста – в центрі або на околиці, поблизу історичних місць або в діловому центрі. Заміські будинки в котеджному селищі – це завжди сприятлива екологічна обстановка, відсутність шуму та пилу, багата інфраструктура, тиша та спокій, що може бути головним критерієм, якщо Ваша поїздка відбудеться усією родиною.

Не останню роль грає і фінансова сторона питання. Короткострокова оренда – це один із найдешевших видів розміщення і обійдеться дешевше, ніж проживання в готелі, особливо якщо врахувати всі переваги незалежності та комфорту. Більше того, в одній квартирі можуть розміститися одночасно кілька осіб, при цьому ціна за оренду квартири в цілому не залежить від кількості осіб. Вона залежить тільки від тривалості проживання в орендованому житлі. Причому, чим довше термін оренди, тим вигідніша ціна. У той час як при розміщенні в готелі плата за добу є фіксованою і не змінюється в залежності від кількості днів проживання. Що стосується оренди заміських будинків, то тут завжди варто пам’ятати про те, що разом з можливістю розміщення Ви набуваєте ще й неповторного комфорту, відчуття затишку, простір і спокій за себе і свою родину. Таким чином, фінансова вигода від короткострокової оренди квартир та будинків очевидна.

Як це зробити.

Є кілька способів орендувати заміський будинок або квартиру на короткий термін. Численні окремі пропозиції можна знайти в Інтернеті, нерідко власники нерухомості самі публікують оголошення про здачу в оренду без посередників. Цей варіант дозволяє заощадити на послугах ріелторів, але вимагає великих витрат часу і підкоряє Вас ризику бути ошуканим. Інший варіант – звернутися до професійного Агентства нерухомості. Тут Вам можуть запропонувати кілька перевірених варіантів і допоможуть знайти оптимальне співвідношення ціни та якості.

Ситуація З Нерухомістю В Україні

Порівняно з 2008 роком, ціна на житло в Україні впала на 30-40% і на сьогодні є постійною. Передбачається, що восени ринок нерухомості почне працювати швидшими темпами. “Обвалу” цін, який деякі ріелтори прогнозували на цей рік, не спостерігається і найближчим часом він не передбачається. Щодо купівлі житла в кредит через банківські установи, зважаючи на всі обставини, то в найближчі два роки покупцям отримати кредит не вдасться.

Курс американського долара щодо української гривні продовжує зростати, але помітного здешевлення, на яке так сподівалися люди, які тримають свої заощадження на житло, не спостерігається.

Кількість суб’єктів ріелторської діяльності за останні півроку суттєво зменшилася. Конкретну цифру назвати складно, бо через відсутність законодавчого регулювання облік ріелторів ніхто не вів. Комісійні, які брокери отримують при продажі квартир у столиці, становлять 2,5-5 % від вартості житла, тоді як раніше це були незмінні 5%. У деяких містах вони зменшилися до 1%. Навіть при здешевленні ріелторських послуг ринок нерухомості працює досить повільно. Експерти прогнозують, цього року ринок нерухомості буде нерухомим: те, що добудовується – добудують, а те, що не продається, – здаватимуть в оренду. Комісійні за оренду поки що залишаються незмінними – 50% від місячної оплати. Щоправда через кризу, а саме через звільнення чи зниження заробітної плати та підвищення цін на продукти харчування, багато іногородніх громадян залишила столицю. Відповідно здати в оренду житло стає дедалі важчим.

Хочеться сподіватися, що ситуація зрушить із ступору, оскільки ріелторам зараз важливіше, щоб житло продавалося і здавалося в оренду, ніж підтримувати нереальну ціну для наших земляків.

Підводні Рифи Іпотечного Кредитування І Знімних Квартир

Купівля квартири сьогодні доступна далеко не всім через великі ціни на нерухомість. Для молодих сімей, з їхніми невисокими доходами, це взагалі нездійсненне завдання. Як бути в такій ситуації? Є 2 варіанти вирішення цієї ситуації – оренда житла та купівля нерухомості за допомогою іпотечного кредиту.

Багато людей зараз винаймають квартири, і це досить популярний спосіб жити окремо. Порівняно невеликі фінансові вкладення та велика кількість пропозицій роблять цей спосіб досить привабливим. Достатньо мати на руках якусь передоплату і можна легко взяти в оренду житло і проживати окремо від родичів. Але цей варіант має недоліки. Людина, що здає вам квартиру, може в найзручніший момент підвищити плату. Побутова техніка та меблі при можливих переїздах будуть зіпсовані, і тому в основному люди відмовляються від їх придбання. Так само з цієї причини мало хто робитиме хороший ремонт в орендованій квартирі. Через ці обставини поліпшення житлових умов та якості життя не є ймовірним, що особливо погано для молодих сімей з дітьми.

Як альтернативу оренді нерухомості розглянемо придбання житла у кредит з іпотеки. Іпотечні кредити видаються банками без застави та на тривалі терміни. При покупці квартири за іпотечним кредитом як заставу виступає нерухомість, яку ви купуєте. Від 10 років – на такий термін зазвичай банки видають іпотечні кредити. Щомісячна сума для погашення кредиту зазвичай приблизно дорівнює орендній платі на місяць, і це основна перевага іпотечного кредитування. Після оформлення пакету документів ви отримуєте можливість відразу заселитися у квартиру, а також прописати себе та всіх членів сім’ї. Всі ми знаємо, як у наш час важко влаштувати дітей у ясла чи лікарню не маючи прописки, а тому для молодих сімей з дітьми це становить особливу цінність. Можливість купити свої меблі та виконати якісний ремонт у квартирі ще один плюс іпотечного кредитування.

Купівля квартири в кредит все-таки має власний недолік. Купуючи житло за іпотекою, ви переплачуєте банку за користування його грошима дуже велику суму, яка можна порівняти з ціною ще однієї такої квартири. Фактично ви купуєте банку ще одну квартиру! Але нерухомість у наш час коштує так багато, що набрати таку суму одразу дуже непросто.

Комерційна Нерухомість України представляє для інвесторів особливий інтерес

Напередодні форуму “<інвестиції. Будівництво. Нерухомість у РФ та країнах СНД – Dealmakers Forum” на виставці «Інвестиції. Будівництво. Нерухомість» (23-26 квітня 2008, ЦВК «Експоцентр») Цей випуск новинної розсилки ми присвячуємо огляду інвестиційної привабливості ринку нерухомості України.
Країни СНД нині переживають бурхливий розвиток у сфері нерухомості. Ринок нерухомості України є одним з найбільш розвинених і при цьому продовжує мати високий інвестиційний потенціал. У рейтингу міжнародного агентства A. T. Kearney з привабливості інвестицій у 2006 році Україна посіла 4-е місце у світі, поступившись лише Індії, Росії та В’єтнаму. За словами експертів «Української торгової гільдії», «інвестиційна привабливість країни зростає і найближчими роками Україна збереже 5-7% темпи зростання, що не може не залучати іноземних інвесторів».
95% іноземних інвестицій у Києві йде на розвиток ринку комерційної нерухомості. Так, за 9 місяців 2007 року зареєстровано іноземних інвестицій на загальну суму 2,3 млрд гривень (приблизно 460 млн доларів). Цей показник на 54,6% перевищує показник за аналогічний період торік. При цьому відзначається особливе зростання активності інвесторів із Нідерландів, Кіпру, Росії, Австрії, Естонії.
Щодо ступеня привабливості для закордонних інвесторів сегментів ринку комерційної нерухомості України, на першому місці знаходяться офісні центри та торговельно-розважальні комплекси, на другому – готельні комплекси, на третьому – складська нерухомість.
У 2008–2009 роках, як заявляє влада Києва, особлива увага приділятиметься підвищенню інвестиційної привабливості української столиці, будівництву в ній об’єктів як комерційної, так і житлової нерухомості. Однак, на думку фахівців, крім Києва, існують інші цікаві для девелоперів та інвесторів міста, наприклад, Харків, Дніпропетровськ і Одеса.
Отримати об’єктивну оцінку ринку нерухомості України, дізнатися про специфіку роботи на цьому ринку та познайомитися з ключовими гравцями та інвестиційними проектами ринку нерухомості країни зможуть учасники бізнес-форуму «Інвестиції. Будівництво. Нерухомість в РФ та країнах СНД – Dealmakers forum», який компанія RPI проводить 23-24 квітня 2008 року в Москві (Експоцентр, Павільйон 7) в рамках виставки «Інвестиції. Нерухомість. Будівництво» 2008. Детальніше про форум: www.rpi-conferences.com

Як Правильно Оцінити Квартиру Або Будинок

Оцінити квартиру власник може й сам, проте, краще цей відповідальний захід довірити професіоналам, т.к. Оцінка квартир, котеджів та інших об’єктів житлової нерухомості має свої особливості.

Оцінка квартир

При оцінці ринкової вартості квартири враховується низка факторів, і всі вони дуже важливі:

  • місце та тип будинку;
  • відстань від центру;
  • наявність поблизу магазинів, дитячих садків, шкіл тощо.

Якщо громадянин звертається до професійних оцінювачів, то їхній звіт про оцінку квартири є офіційним документом, який приймається до розгляду кредитними відділами банків, судами, іншими організаціями та державними установами.

Вартість послуг з оцінки квартири залежить від характеристик квартири, її розташування та виду вартості, що визначається.

Термін оформлення висновку та звіту про оцінку квартири в середньому становить 2-3 дні, починаючи з дати огляду та отримання всіх необхідних документів.

Оцінка котеджів, житлових будинків

Останніми роками попит на заміську нерухомість стабільно високий. У разі ціни пропозицій нерідко формуються виходячи з спекулятивних чинників і який завжди відповідають реальної споживчої вартості. У такій ситуації проведення незалежної оцінки ринкової вартості котеджів, дач та житлових будинків просто необхідне.

При оцінці ринкової вартості даних об’єктів враховується велика кількість факторів, зокрема:

  • відстань від міста та залізничної станції;
  • напрямок;
  • наявність неподалік лісу або водоймища;
  • якість грунту та води;
  • наявність інженерних комунікацій тощо

Для багатьох велике значення мають престижність місця, якість під’їзних шляхів, наявність розвиненої інфраструктури і т.д.

Як замовити оцінку?

Як правило, послуги з оцінки квартир можна замовити через регіональну дошку оголошень, залежно від того, в якому регіоні ви знаходитесь.

Проект для будівництва будинку

Перш ніж розпочати будівництво заміського будинку, котеджу чи лазні, необхідно скласти проект. Це дуже важливий крок, що допомагає уникнути безлічі різноманітних проблем, які можуть виникнути в процесі будівництва. Якщо у вас є досвід роботи в будівельній галузі, можна самостійно скласти індивідуальний проект будинку. Але якщо ви в цьому не знаєтеся, то потрібно просто придивитися до готових проектів, які розміщені на численних сайтах в Інтернеті.

При будівництві великогабаритного котеджу чи заміського будинку найкраще відразу звернутися до фахівців. Вони складуть вам відповідний проект і кошторис. Безумовно, подібні послуги вимагатимуть від вас додаткових витрат, зате згодом вам не доведеться про що-небудь шкодувати. Крім того, при непорозуміннях замовник, тільки маючи на руках офіційно складений проект, може пред’явити позов будівельній фірмі. В іншому випадку жодних вимог до забудовника ви пред’явити не зможете.

Існує два види проектів – індивідуальний та типовий. Перший хороший тим, що у вашому будинку все буде зроблено відповідно до ваших вимог, смаків та побажань. Але на реалізацію цього проекту може піти не один місяць, та й вартість його буде набагато дорожчою. Типові проекти використовують набагато частіше. Ви зможете відразу ж з’ясувати час, за який буде збудовано будинок, що є величезним плюсом. Мінус такого проекту – відсутність унікальності.

Перш ніж замовити проект, потрібно визначитися – яким він буде: індивідуальним чи типовим. Якщо індивідуальним, то вирішите для себе – яким ви хочете побачити кінцевий результат. Якщо ж у вас немає достатньої суми на такий проект або стискають терміни, то можна замовити типовий. І щоб він хоч чимось відрізнявся від інших – вибрати такі будівельні матеріали, які вам найбільше припадуть до душі. У цьому випадку будинок, побудований за типовим проектом, виглядатиме красиво та оригінально.

Коли фізикам не до лірики

Фізикам не до лірики

Коли фізикам не до лірики

Фізиками в юридичних компаніях називають зазвичай “фізичні особи”, тобто нас з вами – людей – на відміну від “Юріков”, тобто “юридичних осіб”. Так ось якраз для фізиків нині випала унікальна можливість заробити на передачі в оренду різних приміщень під офіси. Оформляючись як індивідуальні підприємці та виплачуючи з отриманого доходу лише 6 (шість) відсотків за спрощеною формою оподаткування, так звані фізики перетворилися на чудовий інструмент зниження податкового навантаження для власників нежитлової нерухомості.

Відкинувши ліричні настрої, обличчя бомжуватого типу все частіше заходять за щомісячними гонорарами в офіси солідних фірм, що здавали свої приміщення раніше безпосередньо фірмам-орендодавцям. Яка вже тут лірика та романтика вуличного життя, якщо ти раптом можеш похвалитися перед друзями тим, що здаєш фірмам офіси преміум-класу і отримуєш від них солідні гонорари. Неважливо, що при цьому самому жити нема де.

Фахівці юридичної компанії “Фабрика фірм” одними з перших помітили цю нову тенденцію на ринку оренди нежитлової нерухомості, першими розробили та впровадили в практику цілу низку рецептів для своїх клієнтів з прискореного оформлення ІП з основним видом діяльності – передачею в оренду нежитлової нерухомості. Також ми розробили договори, за якими будь-яке офісне приміщення без порушення законодавства можуть надавати в оренду не прямі власники, а уповноважені на те фізичні особи.

Кожен із нас – професіонал у своїй галузі. Комусь вдається дизайн інтер’єрів, іншому – недорого придбати бетон великим оптом для зведення монолітних будівель. Наші споруди – це грамотно укладені договори, логічно та правильно вибудуване податкове планування для компаній-замовників. Звертайтеся до професіоналів – це завжди, зрештою, обходиться дешевше. Лірика в цивільно-правових відносинах недоречна, лише продуманий до дрібниць контракт дозволяє знайти ключ до будь-якого фізика.

Проблеми ринку залізобетонних виробів в Україні

Одна з проблем ринку залізобетонних виробів в Україні – дефіцит якісної сировини: цементу та піску (тобто пісок із вмістом глини до 3%), яка так необхідна, коли ведеться будівництво нових об’єктів нерухомості. Якщо відсотковий вміст глини в піску більше норми,- виробляти якісну ЗБК неможливо. Друга проблема – застаріла технологія виробництва. Наприклад, нефракційний заповнювач для бетону застосовують лише українські виробники, оскільки іншого заповнювача немає. А в ідеалі треба використовувати 4 різні фракції, які зберігаються та вводяться в бетон окремо. Для отримання якісного виробу на виході необхідно також використовувати модифікуючі добавки, інформує domobaza.info.

На жаль, у докризовий час лише деякі підприємства перейшли на безопалубну технологію. Інші – досі використовують формову технологію.

Рівень автоматизації та механізації на заводах залізобетонних виробів залишає бажати кращого. Тим не менш, хочеться відзначити кілька підприємств, які оснащені сучасним обладнанням та розширили свої потужності: Дарницький завод ЗБК, Броварський завод СК, Новомосковський завод ЗБВ, «Завод ім. С.Ковальської» та ін.

Очевидно, що ринок ЗБВ безпосередньо залежить від будівельної галузі. Зараз, у зв’язку з кризовими явищами на ринку, багато об’єктів будівництвазаморожено. Тому, як тільки відновиться обсяг великопанельного будівництва, виробники та будівельники ЗБВ відновлять свої потужності та показники. А зараз вони просто змушені переходити на вищий рівень за допомогою сучасних технологій.

Довідка: Залізобетон – це такий матеріал, в якому з’єднані в єдине ціле сталева арматура а також бетон. Бетон частково захищає метал арматури від корозії і сприймає в цьому композиті стискаюча напруга, арматура ж розтягує зусилля: відомо, що метал добре працює на розтяг, а відносно тендітний бетонний камінь – на стиск. Цементі вода є активними складовими бетону – в результаті реакції між ними утворюється цементний камінь, який скріплює зерна заповнювачів в єдиний моноліт. Між цементом та заповнювачем не відбувається хімічної взаємодії, тому заповнювачі часто називають інертними матеріалами.

Подобова Оренда Квартир – Зручність Плюс Вигода

Перше, що спадає на думку – забронювати номер у готелі. Ідея, звичайно, хороша, але що робити, якщо не вдається знайти варіант, що підходить і за ціною, і за місцем розташування, і за якістю послуг, адже кількість місць у готелях, розташованих у центрі міста, дуже обмежена. Іноді трапляється, що співвідношення ціни
Оренда квартир у Києві подобово – це чудовий варіант для любителів комфорту, а також тих, хто будь-яким, найсучаснішим готелям, віддає перевагу затишку та теплу домашньої обстановки. Якщо Ви спокійна людина, не терпите суєти, шуму, великого скупчення людей і потребуєте тиші та спокою, то цей варіант саме для Вас. Якщо ж Вас цікавлять популярні місця відпочинку, слід зауважити, що велика кількість квартир подобово, що здаються в оренду, знаходиться на Хрещатику, в історичній частині столиці або в безпосередній близькості від станцій метро. У центрі міста розташовуються найбільш популярні ресторани, клуби та інші місця культурного проведення дозвілля, і Вам не важко буде швидко опинитися вдома в будь-який час доби. Якщо ж мета Вашої подорожі ділова, то проживання в центрі – це вже не розкіш, а потреба. Вам не потрібно багато часу, щоб оцінити можливість швидко і без проблем дістатися офісу або місця ділової зустрічі.
Ще одна істотна перевага полягає в тому, що оренда квартир подобово дешевша. Порівняйте: одномісний номер у готелі обійдеться від 500 гривень, а пристойна однокімнатна квартира – лише близько 300 гривень. Але ціни тут не фіксовані, і якщо Вас влаштовує найпростіший варіант, але можна особисто поговорити з господарем і отримати кімнату за 200 гривень на добу. Але якщо квартира у відмінному стані, з євроремонтом, дорогими меблями, побутовою технікою та розташована у престижному районі, то мінімум, на що можна розраховувати – 400 гривень на добу за одно-двокімнатні апартаменти та 1000-1500 – за трикімнатні. Але ви платите за квартиру, а не за кількість спальних місць, як у готелі, що дуже зручно, якщо ви приїжджаєте не один. Набагато простіше заплатити за кілька діб, ніж, наприклад, за місяць (як за довгострокової оренди). У квартирі завжди є кухня, і не треба переплачувати щодня в ресторані. Крім того, якщо щось перестало влаштовувати чи виникли конфліктні моменти, можна швидко та безболісно підшукати інший притулок.
Проживаючи у квартирі, Ви маєте значно більшу свободу. У плані комфорту Ви нічого не втрачаєте, оскільки конкуренція на ринку велика, і всі господарі надають квартири в хорошому стані, які відповідають усім вимогам гігієни. Квартири повністю укомплектовані сучасною побутовою технікою, перелік якої найчастіше ширший, ніж у готельному номері, в наявності обов’язково є телефон. Крім усього іншого, господарі надають миючі засоби, посуд та інші важливі дрібниці. Істотний мінус тут один: як застава Вам доведеться залишити посвідчення особи (право водія, військовий квиток або навіть паспорт), і у разі потреби одного з цих документів Ви можете потрапити у скрутну, але, знову ж таки, не безвихідну ситуацію.
Збираючись орендувати квартиру подобово, потрібно знати кілька принципових правил.
Перше, і найголовніше: обов’язково перевірте паспорт господаря та всі документи на квартиру (ордер, свідоцтво про державну реєстрацію права власника чи договір оренди).
Друге: якщо житло здає не власник, переконайтеся, що законні господарі квартири в курсі угоди, що проводиться. У разі необхідний договір піднайму чи довіреність, завірена нотаріусом. Не соромтеся попросити паспорт і переконатися, що перед Вами саме та людина, яка має право здати квартиру.
Вирішивши орендувати квартиру подобово, можна звернутися не лише безпосередньо до господарів, а й у солідні ріелтівські контори: у такому разі суттєво знижується ризик бути ошуканими та отримати не те, за що заплатили. Крім того, у солідних ріелторів завжди дуже широкий спектр квартир, серед яких обов’язково є те, що необхідно саме Вам. Можна також використовувати Інтернет ресурси. Багато компаній, що здійснюють даний вид діяльності, мають сайти, на яких надана докладна інформація про оренду квартир у Києві подобово та представлені фотографії апартаментів. При бажанні Ви можете відразу ж забронювати варіант, що сподобався Вам.

Ціни на нерухомість знижуються?

Сильне зростання цін на нерухомість було для багатьох людей повною несподіванкою. Багато хто ставив житло у своїй системі цінностей на друге місце, після престижного автомобіля. Житло зовсім недавно коштувало гроші і здавалося, що так буде завжди. Але ми не можемо жити окремо від усього світу. Світові тенденції свідчать, що найвигідніше і надійне вкладення капіталу – це нерухомість.
Ціни на нерухомість зростають рекордно високими темпами. Криза банківської системи та падіння валютних ринків роблять банківські депозити дуже ризикованим підприємством. Гра, що приваблює солідними баришами, на біржі та інвестування в ринок цінних паперів вимагає неабияких талантів. Можна звичайно підшукати пристойного брокера. Але гарантії, що вона не зникне з вашими грошима, немає зовсім.
Солідна сума заробляється нелегкою працею та чималим ризиком.
По всій країні спостерігається величезний дефіцит нерухомості та житла. Спадщина, що дісталася від часів СРСР, добряче занепала і застаріла морально. Останнім часом демографічна картина почала покращуватися. А це, отже, тільки одне – населення зростатиме! Мінімальні умови для життя завжди були однакові.
Людині необхідно щось їсти і десь жити.
Подумайте над цими. Не прислухайтеся до настроїв тих людей, які не можуть купити квартиру і тому говорять про неминуче зниження. За останні роки нерухомість лише зростала в ціні. Навіть у економічно нерозвинених регіонах почалося дике зростання цін. У глухій провінції вже немає, тих кумедних для мешканця мегаполісу цін. Ви замислились? У вас ще є час. Але його залишилося зовсім небагато.