Archives Березень 2016

Подобово – Як Все Починалося

Оренда квартир у Києві – дуже популярний вид послуг у сфері нерухомості. Цей вид бізнесу в Києві почав відроджуватися ще в 1990-х, коли люди приїжджали на вокзал і прямо на виході з нього на Вас вже чекали старенькі з чималим варіантом квартир, які були розташовані в різних точках Києва. В наш час у Києві налічується дуже велика кількість сервісних квартир, якими керують агенції нерухомості, що спеціалізуються на подобовій здачі житла.

Квартири в Києві переважно орендують відряджені співробітники фірм, а також туристи, які подорожують сім’ями чи компаніями. Проживання в квартирі для них, як правило, виявляється значно вигіднішим і комфортнішим, ніж у готелі. Це пов’язано з тим, що у розпорядженні орендаря є більший простір, ніж у стандартних номерах готелю. І якщо в однокімнатній квартирі є чотири спальні місця, вартість її не стає вищою, на відміну від готелів, де за кожну додаткову людину доведеться доплачувати.

Ще один плюс в орендованих квартирах – це наявність кухні, де знайдеться вся потрібна техніка для приготування їжі. Це суттєво знижує витрати людини на відвідування місць громадського харчування. Крім кухні, в орендованій квартирі знаходяться телефон, доступ в інтернет, що на сьогоднішній день є не маловажливим фактором, а також невід’ємні елементи домашнього декору.

За рівнем комфортності проживання «подобові» квартири діляться на економ-, бізнес- та VIP-клас. Недорогі варіанти сьогодні складають від 35 до 60 доларів за добу проживання. Бізнес-клас квартири варіюється за ціною від 60 до 120 доларів за добу.

Елітні квартири розташовані в історичному центрі міста Києва. Цінова категорія цих квартир складає – від 120 до 240 доларів за добу. Також хочемо відзначити, що вартість оренди обернено пропорційна терміну вашого проживання. Якщо Ви хочете зняти квартиру більше місяця, то ціна зменшується на 10-40 доларів на день. Знижка залежить від обраного Вами рівня квартири.

Незалежно від терміну вашого перебування в столиці орендувати сервісну квартиру не так дорого, як, наприклад, зупинятися в готелі того ж класу. Вартість економ номера в готелі, який розташований у центрі міста, становить від 70 доларів і вище з однієї особи. Бізнес номер складає від 150 до 250 доларів з особи. VIP номер за ціною на сьогодні не тішить і становить від 250 до 450 доларів за добу.

Звичайно, в орендованій квартирі Ви не зможете скористатися всіма принадами готельного сервісу, але деякі послуги все-таки пропонуються. В апартаментах всіх видів класу передбачається прибирання раз на три дні та заміна постільної білизни. При необхідності в агентстві можна замовити трансфер з аеропорту, залізничного вокзалу або автобусної станції.

Організація Проведення Договору Купівлі Продаж Квартир У Будь-якому Місті

Продаж квартири в місті, та можна в будь-якому з наших міст, скрізь приблизно однакова тенденція. Організація бізнесу із продажу житлової нерухомості справа не проста. Зазвичай лади з квартирами відбуваються з дуже складною схемою. На практиці зустрічається багато випадків, коли при продажі однієї квартири продавець одночасно бажає придбати квартиру в іншому будинку, а в тому будинку, де він вибрав квартиру, з цієї квартири виїжджає сім’я, і до різних місць. Допустимо там було прописано п’ять осіб, і при продажі квартири вони всі захотіли жити окремо і придбати собі окреме житло. А, першому продавцю на додачу, при продажі своєї квартири не сотається місця для ночівлі і він починає поспішати з в’їздом у куплену квартиру, а ті мешканці навпаки не поспішають виїхати з проданої квартири, бо у них теж така сама ситуація, і для них ще не підготовлене куплене ними житло або потрібно зробити ремонт. Ось приблизно такий оборот, що можна легко заплутатися, а розплутати цей клубочок можуть лише професіонали, які щодня займаються операціями на ринку нерухомості, у них накопичено великий досвід продажу квартир, велика база, яка допомагає всі заходи з продажу квартир провести з найвищою швидкістю та надійністю. Тепер поговоримо про ціну такої послуги. Кожен захід, тобто кожна угода з продажем та купівлею квартири для кожного учасника угоди – це окрема угода, яка потребує окремої реєстрації, і відповідно окремих витрат на реєстрацію, нотаріусів, мита тощо, та й коммісійні агенти теж не забуваємо. Далі йде головний момент передачі грошей, припустімо, всі ці шість осіб повинні зібратися в одному місці і одночасно. Якщо серед них виникне суперечка, коли і хто повинен звільняти житло, що займається ними, то професійному агенту потрібно не допустити цього моменту, всі повинні достатньо бути інформовані і задоволені. А раптом у когось із них, як це часто буває, з’являється почуття, що воно має все змінити за своїм і на думку інших йому не дуже хочеться дивитися. Ось суцільна психологія, агент повинен вчасно прорахувати цю ситуацію і по можливості запобігти таким ситуаціям. Передача грошей, коли передавати гроші, у який момент, як безпечніше. Навіть у самих банках, при передачі грошей через яйця, люди турбуються. А що, квартирне питання, питання досить великих грошей, і коли відбувається угода з продажу квартири, йде оплата угоди, це не безготівковий переказ, коли ви його отримали і в будь-який час можете оприбутковувати. Угода купівлі продажу квартири оплачується готівкою, суми великі, люди іншому другу не довіряють, при складних схемах клієнту подобається, коли угода відбувається і він не бачить грошей, тобто при продажі своєї квартири, він тут же пускає ці гроші на покупку іншої квартири.

Сертифікація Ріелтерів – Всім Вийти Зі Сутінку!

У Харкові успішно пройшов перший етап добровільної сертифікації агентств нерухомості та ріелтерів, проведений Харківським обласним відділенням ВГО «Українська Гільдія Ріелтерів». У прагненні до цивілізованого та впорядкованого ринку нерухомості харківський регіон залишає за собою багато інших, включаючи столицю.

ПІДСТАВИ ТА ЗАВДАННЯ ДОБРОВІЛЬНОЇ СЕРТИФІКАЦІЇ

Надання ріелтерської послуги, як вид підприємницької діяльності, ефективно регулюється законодавчо, але забезпечення якості її надання та захист інтересів споживача потребують більш структурованого підходу та прозорого, зрозумілого як ріелтерам, так і споживачам-клієнтам механізму.

Одним із таких механізмів і стала сертифікація ріелтерів. Процедури сертифікації професіоналів широко поширені у світовій практиці ріелторської, де вже стали нормою. В Україні ж спроби сертифікувати ріелтерів не вплинули на ринок. Провал попередніх варіантів сертифікації ріелтерів був очевидним явищем. Учасники ринку нерухомості – ріелтери та клієнти, державні органи та громадські організації не були готові здійснити адекватний механізм сертифікації.

В рамках Всеукраїнської громадської організації “Українська Гільдія Ріелтерів” розроблена та впроваджується ефективна модель масової сертифікації агентств нерухомості та професіоналів. В її основі лежить аналіз попередніх спроб та врахування новітніх тенденцій розвитку професії «ріелтер». Сертифікації передувала масштабна підготовча робота. Вона проходила у два етапи.

Першим етапом стало проведення у Харкові 23 жовтня 2007р. Всеукраїнського Круглого столу професійних ріелтерських організацій. Результат цього заходу – підписання двома всеукраїнськими та дев’ятьма регіональними об’єднаннями Договору про співпрацю ріелтерських організацій України. У ньому зафіксовано відправні точки співпраці: загальні стандарти, освітні програми, кодекс професійної етики. Другою фундаментальною підставою сертифікації є стандарт надання ріелтерської послуги, який називається “Стандарт послуги ріелтерської”, у розробці якого безпосередню участь взяли представники харківських агентств нерухомості.

Якою ж є ситуація із сертифікацією зараз? На сьогоднішній день можна констатувати – харківський ринок нерухомості готовий і ріелтерська спільнота дозріла до процедур сертифікації агентств нерухомості та ріелтерів. Пріоритетним завданням сертифікації стало структурування ринку, вирішення гострих проблем діяльності агентств нерухомості. До них відноситься таке небезпечне явище, як шахрайське введення клієнта в обман з приводу юридичного статусу підприємства, що надає послугу. Наприклад, фізична особа, навіть не зареєстрована суб’єктом підприємницької діяльності, є ім’ям неіснуючого агентства або ім’ям авторитетної ріелторської компанії. Це загрожує клієнту безповоротною втратою нерухомості або великих сум грошей, а агентствам – дискредитацією доброго імені та плямою на діловій репутації. Процедура сертифікації покладе край цим «брудним іграм». Адже виведення «сірих псевдоагентств» із структури ринку позитивно позначиться на його здоров’ї. І це лише одна з вирішуваних проблем.

МЕХАНІЗМ ДОБРОВІЛЬНОЇ СЕРТИФІКАЦІЇ

Сертифікація ВГО “Українська Гільдія Ріелтерів” має виключно добровільний і безкоштовний характер, її можуть пройти всі агентства та ріелтери, які бажають підтвердити свій професійний рівень.

Можливість підприємств надавати якісну ріелтерську послугу визначає Сертифікаційна комісія, обрана загальними зборами зборами керівників агенцій нерухомості-членів Гільдії. Це найавторитетніші та найдосвідченіші професіонали в регіоні. Підприємства, які бажають підтвердити свій кваліфікаційний рівень, надають комісії пакет документів відповідно до положення про сертифікацію: заяву, свідоцтво про реєстрацію та анкету встановленого зразка. Вони повинні відповідати вимогам стандарту, мати у штаті 3-х сертифікованих фахівців, досвід роботи не менше двох років та позитивну репутацію на ринку. Агентства нерухомості отримують Сертифікат агентства нерухомості, який свідчить про можливість фірми надати якісну ріелторську послугу.

До системи сертифікації Гільдії належить добровільна сертифікація ріелтерів. Ріелтер, для успішного проходження процедури сертифікації, направляється до Сертифікаційної комісії агентством нерухомості, співробітником якого є на даний момент. Йому необхідно бути членом Гільдії, мати не менше двох років практичної роботи та скласти сертифікаційний іспит у тестовій формі. Якщо ці умови виконані, фахівець отримує Сертифікат ріелтера. Сертифікат ріелтера – це документ, що підтверджує кваліфікацію спеціаліста, який може надавати якісну ріелтерську послугу згідно з загальнонаціональним стандартом.

ПЕРЕВАГИ АГЕНЦІЇ НЕРУХОМОСТІ МИНУЛОГО ДОБРОВІЛЬНУ СЕРТИФІКАЦІЮ

Якщо агентство сертифіковано, воно піднімається більш високий рівень організації. Така компанія може оперувати конкурентними перевагами: зовнішнім просуванням бренду, незалежною системою професійної освіти та постійним підвищенням кваліфікації персоналу, ефективною корпоративною культурою. Підприємства стають привабливішими для ріелтерів та клієнтів, вселяють впевненість у майбутньому розвитку фірми та пропонують додаткову мотивацію успішним фахівцям. Адже не буде сертифікований фахівець, досягнення якого визнані та підтверджені, шукати щастя в агентстві з нижчим статусом! До позитивних моментів належить присутність у «Реєстрі сертифікованих агентств нерухомості», який регулярно публікується у профільних ЗМІ та є ефективним рекламним майданчиком. Також сертифіковані агентства отримують доступом до системі позасудового вирішення суперечок, цим постійно актуалізуючи свою договірну базу.

ПЕРЕВАГИ РІЄЛТЕРА МИНУЛОГО ДОБРОВІЛЬНУ СЕРТИФІКАЦІЮ

Сертифікований ріелтер – це, насамперед, професіонал високого рівня, знання та навички якого відповідають загальнонаціональним стандартам та нормам. Він також отримує можливість безкоштовної експлуатації брендів всеукраїнської організації та регіонального представництва, справедливо займає належне йому місце у структурі підприємства. До його послуг система навчання та постійного підвищення кваліфікації, а також можливість незаангажованої перевірки професійних здібностей.

ПЕРЕВАГИ КЛІЄНТА ЗВЕРНЕНОГО В АГЕНТСТВО ДОБРОВІЛЬНУ СЕРТИФІКАЦІЮ, що пройшла

Присутність ринку сертифікованих підприємств надає клієнту цивілізовані критерії вибору посередника. Споживач ріелтерської послуги, який звернувся до сертифікованого агентства нерухомості гарантовано отримує професійний захист своїх інтересів, істотно знижує можливість втрати нерухомості та коштів через помилку, недбалість, зловживання або шахрайство оператора ринку. Йому будуть надані збалансовані договори, кваліфікований персонал, потужна база даних, що входить у поняття якісна ріелторська послуга.

Першим регіоном, де Гільдія Ріелтер провела сертифікацію, стала Харківська область. Нас обрали через існування міцної ріелторської спільноти та наявність передових технологій надання ріелтерської послуги. Піонерами сертифікації стали п’ятнадцять агентств нерухомості та сто дев’яносто ріелтерів. Повний аналіз сертифікації у Харкові читайте у наступних випусках.

Квартири-Студії

З самого початку так називали житлові будинки, що складалися з невеликої кімнати та відокремленого туалету.

Компонували їх із «зайвих» 27–30 кв. м, що утворюються при конструюванні будівлі та незадовільних для розміщення повноцінної житлової площі.

Вартість на цю квартиру була відповідною — спочатку вона не була вищою за ціну кімнати в комуналці. Імовірність порівняно дешево придбати окреме житло швидко розцінили молоді сім’ї та черговики. Взагалі назва «студія» трапляється від британського studio — загальне місце без відокремлених приміщень.

Перші квартири-студії помітили в Америці в 20-х роках XX століття. Унікальне інженерне рішення дозволило нанизати пластини поверхів на стрижень, залишивши несучі системи виключно по периметру, зрештою місце звільнили від внутрішніх стін: кімната для гостей, офіс, житлова кімната і кухня розмістилися в одному залі.

Така квартира коштувала набагато дешевше, ніж звичайна однокімнатна квартира, і припала до душі людям креативним, більше самотнім, неодруженим, наприклад.

Житлове місце і кухня в студії зазвичай поєднані, і в квартирі відрізняється місце, навколо якого і будується весь інтер’єр. Чітких відповідей на питання про те, які безпосередньо житлоплощі належить відносити до студій, як і раніше немає, так само як і домагань до обсягу та розмежування місця.

Чи зможе студія бути невеликою або вона обов’язково повинна бути 100 кв. м без міжкімнатних перебірок? Чи вважати студією квартиру, в якій одна з зон, наприклад житлова кімната або дитяча, відокремлена від інших? Хто зможе придбати цю житлоплощу? Насамперед йдеться про людей, яким є де жити, а студія необхідна їм у представницьких цілях або ж для проведення дозвілля — зустрічей із приятелями, тусовок.

Ще одна група – багаті учні інститутів і холостяки, особливо несемейні люди середньої та високої ланки солідних фірм.
Є й дорогі варіанти, що створюються на особисте замовлення.

Ціновий діапазон цієї нерухомості досить широкий. Кінцева вартість студії, як і кожен інший житлоплощі, буде залежати насамперед від територіального розташування та класу житлового ансамблю. Вартість одних і тих же за площею об’єктів часом виділяється на порядок, наприклад, якщо одна з них знаходиться в панельному житлі в Підмосков’ї, а інший – в розкішному особняку в центрі міста Москви. Додаткових націнок для студій продавці, як правило, не встановлюють, проте оформлення цих квартир зможе обмежитися значно дорожче, ніж порівняних за площею стереотипних одноок.

Оциліндрована Колода: Як Це Зроблено

Оциліндрована колода в даний час є, напевно, найбільш широко затребуваним матеріалом для будівництва дерев’яних будинків. Технологія виготовлення такого роду колод була запозичена у західних будівельників. Оциліндровка, по суті, означає надання колоди однакового діаметра по всій довжині. І тепер будівництво дерев’яних будинків із цього матеріалу завойовує ринок, оскільки дозволяє економити час та матеріальні кошти за рахунок відсутності деяких трудомістких операцій.
Існують два важливі способи оциліндровки. За першим методом колода обробляється фрезами з чотирьох сторін вздовж волокон, по другому – також фрезою, але впоперек волокна. Деревина, оброблена за першим методом, дозволяє отримати оциліндровану колоду складного профілю, а якість обробки поверхні набагато вища. Крім того, складний профіль дозволяє зробити стіни будинку майже непроникними для вітру, оскільки забезпечується щільніше прилягання колод одна до одної, що складно зробити маючи матеріал простої циліндричної форми. Колись тесля ставили зруби за допомогою виключно сокир, а коли почалося впровадження різноманітних пилок, вони часто відмовлялися ними працювати. Але це було наслідком відсталості мислення, це багатовіковий досвід відкидав такі нововведення. Лезо сокири, ударяючи по дереву, змінює обрубані дерев’яні волокна, ніби закупорюючи пори, тоді як пила волокна розкушує. Цей невеликий історичний екскурс опосередковано допомагає зрозуміти перевагу першого методу і, отже, недоліки другого. При обробці колоди першим методом деревина менше ушкоджується фрезою, тому така оциліндрована колода цінується вище.
Оциліндрована колода проводиться на верстатах двох видів – центрових і протяжних. Обидва види оснащені ріжучими головками, що обертаються. Назва другого виду верстатів говорить сама за себе: колода простягається через головку, яка обертається, але залишається нерухомою щодо верстата. При такій обробці колода набуває циліндричної форми, але зберігає початкову кривизну. Центровий верстат відрізняється від протяжного тим, що колода залишається нерухомою, а головка, обертаючись, рухається вздовж нього. При цьому відбувається вибірка кривизни, і колода набуває практично ідеальної форми. Які ж переваги та недоліки цих двох способів виробництва? Зробимо ще один екскурс у минулі дні. У давнину колоди розпускали на дошки не за допомогою пилок, а з використанням кілочків. Колода надрубалося, в надруб вставлявся кілочок, по якому вдаряли киянкою, потім вставляли наступний … і так далі. Таким чином колода розпускалася вздовж волокон. Нехай вас не дивує цей відступ, далі ви зрозумієте, про що йдеться.
Оциліндрована колода, отримана на верстаті з протяжним механізмом, має менші пошкодження деревини, оскільки ріжуча кромка практично точно проходить вздовж волокон – майже так само, як при розпуску колоди за старою технологією. Але при будівництві будинку залишкова кривизна створює значні труднощі – така колода складніше підігнати впритул до іншого. Колода, оциліндрована на центровому верстаті, пошкоджень отримує більше, тому що різання в деяких його місцях проводиться під кутом до природного напрямку деревних волокон. Але при будівництві будинку з такого дерева стають ясно видно його переваги – воно практично не потребує припасування, що дозволяє поставити більш щільну і міцну стіну будівлі.

З чого починається ремонт

У житті кожного з нас настає період, коли звична обстановка та зовнішній вигляд квартири набридає, і хочеться чогось нового, свіжого та незвичайного.

Отже, настав час задуматися про ремонт. Але тут постає питання – «З чого почати?».

Насамперед має сенс визначитися, що ж ви таки хочете. Якщо переклеїти шпалери та перефарбувати двері та вікна – це одне. Якщо замінити вікна, перестелити підлогу, переставити двері та поміняти ванну – це інше.

Крок перший.

Визначаємось з видом ремонту. Як правило, ремонт ділять на дві категорії – косметичний та капітальний.

Косметичний передбачає невеликі зміни у інтер’єрі, тобто. заміну шпалер перефарбування вікон та дверей, заміну лінолеуму, світильників тощо.

Капітальний ремонт – це процес більш серйозний, тривалий і дорогий. При такому ремонті зазвичай змінюють вікна, двері, підлогове покриття, сантехніка, штукатурять або шпаклюють стіни, змінюють або відновлюють стяжку на підлозі, склять балкони або здійснюють перепланування.

Крок другий.

Складаємо ескіз свого майбутнього житла. Звичайно, в ідеалі було б непогано звернутися до професійного дизайнера, щоб він спільно з вами, вислухавши ваші «хотілки» та побажання склав професійний дизайн-проект вашого житла, але подібні послуги коштують досить дорого і не завжди виправдані. Спробуйте накидати малюнок того, як ви бачите свою квартиру або будинок. Для цього не обов’язково бути художником, достатньо, щоб ви самі бачили в малюнку те, що ви хочете. Переміряйте всю квартиру сантиметр за сантиметром, намалюйте її план, виріжте з паперу ескізи меблів (обов’язково з дотриманням пропорцій) і пограйте, пересуваючи меблі та уявляючи, як виглядатиме кімната та квартира.

Крок третій.

Складаємо кошторис. Для цього вам знадобиться зошит та ручка, які можна замінити комп’ютером. Т.к. ви визначилися з тим, що необхідно замінити або переробити, то складіть список матеріалів та інструментів, які потрібно придбати. Не забувайте про дрібниці. Наприклад, якщо ви збираєтеся переклеїти шпалери, не забудьте включити в кошторис такі речі, як клей, пензлі, валики, ґрунтовку. Якщо планується настелити ламінат, то крім самого ламінату вам знадобиться підкладка, плінтус, кріплення для плінтуса, а так само можливо доведеться вирівнювати підлогу. Як рекомендація можу порадити зайти в кімнату, в якій планується ремонт і вже там, на місці записувати всі необхідні роботи та матеріали. Потім було б непогано з’їздити в магазин будматеріалів або на ринок і подивитися, прицінитися, порадитися. Можливо, ви знайдете нові ідеї та рішення.

Крок четвертий.

Визначаємо фронт робіт. Продумайте, звідки починатиметься ремонт, і де він закінчуватиметься. Дуже добре, якщо ви можете на період проведення ремонтних робіт виїхати зі своєї квартири. Але така нагода є не у кожного. Тому не починайте ремонт одразу скрізь. В іншому випадку ви ризикуєте весь час ремонту прожити на будівництві. Відремонтувавши одне приміщення, переходьте до наступного. Також такий підхід дозволить вам не одразу закуповувати всі необхідні матеріали, а розбити цей процес на кілька етапів. Плюсів у цьому випадку щонайменше три.

1 – не треба перетворювати значну частину квартири на склад будматеріалів.

2 – немає необхідності викладати значну суму грошей одразу за матеріали, які знадобляться через деякий час.

3 – якщо станеться так, що гроші закінчаться раніше ремонту, то вам залишиться тільки прибратися, повернути меблі на свої місця і насолоджуватися тим, що встигли зробити, а не шукати судомно грошей, щоб закінчити почате по всій квартирі.

Крок п’ятий.

Придбання матеріалів. Напевно один із найприємніших моментів. Вибір шпалер, плитки, дзеркала та іншого викликає позитивні почуття, ви уявляєте, як виглядатиме ваш будинок, будуєте плани, подумки розставляєте меблі і т.п. Ідилію зазвичай псує одна річ – підсумкова сума покупки. Практика показує, що майже ніколи не вдається вкластися в раніше складений кошторис, т.к. постійно трапляються на очі якісь вкрай необхідні рамки, шпалерники, горщики, світильники та інші прибамбаси, та ще й за законом підлості саме вчора підніметься ціна на штукатурку або плитку. Але це не означає, що кошторис складати не треба.

Якщо ремонт ви робитимете не самостійно, то можна обговорити з підрядником, хто і які матеріали купує. Чорнові матеріали, такі як клей, шпаклівку, грунтовку, цемент, балки, труби, дроти і т.п. краще доручити їм, т.к. компанія закуповує матеріали оптом, а отже дешевше. Чистові матеріали: шпалери, плитку, ламінат, паркет тощо, краще купувати самостійно або разом із фахівцем, щоб уникнути тертя про те, що було куплено не те, що ви мали на увазі.

Ну а далі залишається вам побажати легкого та швидкого ремонту. Хоча в народі кажуть, що ремонт закінчити неможливо – його можна лише припинити.

Абсурд Роботи Брокера З 10 Літнім Стажем

Провідний спеціаліст з нерухомості агентства “Планета Оболонь” Юлія Войналович продемонструвала некомпетентність у роботі з клієнтами. Зустрівшись з нею особисто у себе вдома я поставила їй близько 15-20 різних питань з нерухомості, і протягом години склала думку, як про людину компетентну. Однак Юлія наочно продемонструвала, як розходяться її слова зі справою. Прецедентом стала ситуація, коли Юлія Петрівна взялася продавати квартиру не пояснивши свої “козирні” методи роботи. Юлія Петрівна покладаючись на усні домовленості протягом двох тижнів активно підбирала “покупців”, які оглядали квартиру та пропонували “чистими” значно нижчими за заявлену вартість. Здивований сам продавець, вирішив подивитися на рекламу власної квартири на сайті агентства “Планета оболонь” і переконатися, чи нічого не переплутано. Своєї квартири він там не виявив, але побачивши схоже оголошення – у тому ж будинку, двома поверхами нижче, продавалася така сама квартира, – вирішив передзвонити, поцікавитися, що за об’єкт. Почув Юлію Петрівну, яка впевнено відповіла, що зараз же зв’яжеться з продавцем, і домовиться на перегляд, здивувався подвійно від телефону, що задзвонив поряд. Яким же було подив, коли Юлія Петрівна рівно через пів хвилини передзвонила власнику, чию квартиру спочатку взялася продавати, тобто власнику, який щойно їй і дзвонив з іншого номера. Дивним чином виявився і той факт, що самого власника квартири на 4-му поверсі не існує, а власник квартири на 6-му поверсі не був у курсі, що брокер Юлія, в його ж будинку двома поверхами нижче “продає” таку саму квартиру, при Перегляд якої, потенційному “покупцеві” пояснюється помилка в переплутаних поверхах і ціні. Чи випадковість, що господар виставив свою квартиру на продаж на 6-му поверсі, дізнався, що виявився ще й господарем квартири на 4-му поверсі? Чи, можливо, це професійний прийом досвідченого брокера? Спроба прямого з’ясування обставин цього факту у Юлії Петрівни, мала успіх на третій раз, коли Юлія Петрівна переставши грати в “зіпсований телефон” і виявляти колосальний артистизм, удостоїла своєю відповіддю, пояснивши, що така практика в роботі з клієнтами досить звичайний хід у всіх брокерів міста, мовляв, не її особисте ноу-хау. За словами Юлії Петрівни, будь-який брокер беручи на себе зобов’язання продавати квартиру замовника, часто розміщує не пряму інформацію про квартиру, а фіктивну, вказуючи наприклад ту саму адресу, і, часто той самий будинок, але різні поверхи, різну ціну і т.д. . Таким чином штучно збувається ціна і підбираються “гарячі” клієнти, які готові “дати на руки” на 3-5 тисяч доларів нижче за запитувану ціну, без урахування торгу та комісійних. Рівень ціни падає на 1-2% нижче за пропоновану ще до перегляду квартиру! Юлія Петрівна пояснила, що вибір за клієнтом – чи продавати, чи ні. вона ж, як фахівець, нічого не порушує (і справді, як можна порушити усні домовленості?), більше того, виконує дві справи відразу – і оперативно знаходить клієнтів з “живими” грошима, і збиває ціну на 5-7%, переконуючи продавця , Що треба брати “живі гроші поки дають”, відкладаючи таким чином собі ж у кишеню, різницю від тієї суми, яку спочатку запитував продавець. Насправді ми маємо квартиру виставлену за 68 000 $, яка за успішної співпраці могла б бути продана за 63 000 $, а то й нижче. Примітним є і той факт, що квартири з таким же плануванням, загальною площею, в такій же серії будинку на відомому сайті “планети Оболонь” виставлені за ціною 70 000 $.

Не дивним є той факт, що велика кількість брокерів намагаються вигадати нові схеми для обману своїх потенційних клієнтів, кількість яких і так зменшується з великою швидкістю. Дивним є той факт, що так працюють брокери з 10-річним стажем, одного з 10 київських агентств нерухомості, заснованих ще наприкінці 90-х. На даний момент уявлення про свою роботу у брокера Юлії Петрівни доходять до абсурду, але короткостроковий сплеск активності на ринку нерухомості сам підштовхує і продавця і покупця в руки “досвідчених” брокерів. Будьте обережні, працюючи з неординарними фахівцями, яким довіряєте своє майно. Ім’я фахівця, як відомо, визначається лише сумою та швидкість продажу.

Вибір Квартири у Києві Подобово

Що найголовніше у виборі квартири подобово у Києві?

По-перше, визначитися з якою метою вона, власне, потрібна. Наприклад: якщо вона повинна послужити місцем романтичних побачень, то підійдуть квартири, в яких присутня велика ванна, гарне ложе і, звичайно ж, тихе, гарне подвір’я за вікнами, або для Вас виявиться дуже важливою присутність високої вази для квітів. Якщо Вам необхідно зручно розташувати певну кількість людей, які приїхали, скажімо, у відрядження – слід подбати про присутність в квартирі достатньої кількості спальних місць, попередньо прорахувавши, скільки може знадобитися наборів постільної білизни. Також потрібно визначитися, якщо Вам знадобиться квартира, територіально прив’язана до якогось або конкретного місця, наприклад біля Києво-Печерської Лаври, де, до речі, розташовано безліч квартир компанії CenterKiev apartments або ж на Хрещатику.

Можливо, Ви подорожуєте з маленькою дитиною і Вам потрібне ширше ліжко, або Вам необхідно, щоб у двокімнатній квартирі були окремі кімнати, а може Вас цікавить квартира, в якій присутній піаніно (в CenterKiev apartments є і такі), або А для Вас важливий поверх, на якому розташовані апартаменти. Вирішувати передусім Вам.

Оренда офісу: Як знайти відповідний офіс?

Як тільки ви потрапляєте в офіснавіть дуже невеликої компанії, відразу можна зробити висновок про її забезпеченість, амбіції, професіоналізм людей, що функціонують у ній. Саме тому офіс зобов’язаний сяяти і привертати до себе увагу, розташовувати до відкритої розмови та спокійних переговорів ділових людей.

Зрозуміло, якщо на стартовий капітал компанії можна купити місце під офіс, то проблем, як-то кажуть, у вас вже немає. Однак молоді фірми зазвичай такою можливістю рідко можуть скористатися. У цьому випадку вихід один – оренда офісу.

Пошуки відповідного місця для офісу можуть зайняти досить багато часу, тому в першу чергу потрібно визначити, скільки грошей ви готові щомісяця виділяти на оплату оренди і яким вимогам повинен відповідати офіс. організації буде по кишені, внаслідок цього необхідно підключити всі допустимі методи пошуку: газети, тематичні журнали, послуги агентства нерухомості, поради друзів і таке інше.

Якщо специфіка діяльності вашої компанії пов’язана з регулярними зустрічами з клієнтами, офіс потрібно шукати в місці, доступному для людей. Дуже часто під офіси переробляють приміщення в колишніх дитячих садках, гуртожитках чи держустановах. Не ігноруйте такі пропозиції, оскільки кожне із зазначених приміщень ідеально підходить під будь-який офіс: є дорога для проїзду, паркування, такий офіс буде легко знайти, як правило, є всі потрібні комунікації.

Другий варіант — застосування під офіс нежитлових приміщень у багатоквартирному будинку чи інших будівлях. Якщо габарити та технічні умови дозволяють застосувати підвальні приміщення, то власники будинків з радістю нададуть їх в оренду, тим самим вирішивши дві проблеми: підвал завжди буде в ідеальному порядку, а в касу щомісяця надходитиме певна грошова сума.

Оренду офісних приміщень необхідно оформляти тільки письмово, щоб якось вранці не побачити особисте майно виставленим на вулицю. До важливих умов договору належить ціна оренди, порядок, термін оплати оренди, відповідальність сторін, час дії договору, порядок розірвання договору, і навіть його пролонгація. Неухильно за умов договору слід обговорити майбутні витрати на поточний і капітальний ремонт.

У договорі також має бути призначено оплату за комунальні послуги, електроенергію, опалення, прибирання територій та вивезення сміття. Зазначені платежі можна внести і у суму оренди, проте орендар має право і сам приймати рішення про внесення платежів.

Нерухомість Харкова

Попри заяви скептиків, нерухомість Харків на початку 2011 року не пішла у стагнуючий стан. Ринок нерухомості, як і раніше, активний і показує позитивну динаміку розвитку.

Охочі купити квартиру Харків і не встигли вирішити своє житлове питання у попередньому році, на жаль, не отримують досить великого вибору варіантів – актуальний пропозицій залишилося дуже мало, основна маса ізольованих квартир була продана до нового року.

У січні 2011 року як і раніше зберігся попит на недороге житло – 1 кімнатні ізольовані квартири до 28000 доларів США та квартири вітальні, підселення, комуналки. Квартири в Харкові дорожчі ніж 28000 доларів мають менший попит.

Ріелтори кажуть, що якщо нинішня динаміка збережеться, то ціни на нерухомість Харкова можуть показати зростання вже навесні 2011 року. При цьому майже гарантовано піднімуться ціни на однокімнатні квартири в місті Харків, на які склався певний дефіцит.

Також, за словами ріелторів, до весни 2011 значно збільшиться попит на приватні домоволодіння – як у межах міста Харків, так і в передмісті. Збільшення попиту на земельні ділянки під забудову малоймовірно-швидше за все, він залишиться на рівні минулого, 2010 року.

При цьому попит на недорогі часті домоволодіння у ближньому передмісті перевищує попит на будинки у місті Харків. Найчастіше, покупці обґрунтовують це тим, що за ті ж гроші в ближньому мальовничому передмісті вони можуть придбати добротніший і якісніший будинок, ніж у місті.

Аналізуючи запити покупців та пропозиції на дошках безкоштовних оголошень в інтернеті, можна дійти висновку, що на сьогоднішній день ринок нерухомості відчуває певний дефіцит житла на вторинному ринку – кількість тих, хто дає рекламу – куплю квартиру Харків, значно більше тих, хто бажає продати нерухомість .