Archives Лютий 2016

Як правильно Здати Або Зняти Квартиру Без Посередників І Не Стати Жертвою Шахраїв

Багатьом із нас доводилося колись знімати чи здавати квартиру. У цій статті ми обговоримо тонкощі та неприємні моменти цих процедур.

Якщо ви збираєтеся здати квартиру або кімнату, то, напевно, думаєте, а яким чином найкраще це зробити. Варіантів є кілька. Перший звернення до агентства нерухомості. Однак у цьому випадку будьте готові заплатити непогану суму за послуги. А якщо вам пропонують все зробити за “копійки”, то насторожіться, але у будь-якому випадку уважно перечитуйте договір оренди. Здаючи в оренду свою нерухомість, знайте, що ви можете стати жертвою шахраїв. Існує два способи обману. По-перше, вашу квартиру можуть повторно здати в найм. Тобто, перший орендар отримає гроші, які, в принципі, призначені вам. По-друге, вашу квартиру можуть продати. На жаль, такі випадки справді бувають. Все це робиться шляхом підробки документів. Виїжджаючи, наприклад, на кілька місяців, ви можете втратити свою квартиру. Повернути її буде можливо, але тільки через суд, до того ж це займе чимало часу.

Якщо ж ви хочете зняти квартири в оренду, то, швидше за все, замислювалися, як найкраще знайти собі житло. Тут також є кілька способів. Найнадійніший з них – оренда квартири у свого знайомого. Тут ви не ризикуєте бути обдуреним. Якщо таких знайомих немає, то можна звернутися в агентство нерухомості. Але тоді вам доведеться віддати пристойні гроші за їхні послуги. Третій спосіб – це самому знайти оголошення в газетах чи в інтернеті про здачу квартири чи кімнати в оренду. Він хороший тим, що ви не платитимете гроші за чиїсь послуги, тобто працюєте без посередників. Але тут треба бути обережним. Бо були випадки, коли здавалась квартира, яку раніше зняли в оренду на кілька днів. Тобто після приходу реальних власників вам доведеться виселитися, тому що ви винайняли квартиру не у господарів, а у шахраїв.

Насамкінець хотілося б вам побажати не стати жертвами обману. Але при цьому будьте обережні та вимагайте різні документи та обов’язково укладайте договори.

Нерухомість: Мистецтво чи Робота?

Нерухомість для більшості з нас є найціннішим матеріальним активом. Тому при операціях з нерухомістю найважливіше – убезпечити себе від шахраїв, які намагаються «нагріти руки» на чужій власності.

Деякий час тому багато хто намагався проводити операції з нерухомістю самостійно, більшість не довіряли ні агентствам нерухомості, ні тим більше приватним посередникам. Чутки про «чорні» ріелтори, що нагадували дитячі «страшилки», лише погіршували імідж сумлінних ріелторських агенцій.

Зараз ситуація на ринку ріелторських послуг змінюється на краще. Ринок стає більш цивілізованим, професійне співтовариство створює певні правила та нормативи роботи з клієнтами, дає гарантії чистоти угод. Та й більшість людей почали розуміти, що звернення до агентства нерухомості обґрунтоване. По-перше, це значно заощаджує час. По-друге, це дозволить використовувати юридичні та інші можливості компанії, яка ретельно перевірить об’єкти купівлі-продажу і, за бажання, навіть забезпечить фізичну безпеку під час угоди та розрахунку.

У нашому місті є всі умови для подальшого цивілізованого розвитку цього ринку, і, головне, основа для цього – серйозна конкуренція. Конкуренція стимулює учасників ринку підвищувати стандарти якості своєї роботи, удосконалювати технології та збільшувати витрати на рекламу.

Але, як фахівець з ріелторських послуг великої компанії, неодноразово переконувалася, що позитивні особисті відгуки клієнтів важливіші, ніж дорога реклама в «розкручених» ЗМІ. Оскільки кожен співробітник нашої компанії «на увазі», ми ретельно стежимо за своєю репутацією.

Тільки при сумлінній роботі клієнт порекомендує хорошого ріелтора своїм знайомим. Таких ріелторів «передають» один одному за рекомендаціями від друзів та близьких, як хорошого лікаря чи психолога. І це виправдано, оскільки бути професійним ріелтором – це не лише робота, а й мистецтво.

Кредит Схвалено. Що далі?

Отже, з тим, як отримати кредит і як шукати житло ми розібралися. Давайте поговоримо про те, яке житло ми шукаємо, і з чим ми маємо зіткнутися під час пошуків. По-перше, не варто забувати, що схвалення діє лише 3-4 місяці. При великій тривалості, що здається, насправді часу не так вже й багато.

Не забувайте, що ціни на нерухомість зростають, і та квартира, на яку Ви розраховували сьогодні, завтра може стати недосяжною мрією через ціну, що піднялася. Спочатку Вам необхідно вирішити, в якому районі Ви хочете жити, яка інфраструктура має бути близько.

Наступний етап – це якусь квартиру Ви хочете. Продумайте площу, кількість кімнат, зразкове планування, поверховість будинку, вид з вікон.

Складіть список Ваших вимог та займіться аналізом. Погортайте газети, поблукайте Інтернетом, подзвоніть агентства нерухомості. Можете по допомогу звернутися до свого ріелтора, але в тому випадку, якщо йому повністю довіряєте. Поясню чому. По-перше, ріелтори в більшості випадків працюють за % від суми угоди, а це означає, що чим дорожче Ви купите квартиру, тим більше він заробить. По-друге, якщо Ваші запити виявляться на піку Ваших можливостей, то список пропозицій на ринку різко скоротиться, і в цьому випадку ріелтор доведеться сильно викладатися і багато працювати, щоб підібрати найбільш підходящий варіант. Тому ріелтору цікавіше знизити Вашу планку запитів, оголосивши, що таких цін вже не існує і тим самим розширити собі коло пошуків.

Ось приклад. Ви хочете 2-3 кімнатну квартиру у певному районі. Площею 60-70 кв. це зазвичай або хороша двокімнатна або середня троячка. Ріелтор, знаючи Ваші фінансові можливості та оцінивши ситуацію, може Вам оголосити, що можна розраховувати лише на квартиру площею максимум 45-50 кв. А це вже або середня двокімнатна квартира, або хороша однушка. Або можна пошукати житло в іншому, менш хорошому і далеко розташованому районі, у старому та ветхому фонді або в передмісті. Таким чином, планка запитів клієнта знижується, коло пошуків розширюється, кількість можливих варіантів збільшується, а отже, і зусиль для підбору варіанта треба прикладати менше.

Тому намагайтеся проаналізувати ситуацію на ринку самостійно. До речі, інформація на цій сторінці може бути Вам допоможе.

Ну що, їдемо далі? Дивитиметеся квартири, не дуже звертайте увагу на штори, колір шпалер та інші подібні дрібниці. Зацикліться на цьому, втратите час і проґавте цікаві варіанти. Ціни зростуть. А шпалери, фіранки тощо. Ви все одно мінятимете, т.к. всі завжди роблять ремонт. Звичайно, є негласна думка, що потрібна квартира, щоб зайшов і жив, не морочачись на ремонт. І якщо фінанси дозволяють, тоді “ой”. Але таких людей дуже мало, і це більше стосується елітного житла.

Ну гаразд, я відволікся. Отже, з’ясуйте собі, що Ви спочатку купуєте стінки, а не шпалери. Звичайно, якщо Вам пропонують відвертий «бомжатник» з усіма атрибутами (бруд, запах, зламані вікна, двері, сантехніка, каналізація тощо), необхідно вимагати знижку. Такі квартири коштують на 20-30% дешевше за ринок.

Якщо Ви чітко знаєте, що хочете та розумієте, що коштів вистачає, не займайтеся нескінченними переглядами. У професійних ріелторів є щось на кшталт правила, що клієнт має зробити свій вибір на 5-6 перегляді. Загалом це цілком обґрунтовано. Якщо ріелтор профі, то пропонуватиме він лише відповідні варіанти. На моїй практиці були люди, які переглянули понад 50 квартир. Повірте, вони намучилися самі, замучили ріелтора, а врешті-решт взяли квартиру гірше, ніж пропонувалося спочатку. Час зник, ціни підскочили, і довелося брати не те, що подобається, а що залишилося.

Гаразд, квартиру обрали. Тепер належить внести аванс або завдаток, щоб «застовпити» варіант, що сподобався. У чому різниця. За чинним законодавством, якщо сторона, яка отримує завдаток, відмовляється від правочину, то вона повинна повернути завдаток у подвійному розмірі. Ось і вся різниця. Якщо від угоди відмовитеся Ви, то ні аванс, ні завдаток продавець Вам не поверне. Але я ще ніколи не бачив, щоб завдаток повертався добровільно в подвійному розмірі. Майже напевно Вам доведеться звертатися до суду, оплачувати судові витрати, витрачати багато часу на засідання та позови. Тому сторони зазвичай сходяться повернення лише внесеної суми незалежно від цього, як називається договір.

Вам як покупцю необхідно наполягти, щоб у ньому були прописані певні умови. Адже у вас іпотечний кредит, а значить підвищені вимоги до документів та термінів. По-перше, обов’язково вкажіть у договорі, що квартира купується і використанням іпотечного кредиту. По-друге, вкажіть перелік документів, які продавець має надати Вам. Пропишіть, що продавці зобов’язуються пустити до квартири представника оціночної компанії. Також необхідно вказати у договорі, що всі документи мають бути надані Вам не пізніше ніж за 5-10 днів до угоди або закінчення дії договору. Адже якщо ви отримаєте документи в останній день, підготувати всю необхідну документацію на угоду буде нереально, а наступного дня продавці можуть аванс або завдаток Вам не повертати, і знову виставити квартиру на продаж. Адже це Ви у встановлені договором терміни не вийшли на угоду.

Також вкажіть у договорі, що у разі відмови банку надати кредит на купівлю даної квартири або відмови страхової компанії прийняти на страхування цю квартиру, аванс (завдаток) Вам буде повернено у повному обсязі. Для підстрахування, договір краще укладати на місяць. Документи зазвичай можна зібрати за 7-10 днів плюс 10 днів на підготовку угоди – вже 20 днів, і ще 10 днів на різний форс-мажор. Вийде швидше – здорово. Виникнуть проблеми – у Вас є запас часу.

Якщо Ви працюєте з ріелтором, налаштовуйте його на те, щоб він систематично звітував про виконану роботу. Тримайте руку на пульсі. Телефонуйте до банку, уточнюйте ситуацію. З ріелтором спілкуйтеся не рідше 3-4 рази на тиждень. Після підбору квартири дзвоніть у банк не рідше 2 разів на тиждень. Адже це ваша угода, ваша квартира, тому не пускайте все на самоплив.

Подобовий вибір

Щодня до Києва приїжджає величезна кількість людей. Хтось по роботі, хтось у гості, хтось просто погуляти. Звичайно, більшість людей, які їдуть у місто не навмання, а знаючи де зупинитися. Хтось у друзів, хтось у готелях. Однак для зручності решти гостей столиці, існує подобова оренда. Причому, для кожного за його запитами та уподобаннями пропонуються квартири у певних кольорових гаммах, цінових сегментах та територіальному місцерозташуванні. Як то кажуть – у цьому місті кожен може знайти своє. На ринку подобової оренди є велика кількість пропозицій. Однокімнатні квартири подобово у Києві від 30 у.о. на добу, у віддалених районах, та від 40 у.о. у центральних, двокімнатні від п’ятдесяти – шістдесяти, апартаменти Люкс класу від 90. Загалом, як бачите, пропозиції є, та їх багато.

Тим більше в наш час, під час загальної кризи, коли багато хто, щоб підзаробити, почали здавати свої квартири подобово в Києві. Звичайно, вони зовсім не відповідають рівню сервісу, що надається в таких компаніях, як CenterKiev apartments, наприклад, проте і ціни на них відповідні, хоча й не дуже відрізняються. Наприклад, різниця в ціні на квартиру, яку здає бабуся від квартири, наданої компанією, становить від 5 до 10 у.о. на добу. Тож вибирати Вам.

У Києві на даний момент здається подобово близько трьох тисяч квартир, з яких приблизно вісімсот розташовані в центрі, і лише 200 представлені компаніями, такими як CenterKiev apartments. Тому рекомендуємо Вам заздалегідь підібрати варіант, що цікавить і підходить. Ми ж у свою чергу, якщо Ви наш Клієнт, готові надати Вам сервіс у повному розумінні цього слова.

Квартира Подобово Від Компанії Оренди Житла – Безпека З Комфортом Під Індивідуальні Вимоги

Подобова оренда житла давно стала відмінною альтернативою готельного номера. Часто виникає дилема: зняти квартиру у приватних осіб чи компанії, яка займається наданням житла в оренду. Для більшості вибір очевидний – агенції мають низку переваг.

Безпека.

Орендуючи квартиру подобово Барнаул, ми залишаємо в ній свої речі. Не приємно виявити їхню пропажу. Винаймаючи квартиру через компанію ви забезпечуєте захист своїх інтересів та майна.

Надійність.

Віддаючи гроші приватній особі, ми ризикуємо залишитися без житла, оскільки часто ми не маємо стовідсоткової гарантії, що ввечері до квартири не повернеться законний господар і не виставить нас у кращому разі на вулицю, а в гіршому – викличе міліцію. Можна втратити і паспорт, який часто залишають у заставу. Квартира на день Барнаул через компанію – це гарантія захисту ваших прав та інтересів, це легальний бізнес, який працює для вас.

Вибір.

Компанія, яка надає квартири в оренду, завжди має велику базу житла у різних районах, під різні споживчі запити, з різною житловою площею.

Співвідношення ціна-якість.

Інформація агентства, що надає житло в оренду, дозволяє порівняти не лише умови проживання, а й ціни, що дає можливість оптимального вибору.

Відповідальність та професійний підхід.

Співробітники компанії завжди знайдуть варіант, який підходить саме вам. Вони зможуть за лічені години усунути недоліки в інтер’єрі та додати потрібні деталі.

Безмежні можливості та свобода пересування.

Вибираючи оренду квартир у компанії, ви обираєте свою власну свободу, яка не залежить від порядку готельних комплексів, а також вимог приватних осіб.

Конфіденційність.

Часто  подобова оренда Барнаул не дає можливості абстрагуватися від зовнішнього оточення, а також сховатися від сторонніх поглядів. Компанія слідкує за дотриманням інтересів клієнтів.

Економія.

Оренда квартир подобово дозволяє заощадити на готельних місцях у тому випадку, якщо ви вирушаєте в подорож великою компанією або хочете провести в Барнаулі кілька днів із сім’єю.

Комфорт та затишок.

Оренда квартири в компанії передбачає можливість скористатися всіма перевагами домашнього житла з урахуванням ваших вимог.

Індивідуальний підхід та можливості бронювання.

На відміну від приватних осіб, компанія бронює необхідну квартиру задовго до приїзду постояльця. Кожен клієнт може скоригувати час свого приїзду. За потреби компанія встигає підготувати квартиру під індивідуальні вимоги.

Таким чином, оренда житла в компанії – це готельний сервіс, поєднаний з домашнім комфортом, затишком та свободою, що гарантує вам чудове проведення часу без порушення вашого особистого простору та прав.

Іпотека Сьогодні – Купівля Квартири На Вторинному ринку

Останнім часом попит на нерухомість активізувався, поступово збільшується і кількість угод купівлі-продажу, проте, як показує практика, такий попит назвати ажіотажним поки складно. Після появи перших ознак закінчення кризи і як наслідок стабілізації ринку з поступовим наростанням попиту, більшість учасників ринку нерухомості вважали, що ціни досягли дна, і далі перебувати в очікуванні немає сенсу. Що ж відбуватиметься з ринком нерухомості у найближчому майбутньому?

Найімовірніше, ринок житлової нерухомості столиці чекає невелике, але цілком передбачуване плавне цінове зростання. Реальні ставки за іпотечними кредитами на сьогоднішній момент становлять від 11 до 14 відсотків річних, це, безумовно, вище, ніж зростання цін на ринку нерухомості. За таких реалій шукати фінансову вигоду інвестування в житлову нерухомість з використанням іпотеки, у період початку виходу з кризи та нормалізації фінансової ситуації в цілому, є не найвдалішим рішенням. Варто і враховувати, що це твердження не стосується тих, хто вирішив придбати своє перше житло. Для цієї категорії покупців час покупки якраз настав. Але як вибрати з безлічі пропозицій одне єдине, і відповідне до цієї категорії громадян? Правильніше не слідувати сторонньому досвіду в отриманні іпотеки, а отримати професійну консультацію та скористатися послугами кредитного брокера.

Головним завданням кредитного брокера є допомога отримання кредиту. Але є й другорядні важливі завдання, такі як вибір найбільш підходящої іпотечної програми за багатьма критеріями. За такого підходу отримання іпотеки переваги проти прямим зверненням до банку очевидні. У той час як банк обмежений своїми власними можливостями, кредитний брокер обмежений вибором іпотеки з десятків банків, що, отже, збільшує вибір з існуючих пропозицій і для його клієнта.

Мода на ретро. Дерев’яні будинки

Справжній дерев’яний будинок має бути теплим, надійним, красивим і при цьому не дуже дорогим. У пошуках ідеального рішення чого люди чого тільки не перепробували – будували будинки з цегли, каменю, бетону, монолітних блоків … Але в результаті виявилося, що ідеальний спосіб будівництва – той, яким століттями користувалися наші предки. Найбільш економічні, теплі, красиві та надійні – дерев’яні будинки.

Почнемо з азів, тобто із фундаменту. Будівництво дерев’яних будинків коштує дешевше. У монолітних та цегляних будинків високі вимоги до несучої здатності ґрунту. Там, де дерев’яне будівництво не зустрічає жодних перешкод, важкий бетонний будинок може осісти і піти під землю, якщо не зміцнити фундамент, а це вимагає грошей. Дерев’яний будинок із клеєного бруса, або будинку з оциліндрованої колоди потребують гідроізольованого бетонного фундаменту. Перед закладкою фахівець має провести дослідження ґрунту та ґрунтових вод на ділянці. Навіть найпростіший дерев’яний будинок тепліший за бетонний і цегляний. Щоб мешканці не замерзли взимку, проекти дерев’яних будинків повинні включати товщину стін від 240 мм, для сибірських морозів трохи більше, а ось бетонний будинок вимагатиме більш ніж півметрової товщини. Чекати на будівництво доведеться недовго. На все дерев’яне будівництво йде не більше півроку, ще стільки часу піде на прокладання комунікацій. Фахівці зазвичай радять розпочинати обробку приблизно через рік після того, як буде готовий зруб. За цей час дерево осідає, стає міцнішим, а будинок втрачає у висоту приблизно 10 сантиметрів. Досвідчені будівельники враховують це та закладають усадковий зазор між віконним блоком та стіною. Якщо вирішили будувати будинок, то найкраще розпочати будівництво будинків восени – продовжити фундамент, взимку змонтувати зруб, а навесні провести оздоблення. Сучасні дерев’яні будинки встоять від будь-яких негараздів. Зруб проходить спеціальну обробку та покривається захисним матеріалом, який оберігає дерево від вологи та вогню, мікробів, плісняви, комах та гризунів. А скільки років він простоїть? На відміну від моноліток, які потребують капітального ремонту вже через 40 років, дерев’яний будинок витримає 100 років, а якщо власник добре про нього піклуватиметься, то й усі 300. Сумніваєтеся? Подивіться на Кіжі, Каргополь чи Малі Карели. Скільки років вони простояли – стільки ще простоять. А якщо дерево покривати лаком захисним складом кожні три роки, то воно і не потемніє! Напевно, дерево – це найкращий будівельний матеріал, створений самою природою. Повітря всередині дерев’яного будинку завжди свіже, а якщо внутрішнє оздоблення виконане з соснових дощок, то ще й лікувальне. Натуральний, екологічно чистий будівельний матеріал, теплий та надійний, красивий та довговічний.

Компанія «КІЖІ» здійснює архітектурне проектування та будівництво будинків, котеджів, лазень. Компанія будує зимові дерев’яні та каркасні будинки та котеджі, літні дачні будинки та лазні як за індивідуальними проектами, так і пропонуючи типові проекти дерев’яних будинків та котеджів.
Будівельна компанія спеціалізується на будівництві дерев’яних будинків із колоди за сучасними шведськими технологіями з наданням повного комплексу послуг на будь-якому етапі будівництва, починаючи від створення проекту дерев’яного будинку з урахуванням усіх побажань замовника та закінчуючи монтажем інженерних систем та благоустроєм території. При будівництві дерев’яних будинків компанія застосовує сучасні європейські розробки (такі як технологія “шип-паз”), які гарантують високу міцність і довговічність. Переваги будинків з оциліндрованої колоди полягає в унікальній властивості дерева “дихати” і при цьому зберігати та підтримувати мікроклімат без будь-якого кліматичного обладнання.

Як вибрати офіс в оренду для душі?

Приміщення під офіс біля метро із зручним транспортним сполученням – мрія будь-якої фірми, але втілити цю мрію в життя можуть дозволити мало хто. Матеріальні проблеми, як “криза” та безліч інших моментів часто змушують компанії купувати офіси в промислових районах, на околицях та інших не найпрестижніших і зручних місцях. Купити приміщення під офіс дійсно проблематичне та фінансово обтяжливе, але для таких випадків є й інше рішення – офіс в оренду. оренда офісу також вимагає певних капіталовкладень, але значно менших, ніж купівля офісу, до того ж оренда дозволяє за в цілому невисоку орендну ставку отримати приміщення під офіс біля метро в комплекті з безліччю додаткових переваг. Зокрема, багато хто надає свої офіси для оренди пропонують здійснити власним коштом ремонт офісних приміщень, організують необхідні комунікації та багато іншого.

У багатьох випадках взяти офіс в оренду стає більш продуктивно, ніж купити його у власність. Ще одна перевага орендованого офісу – вартість оренди офісу та мобільність. Перервати оренду набагато легше, ніж продати офіс у разі, якщо буде потрібно переїзд в інший район або взагалі в інше місто.

Якщо Ви вже зважилися на офіс в оренду, то варто врахувати такі фактори, як:

  • Від центру віддаленість бізнес центру
  • Транспортне повідомлення
  • Наявність паркування
  • Можливість підключення до Інтернету
  • Розміри офісів
  • Загальний стан бізнес-центру
  • І багато іншого

Від місця де знаходиться офіс залежить Ваш престиж, зручність Ваших клієнтів, час, який Ви витрачатимете на дорогу. А, як відомо, час – це гроші. Тому зазвичай офіси, що знаходяться в центрі міста, істотно дорожчі за вартістю офісів на околицях, а близьке становище до метро ще вище піднімає цю базову вартість. Те саме стосується і транспортного сполучення, яке також вкрай важливе для орендаря. Навіть найсучасніші машини мають звичай ламатися, і, можливо, Вам не раз і не два доведеться добиратися до офісу на метро. Те саме відноситься і до Ваших підлеглих. Не всі Бізнес-центри апріорі мають високошвидкісний інтернет, і це може стати серйозною проблемою для компанії, якій він дійсно потрібен. Саме у зв’язку з цим на комунікації обраного Вами бізнес-центру є сенс звернути пильну увагу. Загальний стан Бізнес Центру бажано оцінити як сточки зору престижності, так і фактор надійності – не завжди стара проводка витримує високі навантаження, які вимагають сучасні офіси (наприклад, якщо Ви підключаєте більше 20 комп’ютерів на одну фазу). Таким чином, враховуючи всі ці плюси та мінуси і знаходячи компроміси між вартістю та зручністю/престижем, Ви без особливих зусиль зможете взяти в оренду приміщення під офіс в оренду в діловому центрі міста.

Готовий бізнес, весняний бум

Не тому що економіка на підйомі, не тому, що хочеться надихнути потенційних покупців стрімголов терміново все купувати. Ні. Тому що з кожним днем все більше з’являється продавців, які продають бізнес у зв’язку з наявними кредитними зобов’язаннями. Це кредити як пов’язані, так і не пов’язані з об’єктами бізнесу, що продаються.

Є об’єкти, частина яких (зазвичай, приміщення) перебувають у кредиті. І власники бізнесу змушені продавати весь, скажімо ресторан, тому що не витягують кредитні зобов’язання, тобто. ресторан з урахуванням платежів за кредитом працює на збиток. Ці кредитні платежі, звичайно не лягають на плечі покупця: у процесі купівлі продавець із частини отриманої суми погашає кредит і покупець отримує бізнес без кредитних зобов’язань і працює з прибутком.

Чимало об’єктів продаються через наявність у власників кредитних зобов’язань за куплені у кредит автомобілі, квартири, будинки тощо. Це зовсім не означає, що бізнес чимось поганий. Просто при вирішенні дилеми, що продати: квартиру, в якій живеш, або бізнес, погасити з частини суми кредит за квартиру, а на гроші, що залишилися, відкрити щось скромніше – як правило, рішення приймається на користь того, щоб залишити квартиру.

З цих причин продавці стають зговірливішими за ціною на свій бізнес, адже якщо вони «упираються», то втрачають щомісяця рівно суму, сплачену за кредитом. Дедалі частіше ми чуємо від продавців: «Якби не кредит, я в житті не продав би свій бізнес». І це цілком логічно та розумно за нинішніх умов.

Ще одна причина, через яку зараз саме час купувати об’єкти чинного бізнесу, банальна – весна. Практично на всіх об’єктах падають витрати на опалення… десятки прикладів: на автомийках зимове опалення разом із гарячою водою «відбирає» у їхніх власників 2-4 тис. грн на місяць. У теплу пору року цієї статті витрат немає. Магазини, ресторани, шиномонтажі, теплиці, виробничі об’єкти – все стають на 10-20% рентабельнішими, починаючи з весни. Починається сезон у будівельних компаній, сільському господарстві, у турагентств, шиномонтажників. Ви будете здивовані, але у Києві за зиму припинили свою комерційну діяльність десятки кіосків «Форнетті» – це бестселер малого бізнесу останніх років. Чому? Та не їдять люди у мороз -16 пиріжки на вулиці! Ті, хто запасся грошима на зиму і зазнав збитків, навесні пожинатимуть плоди свого терпіння, адже ті, хто їв форнетті, продовжать їх їсти, коли потеплішає.

Тому, якщо Ви виношуєте думку про те, щоб купити діючий бізнес, неважливо який, весна – найкращий час. А ми Вам із задоволенням допоможемо.

Як підтвердження того, що пропозицій багато, наводимо ту різноманітність об’єктів чинного бізнесу, які з’явилися у продажу за останні кілька місяців. З початку року їх понад сто по всій Україні.

Клінінгова компанія, Київ 40 тис. дол.
Декілька ресторанів та кафе, від 30 тис. дол до 2,1 млн дол.
Кіоски «Форнетті», 6 та 8 тис. дол.
Хлібозавод, Черкаська область, 500 тис. дол.
Рибгоспи, озера, ставки, рибопереробні підприємства у Києві, області та по всій Україні.
Інтерактивні клуби (просто казино).
Інтернет-магазини усіх напрямків.
Салони краси у Києві від 13 тис. дол до 700 тис. дол.
Виробництво гіпсокартону, один із найбільших виробників в Україні, 650 тис. дол.
Виробництво ресторанного устатковання, Київ, 810 тис. дол.
Паркетний завод у Львівській області, 300 тис. дол.
Гранітний кар’єр, Миколаївська область, 12 млн. дол.
Медичні клініки у Києві, 160 тис. дол та 600 тис. дол.
Шиномонтаж, після зимового «перевзуття», як гриби після дощу.
Туроператори та турагентства, від 1500 дол. до 700 тис. дол.
Аптеки, Київ та Київська область, від 50 тис. дол та 370 тис. дол.
Вугільна шахта, Донецька область, 800 тис. дол.
Нафтобаза, Львівська область, 700 тис. дол.
Бази відпочинку.
Деревообробні підприємства.
Ну і автомийки, автомийки та ще раз автомийки, багато автомийок.

Якщо Вас щось зацікавило – користуйтеся пошуковою системою на нашому сайті та Ви обов’язково знайдете те, що Вам сподобається.

www.investmoney.ua, 04.03.10.