Archives Лютий 2017

Ситуація На Ринках Нерухомості України В Умовах Кризи

Ситуація На Ринках Нерухомості України В Умовах Кризи

Пан чи зник? Портрет покупця нерухомості

Перший тип умовно назвемо «невдахами». «Невдахи» – це ті суб’єкти ринку нерухомості, яким не пощастило в тому плані, що вони придбали свої омріяні квадратні метри на самому піку цін та ще й у кредит. Що це були за ціни? До осені 2008 року на вторинному ринку однокімнатна квартира в спальному районі мегаполісу стояла приблизно 50-60 тис. у.о., двокімнатна – близько 60-90 тис. у.о., за трикімнатні продавці просили 90-120 тис.у. . в залежності від віку будинку, планування та стану самої квартири.

На сьогоднішній день описуваний тип покупця опинився в найбільш невигідному становищі:

  • по-перше, за придбану нерухомість заплачено завищену ціну і морально важко усвідомлювати, що майже половина витраченої на купівлю суми могла бути зекономлена;
  • по-друге, реалізована придбана нерухомість за витраченою спочатку ціною в даний момент не може бути, т.к. ціни впали майже вдвічі порівняно з вереснем-2008;
  • у третіх, внаслідок стрімкого зростання курсу долара США (а переважна більшість кредитів було видано саме в цій валюті) автоматично в перерахунку на національну валюту подорожчало і тіло кредиту, і відсотки, що виплачуються банку за нього.

При цьому все ж таки «невдахи» в одному виграли. Вони отримали банківську іпотеку! Адже більшість банків на сьогоднішній день або не кредитують зовсім, або кредитують під «варварськи» високі відсотки. «Невдахи», хоч і переплатили за придбану нерухомість у порівнянні з цінами на аналогічне житло на сьогоднішній день, а також додатково отримали подорожчання тягаря банківського кредиту, але вони все ж таки придбали власне житло і позбавлені необхідності нести витрати за його оренду.

Read More

Оцінка Нерухомості, Методики Оцінки

Оцінка Нерухомості, Методики Оцінки

Чільне значення оцінка нерухомості має при прийнятті рішення про вкладення коштів у приносить доход нерухомості, оцінка якої здійснюється. В даний час основним затребуваних видів оцінки є саме оцінка приносить доход нерухомості, що включає в себе оцінку права власності або інших прав. А незалежна оцінка нерухомості є по суті визначенням її поточної ринкової вартості. Оцінювачі зазвичай пропонують послуги з оцінки комерційної нерухомості кількох основних видів. Так, можна провести оцінку комерційної нерухомості торгової, оцінку нерухомості офісної, оцінку комерційної нерухомості складської, оцінку комерційної нерухомості виробничої та іншої нерухомості.
У результаті оцінки нерухомості береться до уваги обсяг доходу, ризик і період, що з його отриманням. Також ринкова оцінка нерухомості враховує багато інших чинників, які впливають здатність об’єктів комерційної нерухомості, оцінка яких здійснюється, приносити дохід. Основується ж оцінка нерухомості на трьох основних підходах: витратному, прибутковому та порівняльному.

Read More